Rozpoznání fake produktu
Re: Rozpoznání fake produktu
Jistý, jistý. Spektrální analyzátor nemám, tak jsem materiálový rozbor nedělal a jestli byl udávaný originál opravdovým originálem nevím, mohl to být fake s fake certifikátem, ale okem jsem je teda rozeznat nemohl. Možná špatně vidím. Každý si to musí přebrat po svém.
V některých případech se musíte podívat do vnitřku kabelu , aby jste rozpoznal Fake od Originálu , jsou vnějškem shodné z originálem.
Co se týče koncovek a konektorů, nedávno jsem pytlík rhodium RCA vyhodil do koše -- nešly vůbec letovat, přitom vypadaly krásně zpracované.
Také kopie Oyaide, klient chtěl , tak jsem koupil od KabelGuru, asi po 6-tém vytažení ze zásuvky už tam nezbylo žádné pozlacení, ale zase ta cena ?!?
Viděl jsem toho za svoji praxi tolik, že by to bylo na knížku -- a i co je v některých originálech za metráž , i laik by kroutil hlavou.
Co se týče koncovek a konektorů, nedávno jsem pytlík rhodium RCA vyhodil do koše -- nešly vůbec letovat, přitom vypadaly krásně zpracované.
Také kopie Oyaide, klient chtěl , tak jsem koupil od KabelGuru, asi po 6-tém vytažení ze zásuvky už tam nezbylo žádné pozlacení, ale zase ta cena ?!?
Viděl jsem toho za svoji praxi tolik, že by to bylo na knížku -- a i co je v některých originálech za metráž , i laik by kroutil hlavou.
Pro mě jsou předešlé příspěvky o napájecích kabelech Českých výrobců cenou sondou do myšlení přispěvatelů - uživatelů. Každý má svůj úhel pohledu z pozice svých zkušeností a rozumu.
Je opravdu rozdíl když dá výrobce na kabel kopii OYADE a nebo OEM-no name konektor.
Je opravdu rozdíl když dá výrobce na kabel kopii OYADE a nebo OEM-no name konektor.
Noble Audio - výroba a prodej
Mirku zlacení slézá i z drahých konektorů. Bohužel za to může i lišta/zásuvka. Ty hifistické mají často tak velký přítlak čelisti, že už se mi několikrát stalo, že jsem vytáhl vidlici a ten plíšek "země" tam zůstal. Prostě to tam ten malý prostřední šroubeček neudržel.
Z pohledu opotřebení se mi neosvědčily postříbřené, pozlacené. Naopak (z hlediska životnosti pokovení) velmi osvědčily rhodiové vidlice. Které i u těch nejlevnějších konektorů drží rhodium velmi slušně, na dlouho a neoxidují.
Z pohledu opotřebení se mi neosvědčily postříbřené, pozlacené. Naopak (z hlediska životnosti pokovení) velmi osvědčily rhodiové vidlice. Které i u těch nejlevnějších konektorů drží rhodium velmi slušně, na dlouho a neoxidují.
Kdo by těm čínskejm Odinům odolal?
Úplně to sem nepatří ale dám to sem. https://m.aliexpress.com/item/32441707991.html
Nechápu proč Číňan musí vše kopírovat. A už vůbec ne že se najde nějaký kupec který za to dá peníze.
Nechápu proč Číňan musí vše kopírovat. A už vůbec ne že se najde nějaký kupec který za to dá peníze.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No jo no. Takovy je dnesni svet. Kdysi jsem cetl reportaz o tom, jak cinan rano sedne na motorku, objede 10 vesnic a posbira uhynula zvirata (slepice, kraliky, ....) a pak z toho ve svem meste vari obedy.

Kabel nehraje, kup si pořádný zes a bedny a nemáš potřebu měnit kable jak ocas.
kubas
Můžeš se prosím trochu rozepsat podle jakých praktických zkušeností si dospěl k tomuto závěru? Nebo si to jen někde četl?
Můžeš se prosím trochu rozepsat podle jakých praktických zkušeností si dospěl k tomuto závěru? Nebo si to jen někde četl?
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bohužel u mě doma se tvé tvrzení nepotvrdilo a kabely jsou jedním z komponentů celé sestavy. Ale rád si nechám poradit co koupit příště, abych nemusel řešit kabely, ale koupit jen reprokabel za kilo. Předem děkuji.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
kubasi, a proč ty si nepořídíš pořádný zes a bedny a taky řešíš a měníš kabely (a píšeš o tom i tady na fóru)?
Slyšel někdo tu kopii DarTZeelu? Na webu v různých fórech je to velmi chválené....našel jsem jen jednu negativní zkušenost úspěšně vyřešenou.
Pročítal jsem zahraniční fóra, kde jsou na něj velmi dobré ohlasy. Proto jsem na zkoušku koupil jeden set. Za cenu cca 1500 Kč to je velmi dobrý kabel a perfektně zpracovaný. Nevím o kolik procent se liší od originálu a asi se to nikdy nedovím, protože originál stojí okolo půl mega.
PS. Znám několik hifistů, kteří taktéž kabel vlastní.