dostal jsem se do stádia, kdy bych se chtěl zase posunout ve zvuku dále a logicky mě z toho vychází výměna reprosoustav.
A zde jsem asi trochu narazil, určitě preferuji sloupy, ale když se člověk podívá na dnešní produkci, tak vzhledem k tomu, že můj zesilovač je samá lampa a tudíž výkonem moc neoplývající, koukám po soustavách citlivých a pokud možno impedančně vyvážených, což se ukazuje jako docela problém. U mích současných reprosoustav se právě citlivost (87,5db) nejeví jako ideální.
Bohužel dnešní reprosoustavy se s citlivostí pohybují někde okolo 86db a nebo když už jsou citlivější, tak to naráží na impedanci deklarovanou třeba na 6ohm s minimem na 2,8ohm (Focal, atd.).
Tak že, má zde někdo nějaké zkušenosti lampy+repro, poradí někdo?
Je jasné, že si musím vše vyzkoušet sám a sám se rozhodnout, ale jde mě o nějaký ten tip.
Pro úplnost zesilovač Audiomat Solfege (2x20W v A třídě) a co se týká ceny, těžko říci, ideálně kvalitou odpovídající zesilovači, ale peněžně, cca do sta

Chtěl bych už pro mě něco konečného.
Více méně bych se asi nebránil ani něčemu staršímu, ale tam nevím jak je to s vlivem věku na kvalitu, hlavně reproduktorů (sehnat případně nový by mohl být docela problém a nebo finančně katastrofa).