Rozpoznání fake produktu
Rozpoznání fake produktu
Zdravím kolegové,
zajímalo by mně, jak lze poznat, např. fake kabel některé věhlasné značky, když by jste například kupovali něco z druhé ruky, nebo z e.obchodu, když není k dispozici certifikát kabelu. Nebo třeba fake konektory a podobně.
Já jsem schopen poznat okamžitě fake cd, nebo lp, ale kabel nebo konektor ne.
zajímalo by mně, jak lze poznat, např. fake kabel některé věhlasné značky, když by jste například kupovali něco z druhé ruky, nebo z e.obchodu, když není k dispozici certifikát kabelu. Nebo třeba fake konektory a podobně.
Já jsem schopen poznat okamžitě fake cd, nebo lp, ale kabel nebo konektor ne.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Rozpoznání fake produktu
Osobne si myslm, ze je to vse jen o nedostatku informaci, ktere dotycna osoba ma. Kdyz budu hledat komponent, najdu si o nem co nejvice informaci, fotografii, zkusim pozadat o informace o puvodu (proverim si je), doporucuji osobni prevzeti a poslech.
Napovi i chovani prodejce.
Mnohdy jsou faky temer dokonale kopie. Tedy clovek pohledem nemusi poznat nic.
Pokud clovek kupuje na vychode v eshopu, bazaru, tak tam bych necekal velke divy a jistoty. Cinan dnes okopiruje i sousedovu manzelku.
Napovi i chovani prodejce.
Mnohdy jsou faky temer dokonale kopie. Tedy clovek pohledem nemusi poznat nic.
Pokud clovek kupuje na vychode v eshopu, bazaru, tak tam bych necekal velke divy a jistoty. Cinan dnes okopiruje i sousedovu manzelku.

Jestli tomu dobře rozumím, tak jistota je pouze u autorizovaného prodejce?
Všude jinde mohu dostat místo požadovaného produktu napodobeninu?
Všude jinde mohu dostat místo požadovaného produktu napodobeninu?
Asi to nepoznáš ale můžeš si říct "jak se to ty kurvy šikmooké dověděly že chci tenhle Audioquest?"
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ceska hifikonunita je mala a tak si evidentne preprodavame zbozi, ktere jednou bylo porizeno u autorizovaneho prodejce, mezi sebou.
Ale byl bych na pozoru i zde, jestli nekdo pod vidinou uspor nenakupoval na vychode nebo nekomu nenaletel.
Co ja prodaval tak bylo vzdy koupeno z duveryhodneho zdroje nebo od distributora ci vyrobce. Vzdy jsem predaval osobne nebo byl v kontaktu tak, ze pokud nebyl zakaznik spokojen - mohl vratit. Nikdy se tak nestalo. Je to o komunikaci a dodani papiru, nebo alespon kontaktu zdroje. Na neco jsem nemel papir, pan si zavolal prodejci a ten potvrdil ze je zbozi od nej.
Bazar me naucil take davat si pozor na vykutalene obchodniky (pan Milan z Brno jih, nebo vychod) a tp. Je to o komunikaci a proverovani a porovnavani.
Ale mimo hifi jsem jiz poznal take par praktik u mobilnich telefonu iPhone, pripadne se obcas zasmeju a chytam za hlavu u fake news.
Svet se totiz uplne zblaznil
Ale byl bych na pozoru i zde, jestli nekdo pod vidinou uspor nenakupoval na vychode nebo nekomu nenaletel.
Co ja prodaval tak bylo vzdy koupeno z duveryhodneho zdroje nebo od distributora ci vyrobce. Vzdy jsem predaval osobne nebo byl v kontaktu tak, ze pokud nebyl zakaznik spokojen - mohl vratit. Nikdy se tak nestalo. Je to o komunikaci a dodani papiru, nebo alespon kontaktu zdroje. Na neco jsem nemel papir, pan si zavolal prodejci a ten potvrdil ze je zbozi od nej.
Bazar me naucil take davat si pozor na vykutalene obchodniky (pan Milan z Brno jih, nebo vychod) a tp. Je to o komunikaci a proverovani a porovnavani.
Ale mimo hifi jsem jiz poznal take par praktik u mobilnich telefonu iPhone, pripadne se obcas zasmeju a chytam za hlavu u fake news.
Svet se totiz uplne zblaznil

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A vlasntne jsem si koupil FAKE.
Bylo to 1x a to zamerne. Protoze me oslovil mily pan, ze ma reseni jak se dostat k temer dokonale kopii Ceraball nozicek (One A).
Vyzkousel jsem a kupoval jako FAKE a kdyz nahodou budu prodavat tak zase jedine jako One A.

Ale pokud by nekdo tvrdil, ze jsou original CB, tak to nepoznam.
Bylo to 1x a to zamerne. Protoze me oslovil mily pan, ze ma reseni jak se dostat k temer dokonale kopii Ceraball nozicek (One A).
Vyzkousel jsem a kupoval jako FAKE a kdyz nahodou budu prodavat tak zase jedine jako One A.
Ale pokud by nekdo tvrdil, ze jsou original CB, tak to nepoznam.
Je to sice z jiného "soudku" ale koupil jsem vodu po holení z prověřeného webového obchodu a zcela jistě je to fake. A nebyla nejlacinější. Takže asi tak.
Mně se vyplatilo chtít vždycky krabičku k čemukoliv, či doklad. Když to nemá, je ze západu, pošle dost fotek a cena je rozumná (tzn. ne podezřele nízká), je to OK. Když je to někdo z čech nebo obecně z východu, raději odcházím 
Teď jsem tak kupoval 2nd hand věci s Francie, Španělska, Německa..
U toho audiquestu a u nás bych vždycky chtěl krabičku origo nebo doklad o koupi. Z toho co mi říkal Mirek, ty faky jsou velmi pěkně udělané a nejdou poznat, dokud nezačne jeden ten kabel rozebírat. A to ještě ani tak nemusí být patrné, protože kolik z nás vidělo Audioquest kabel uvnitř?
Averzi některých k fejkům docela chápu. Protože jakmile jednou připustíš do sestavy faky, za prvé výsledek není zdaleka tolik předvidatelný a za druhé jde o princip. Uhl jsi, uhneš i příště a výsledek pak bude ještě horší a větší paskvil. A můžeš se pak motat do nekonečna, proč to např. nehraje.

Teď jsem tak kupoval 2nd hand věci s Francie, Španělska, Německa..
U toho audiquestu a u nás bych vždycky chtěl krabičku origo nebo doklad o koupi. Z toho co mi říkal Mirek, ty faky jsou velmi pěkně udělané a nejdou poznat, dokud nezačne jeden ten kabel rozebírat. A to ještě ani tak nemusí být patrné, protože kolik z nás vidělo Audioquest kabel uvnitř?

Averzi některých k fejkům docela chápu. Protože jakmile jednou připustíš do sestavy faky, za prvé výsledek není zdaleka tolik předvidatelný a za druhé jde o princip. Uhl jsi, uhneš i příště a výsledek pak bude ještě horší a větší paskvil. A můžeš se pak motat do nekonečna, proč to např. nehraje.
Nechci kupovat nové kabely,letos jsem dokončil kompletní výměnu, jsem spokojen a vše je stoprocentně pravé.
Ptal jsem se proto, že jsem četl napříč fórem, že takové produkty se hojně vyskytují.
Ptal jsem se proto, že jsem četl napříč fórem, že takové produkty se hojně vyskytují.
Fake konektory ? Dle mého nepoznáš. Ze své zkušenosti můžu říct, že je asi číňan pro "výrobce originálu" i dělá. A tak si koupíš fake konektor od číňana za 250 a nebo si koupíš ten samý fake konektor od "výrobce originálu" asi vyrobený v Číně za cenu o 2 řády vyšší, ale s certifikátem, krabičkou, případně měřením a omáčkou. Jednou jsem měl v ruce oba dva, jeden za "250" a jeden za "7600", dodnes si nejsem jistý, jestli jsem je vrátil správně. Ale asi ano, to by přece při poslechu bylo poznat.
Je to pouze můj názor.

Naposledy upravil(a) Strejdin dne 11 úno 2018 09:54, celkem upraveno 1 x.
Měl jste někdo možnost porovnat fake kabel vůči original kabelu?
Měl jste někdo možnost porovnat fake kabel vůči original kabelu?
Na toto téma jsem kdysi zakládal vlákno tady:
kabely/original-vs-cina-zkusenosti-a-sr ... íly%20fake
Ovšem moc lidí se fejkama nechlubí, takže se informace získávají těžko.
kabely/original-vs-cina-zkusenosti-a-sr ... íly%20fake
Ovšem moc lidí se fejkama nechlubí, takže se informace získávají těžko.
Nezkousel jsem faky. Jeste jednu vec delam. Googlim. Fejkove znacky a typy uz se casto nekde probiraly na jinych www ve svete nebo se rovnou prodavaji na alibabe
. Pokud nenajdu nic. Je to rozhodne dobre znameni.

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
zrovna na kabely máme v ČR docela dost šikovnejch lidí. Proč se rovnou hnát do zahraničí?
Kabelguru, Noble Audio, Sroll, Pytel, kychtax, ...
No ale chip, že někomu sedne při zkoušení kamarádův Nordost a nechce za něj dávat plnou palbu, tak zkusí seconhand. Ale u těchto kusů zase bývají historie dohledatelné a bývají doloženy prodávajícím. Tedy odhaduji, že se můžeme obávat spíše u těch levnějších.
Případně se hodně mluví o AQ.
Kabelguru, Noble Audio, Sroll, Pytel, kychtax, ...
No ale chip, že někomu sedne při zkoušení kamarádův Nordost a nechce za něj dávat plnou palbu, tak zkusí seconhand. Ale u těchto kusů zase bývají historie dohledatelné a bývají doloženy prodávajícím. Tedy odhaduji, že se můžeme obávat spíše u těch levnějších.
Případně se hodně mluví o AQ.