Sanyo TP 1010 UM

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
zolda
Kontaktovat uživatele:

Sanyo TP 1010 UM

Příspěvek od zolda »

Ahoj všem , zajímá mne váš názor na gramec Sanyo TP 1010 Um, popř. jakou přenoskou, vzhledem k přístroji, ho osadit.
Pořízen za 1100Kč, děkuji všem za názor

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sanyo TP 1010 UM

Příspěvek od Prospero »

Osobne jsem ten gramec nikdy nevidel a tak jsem se trochu porozhlednul na netu a neco malo zjistil. Reminkem pohaneny poloautomat s moznosti “doladeni” otacek, ze? Je trochu podobny jednomu gramu od "Fishera", ktery jsem kdysi "ozivoval". Jeho momentalni cena se pohybuje nekde mezi 30 az 70€, podle stavu. ;)
Pokud je lozisko ramenka a talire, jakoz i motorek a reminek (ten lze ale i bez problemu dokoupit) v poradku, tak neni ceho litovat.
Ramenko je pomerne robustni a tak neni problem osadit ho prenoskou Ortofon (napr.OM 10, OM 10 Super), Audio Technika (AT 95E, AT 110E, AT 120E), Sumiko (“Oyster” nebo “Black Pearl”) nebo i treba Nagaoka (MP 100, MP 110). Zalezi na tom, co poslouchas a jake jsou tve naroky a zbytek retezce.
Jaky je na nem headshell? Nemuzes sem hodit fotku? *sunglases*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jednou se probíralo zde, může se hodit:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... highlight=

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Hned jak to půjde , pár fotek poskytnu.
Pořídil jsem ho za 1100Kč a můj názor laika byl takový , že za zkoušku pro nenáročného posluchače to stojí , díky za odpovědi a názory

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Je vidět,že i téměř 40-ti leté gramofony nacházejí ještě stále svou klientelu a určitě nadělají současným majitelům, jakož i tehdy nám ve své době, hodně radosti.

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Hlava by měla být originál viz fotka , díky
omlouvám se ,ale nedaří se mi vložit fotku.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

hidefan píše:Je vidět,že i téměř 40-ti leté gramofony nacházejí ještě stále svou klientelu a určitě nadělají současným majitelům, jakož i tehdy nám ve své době, hodně radosti.
Byla to poctivá, technická i řemeslná práce a vyrábělo se doma, v Japonsku tedy. Natož dnes...Singapur, Malaysia, India, Mexico, Korea, Indonesia, Sri Lanka, Hong Kong...
Zolda: není ta fotka moc velká ? Někdy je třeba upravit na nějakých 300 kB, to umí každý program. Používám tento úložný server, upraví si sám:
http://www.fastimages.eu/

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Je to vzhledově hezký strojek,headshell má běžné 1/2" uchycení,parametricky rozhodně na vyšší úrovni než zde často omílaná produkce Tesly řad NC, vrazit tam půjde, jak píše Prospero, jkákoliv přenoska úměrná jeho úrovni a "společenskému postavení".

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pěkný kousek.
Klasika na headschell, přenosku něco s nižší snímavostí pro lehce těžší ramínko.

Některý gramce mají ramínko s nastavitelným VTA za provozu.
Má to smysl na deskách od šedesátých starší, řezací nůž na matrici LP prý jel pod jiným úhlem. 15 stupňů?
Sám mám starších desek moc.
Změna VTA za provozu by se hodila.

Co tak AT95e ?

[youtube]fj3zRq2bs0w[/youtube]

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Na tohle video jsem koukal taky, kdyz jsem hledal informace o tom gramci. Hezke. :D

U starsich prenosek (napr. "Pickering V15.xx") byl, prave z tohoto duvodu, snimaci uhel jehly nastaveny na 15°.
Nastaveni VTA „On The Fly“, tedy za provozu, je ne uplne levna, ale opravdu fajnova zalezitost. Funguje to vyborne nejen u tech starsich vylisku, ale i (a to predevsim) na 180 –200g “audiofilnich” novinkach. Zvuk techto nahravek pri pouziti "VTA Lifteru" prislovecne "docvakne". *palec*

Obrázek

Ja uz si poslech bez teto analogove "vymozenosti" ani neumim predstavit. *klanimse*

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Snažím se vypátrat co nejvíce o tomto gramci , ale moc se mi to nedaří. Za návod a manuál v angličtině se mi úplně nechce vyhazovat peníze a tak budu rád za každou stopu k nějaké informaci , díky všem

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pokud chceš zachovat styl aparátu tak tam dej přenosku Sanyo MG09, je u nás dostupná a patří k levnějším, v případě opotřebení hrotu lze tento dokoupit samostatně.
http://zbozi.gzbozi.cz/Prenoska+do+gram ... 88781.html

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Krom nekolika fotografii a nabidek nahradnich reminku toho uz na netu k nalezeni opravdu moc neni. :(
Tady mas alespon nejaka data k tomu “pribuznemu Fisherovi“:

Pohon: plochm reminkem
Kolisani otacek: 0,04%
Odstup hluku: -68 dB
Nastaveni otacek: ± 3 %
Rozsah zatizeni prenosky: 0,6 – 3,5g
Nastaveni zatizeni: protitavazim
Prumer talire: 314 mm
Hmotnost talire: 1,0 kg
Stroboskop: ano
Otacky: 33/45 U/min
Anti-Skating: pruzinou (pres kolecko)
Zvedacek ramenka: tlumeny olejem
Rozmery: (S x H x V): 440 x 380 x 138 mm
Vaha: cca. 4,6 kg

Mozna je to jen domenka, ale podobna asi budou (stejny vyrobce, priblizne stejna doba i vybaveni), ze se ale 100% shoduji rozhodne netvrdim. Muzes premerit. ;)

Ten gramec neni vubec spatny a tak se, pokud funguje bez chyb a poruch, muzes pohodlne uvelebit na pohovce a v klidu poslouchat muziku.
Pohud chces pouze zachovat “styl aparatu”, tak "tam dej" urcite tu, lechosem doporucenou, prenosku Sanyo! ( :mrgreen: )
Pokud ale chces i kvalitne poslouchat LP, potom vez, ze tenhle gramec rozhodne snese i prenosky, ktere cenove odpovidaji jeho dvojnasobku! …..To uz ale zalezi opravdu jen na tve narocnosti, nebo spise spokojenosti. *sunglases*

zolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zolda »

Chtěl bych se podělit o první dojmy ze Sanya.Tak moje první deska letěla na talíř Turbo - Heavy vaters (je to deska To bude pánové jízda,ale v angličtině) , Kibicovo kytara a jeho instrumentálky, něco úžasného .Jako druhá hrála Deep Purple - Perfect strangers (supraphon),třetí Van Halen - 5150 (supraphon) pak ZZ Top - Afterburner (supraphon) , musel jsem dojít ke gramci a podívat se jestli na něj nespadla nějaká deka nebo hadr.Obrovský rozdíl kvality zvuku.Za interpretama píšu schválně Supraphon , protože jsem si hned vzpomněl na mého známého (mimo jíné vinikající muzikant , který se třeba podílel na nahrávkách L.Křížka a jiných), tak ten mi kdysi říkal , že cizí desky u nás vydané jsou nehorázně ořezané a nekvalitní , zajímal by mě váš názor co do kvalit desek.
Další deska hrála a vlastně ještě hraje Mike Oldfield - Amarok vydané firmou Virgin a to je taková nádhera , těžko slovy popsat dojmy , analog hladí po duši neuvěřitelným zvukem. Samozřejmě se se zvukem nemohu rovnat zde přítomným , ale nádhera to je.
Abych popsal na čem vůbec poslouchám : Technics SU-VZ 320 , Technics Dig.Sound Processor SH-GE 90 , Wharfedalle Valdus 500. Přenoska na gramci je prý dost hraná ST-10J.
Pokud poslouchám na této sestavě jsou vámi zmiňované přenosky akorát nebo bych mohl sáhnout i po jiné ?
Děkuji všem za radu,názory a postřehy.
Gramec nafotim v detailech a vše ukážu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No hlavne, ze jsi se "infikoval". Zbytek uz se casem dostavi sam.... ;)

Jak uz jsem psal, dokud jsi spokojeny tak sed a poslouchej, az budes chtit menit tak men...nikdo te nehoni.
Vyber si prenosku jakou budes chtit, bud z tech navrhu, nebo podle penezenky, rozhodne ale podle zvuku. Dokonce i eventualni krok spatnym smerem te neco nauci, nic neni zbytecne. A cesta je dlouha....
Vinyl je nabozenstvi a gramofon jeho chram! *klanimse*

Odpovědět