Rozpoznání fake produktu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Rozpoznání fake produktu

Příspěvek od Dasta »

Zdravím kolegové,
zajímalo by mně, jak lze poznat, např. fake kabel některé věhlasné značky, když by jste například kupovali něco z druhé ruky, nebo z e.obchodu, když není k dispozici certifikát kabelu. Nebo třeba fake konektory a podobně.
Já jsem schopen poznat okamžitě fake cd, nebo lp, ale kabel nebo konektor ne.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rozpoznání fake produktu

Příspěvek od sonofstars »

Osobne si myslm, ze je to vse jen o nedostatku informaci, ktere dotycna osoba ma. Kdyz budu hledat komponent, najdu si o nem co nejvice informaci, fotografii, zkusim pozadat o informace o puvodu (proverim si je), doporucuji osobni prevzeti a poslech.
Napovi i chovani prodejce.
Mnohdy jsou faky temer dokonale kopie. Tedy clovek pohledem nemusi poznat nic.

Pokud clovek kupuje na vychode v eshopu, bazaru, tak tam bych necekal velke divy a jistoty. Cinan dnes okopiruje i sousedovu manzelku. :)

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Jestli tomu dobře rozumím, tak jistota je pouze u autorizovaného prodejce?
Všude jinde mohu dostat místo požadovaného produktu napodobeninu?

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Asi to nepoznáš ale můžeš si říct "jak se to ty kurvy šikmooké dověděly že chci tenhle Audioquest?"

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ceska hifikonunita je mala a tak si evidentne preprodavame zbozi, ktere jednou bylo porizeno u autorizovaneho prodejce, mezi sebou.

Ale byl bych na pozoru i zde, jestli nekdo pod vidinou uspor nenakupoval na vychode nebo nekomu nenaletel.

Co ja prodaval tak bylo vzdy koupeno z duveryhodneho zdroje nebo od distributora ci vyrobce. Vzdy jsem predaval osobne nebo byl v kontaktu tak, ze pokud nebyl zakaznik spokojen - mohl vratit. Nikdy se tak nestalo. Je to o komunikaci a dodani papiru, nebo alespon kontaktu zdroje. Na neco jsem nemel papir, pan si zavolal prodejci a ten potvrdil ze je zbozi od nej.

Bazar me naucil take davat si pozor na vykutalene obchodniky (pan Milan z Brno jih, nebo vychod) a tp. Je to o komunikaci a proverovani a porovnavani.

Ale mimo hifi jsem jiz poznal take par praktik u mobilnich telefonu iPhone, pripadne se obcas zasmeju a chytam za hlavu u fake news.

Svet se totiz uplne zblaznil :)

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A vlasntne jsem si koupil FAKE.
Bylo to 1x a to zamerne. Protoze me oslovil mily pan, ze ma reseni jak se dostat k temer dokonale kopii Ceraball nozicek (One A).

Vyzkousel jsem a kupoval jako FAKE a kdyz nahodou budu prodavat tak zase jedine jako One A.

😂😂😂

Ale pokud by nekdo tvrdil, ze jsou original CB, tak to nepoznam.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Dasta píše:
10 úno 2018 15:16
Jestli tomu dobře rozumím, tak jistota je pouze u autorizovaného prodejce?
Všude jinde mohu dostat místo požadovaného produktu napodobeninu?
Je to sice z jiného "soudku" ale koupil jsem vodu po holení z prověřeného webového obchodu a zcela jistě je to fake. A nebyla nejlacinější. Takže asi tak.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mně se vyplatilo chtít vždycky krabičku k čemukoliv, či doklad. Když to nemá, je ze západu, pošle dost fotek a cena je rozumná (tzn. ne podezřele nízká), je to OK. Když je to někdo z čech nebo obecně z východu, raději odcházím :)
Teď jsem tak kupoval 2nd hand věci s Francie, Španělska, Německa..
U toho audiquestu a u nás bych vždycky chtěl krabičku origo nebo doklad o koupi. Z toho co mi říkal Mirek, ty faky jsou velmi pěkně udělané a nejdou poznat, dokud nezačne jeden ten kabel rozebírat. A to ještě ani tak nemusí být patrné, protože kolik z nás vidělo Audioquest kabel uvnitř? ;)
Averzi některých k fejkům docela chápu. Protože jakmile jednou připustíš do sestavy faky, za prvé výsledek není zdaleka tolik předvidatelný a za druhé jde o princip. Uhl jsi, uhneš i příště a výsledek pak bude ještě horší a větší paskvil. A můžeš se pak motat do nekonečna, proč to např. nehraje.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Nechci kupovat nové kabely,letos jsem dokončil kompletní výměnu, jsem spokojen a vše je stoprocentně pravé.
Ptal jsem se proto, že jsem četl napříč fórem, že takové produkty se hojně vyskytují.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Fake konektory ? Dle mého nepoznáš. Ze své zkušenosti můžu říct, že je asi číňan pro "výrobce originálu" i dělá. A tak si koupíš fake konektor od číňana za 250 a nebo si koupíš ten samý fake konektor od "výrobce originálu" asi vyrobený v Číně za cenu o 2 řády vyšší, ale s certifikátem, krabičkou, případně měřením a omáčkou. Jednou jsem měl v ruce oba dva, jeden za "250" a jeden za "7600", dodnes si nejsem jistý, jestli jsem je vrátil správně. Ale asi ano, to by přece při poslechu bylo poznat. 8-) Je to pouze můj názor.
Naposledy upravil(a) Strejdin dne 11 úno 2018 09:54, celkem upraveno 1 x.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Měl jste někdo možnost porovnat fake kabel vůči original kabelu?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Měl jste někdo možnost porovnat fake kabel vůči original kabelu?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Na toto téma jsem kdysi zakládal vlákno tady:
kabely/original-vs-cina-zkusenosti-a-sr ... íly%20fake
Ovšem moc lidí se fejkama nechlubí, takže se informace získávají těžko.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nezkousel jsem faky. Jeste jednu vec delam. Googlim. Fejkove znacky a typy uz se casto nekde probiraly na jinych www ve svete nebo se rovnou prodavaji na alibabe :-). Pokud nenajdu nic. Je to rozhodne dobre znameni.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

zrovna na kabely máme v ČR docela dost šikovnejch lidí. Proč se rovnou hnát do zahraničí?
Kabelguru, Noble Audio, Sroll, Pytel, kychtax, ...

No ale chip, že někomu sedne při zkoušení kamarádův Nordost a nechce za něj dávat plnou palbu, tak zkusí seconhand. Ale u těchto kusů zase bývají historie dohledatelné a bývají doloženy prodávajícím. Tedy odhaduji, že se můžeme obávat spíše u těch levnějších.
Případně se hodně mluví o AQ.

Odpovědět