Sanyo TP 1010 UM

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
ron

Re: Sanyo TP 1010 UM

Příspěvek od ron »

foto headshellu od zoldu:

Obrázek

Má štandardné polpalcové uchytenie, takže výber prenosiek takmer neobmedzený. Šikovná je tá malá stupnica uprostred.

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Chtěl bych se zeptat , jestli nevíte o někom šikovném a ochotném , kdo mi nastaví,seřídí a prohlédne gramec. Koupím tu již nějakou zmiňovanou přenosku a po vložení nové přenosky také nastaví ?Jsem od Chebu.
Ještě jedna otázka , kde nakupujete nové i starší desky (nejlépe) , díky všem

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jsem názoru že se vinyly do roka - dvou vrátí do kamenných maloobchodů, Republika Česká exceluje:
http://www.novinky.cz/domaci/312145-nej ... -svet.html
K nevíře...já pamatuji dobu porevoluční (1989) když se otevřely hranice a rozšířily cenově dostupné CD přehrávače jakož i disky...dříve zákazaný ovoc ! Zpitomělé obyvatelstvo utrácelo jako o závod, mělo tenkrát ještě nějaké finanční rezervy, úspory a trh byl vyhladovělý po čemkoliv, no a gramofony, cenné LP letěly do popelnic, v lepším případě na půdu, do garáže nebo bazaru...svět je podivné místo a byznys je byznys.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

K nevire mozna, ale je to velke stesti, ze GZ nedopadly tak, jako vetsina produkcnich firem ve svete. Na zapad od Chebu tenhle trend zacal uz o nekolik let drive.
Reklamni masaz pela digitalni ody, pomlouvala nedokonalost vinylu a lide jako smyslu zbaveni nakupovali „jako na povel zlevnena“ CD a likvidovali sve gramofony a sbirky desek. *headbang* Obchodaky kvuli prechodu na CD nabizely LP za 3 az 5 DM i s ochrannymi obaly, ktere do te doby slouzily jen jako ochrana v prodejne a na kase se vracely. :D
No a moji kamaradi se mi vysmivali a oznacovali me za blazna, protoze jsem ten „digitalni teror“ odmital a CD prehravac poridil az v dobe, kdy uz nova hudba nebyla na LP k dostani. :P
Jenze: Kdo se smeje naposled, ten se smeje nejlip….blesaky jsou dnes temer „vymetene” a v obchodnich domech s elektronikou pribyva stale vice metru regalu s vinylem. Joou… *hura*
Lechos -mas pravdu - svet je vazne podivny a byznys je byznys!

P.S.: Ta stupnice na headshellu je velmi prakticka, umoznuje snadne nastaveni previsu. *palec*

ron

Příspěvek od ron »

nové fotky od zoldu

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tvůj gramofon je tím čemu se dnes říká vintage...přímo učebnicový vzorek to. Zvláštní kuriozitou byl kdysi automatický gramofon Philips AF 977 quartz-PLL and direct control který neměl stroboskopické znaky na okraji talíře nýbrž malý červený display-indikátor no a pokud svítil údaj 33.3 tak byly otáčky správně nastavené. Vyráběn a dodáván tak asi v letech 1981-82. Přenosky Philips patřily k lepšímu nadprůměru, takové příkladem GP 422 II stereo/quadro tri-radial, 20-50 000 Hz, GP 412 II - eliptický hrot, GP 401 II nebo běžná GP 400 II - sférický hrot. Všechny 1/2".
Philips po 80 letech končí s výrobou spotřební elektroniky. Výkonný šéf firmy Frans van Houten při ohlášení hospodářských výsledků za loňský rok oznámil, že se Philips zbaví také výroby audia, videa, multimédií a příslušenství. Výrobu převezme Funai a hongkongská TPV. Tihle šikmoocí parchanti dokopou Evropu k žebrácké holi...

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

lechos píše:Tvůj gramofon je tím čemu se dnes říká vintage...přímo učebnicový vzorek to. Zvláštní kuriozitou byl kdysi automatický gramofon Philips AF 977 quartz-PLL and direct control který neměl stroboskopické znaky na okraji talíře nýbrž malý červený display-indikátor no a pokud svítil údaj 33.3 tak byly otáčky správně nastavené. Vyráběn a dodáván tak asi v letech 1981-82. Přenosky Philips patřily k lepšímu nadprůměru, takové příkladem GP 422 II stereo/quadro tri-radial, 20-50 000 Hz, GP 412 II - eliptický hrot, GP 401 II nebo běžná GP 400 II - sférický hrot. Všechny 1/2".
Philips po 80 letech končí s výrobou spotřební elektroniky. Výkonný šéf firmy Frans van Houten při ohlášení hospodářských výsledků za loňský rok oznámil, že se Philips zbaví také výroby audia, videa, multimédií a příslušenství. Výrobu převezme Funai a hongkongská TPV. Tihle šikmoocí parchanti dokopou Evropu k žebrácké holi...
Takže se ti v ozovkach líbí nebo zamlouva ?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

........"Přenosky Philips patřily k lepšímu nadprůměru, takové příkladem GP 422 II stereo/quadro tri-radial, 20-50 000 Hz, GP 412 II - eliptický hrot, GP 401 II nebo běžná GP 400 II - sférický hrot. Všechny 1/2". .........

Náhodně jsem se dostal k přenosce GP 412 SE III a mohu potvrdit velmi příjemný zvuk. Dokoupil jsem nový stylus (jehlu) cca 2 000,- Kč (originál) a už jen poslouchám...denně *thumbs up*

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Jsem schopny po osazení novou prenoskou, si sam nastavit gramofon ?myslím ze nejsem manuální kopyto.
děkuji všem

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Proste to prubni! :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jenom pozor na ty přívodní kablíky s dutinkama, po tolika letech bývají křehké, neohebné, ulomí se snadno a neštěstí hotové. Pokud jakž-takž hraje tak bych do přenosky nešťáral, případná výměna nepřinese zázraky, většinou sklamání. To je můj názor, udělej jako umíš.

ron

Příspěvek od ron »

O káblíky by som sa vďaka výmenným headshellom nebál. Ak nejaký náhodou ulomí, za pár korún sa zoženie nová sada a výmena káblika v headshelli je otázka chvíľky.

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

V předešlých příspěvcích sem psal jako přenoskou je ramínko obsazeno a tak sem si myslel že změním přenosku kvůli lepšímu zvuku,urcitym typem na radu zde pritomnych ,myslíte že ta přenoska neni tak špatná a že bych si s jeji vymenou moc nepomohl ?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jenom pokus - omyl vše osvětlí. Nejlépe vyzkoušt zapůjčenou přenosku a porovnat zvuk z desky. Jinak je to zajíc v pytli a výsledek nejistý.
Pokud ovšem disponuješ dostatečnými financemi na ten účel tak tam zamontuj univerzální Ortofon OM B 5 nebo 5E - eliptická, lepší snímání drážky ale dražší,
bude to nejspíš znát. Tož tak asi.

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Chtěl byh poděkovat všem , co se dělí o své názor a postřehy létama vinilem ovlivněnyma. Opět poslechnu a zatím necham gramec malovat atmosféru v byte tak jak je a někdy v budoucnu se poohlednu po nové prenosce,díky

Odpovědět