Sestava s USB vstupem do DAC - Marantz 8006 nebo Pioneer 70
Sestava s USB vstupem do DAC - Marantz 8006 nebo Pioneer 70
Po dvaceti letech spokojeného poslechu hudby na Technics SA-EH760 jsem se rozhodl investovat do nového vybavení.
Moje sbírka hudby se postupně z pásků, LP a CD postupně přestěhovala na harddisky do MP3 320, Flaců, SACD ripů apod.
Proto by se moje sestava měla skládat ze zesilovače + síťového přehrávače s ohledem na pohodlné listování v adresářové struktuře síťových disků.
Protože jsem se o HI-FI techniku dlouho nezajímal, objevil jsem až teď , že některá současná zařízení mají pro mně naprosto unikátní a užitečnou věc - digitální vstup do DA převodníku přes USB, tedy možnost použít hi-fi aparaturu jako externí zvukovou kartu pro PC, nebo cokoliv jiného, na co někdo vytvoří drivery.
Nejdříve jsem vybíral podle funkcí jednotlivých přístrojů - volba bude buď Marantz PM8006 + ND8006, anebo Pioneer A-70DA + N-70AE.
Poté zkusím najít obchod s poslechovým studiem a vybrat strojovnu + repro na vlastní uši.
Možná nakonec zjistím, že za ty roky šel můj sluch natolik do kytek, že ani nepotřebuju něco tak drahého.
Po prostudování manuálů jsem zjistil, že Marantz má USB dig. vstup do převodníku u streameru.
Pioneer má ale tento vstup jak u streameru, tak u zesilovače.
Moje dotazy před tím, mež se vydám do nějakého většího města s poslechovým studiem:
Máte někdo se sestavou Pioneer osobní zkušenost? Mají oba komponenty (prodávají se i samostatně) svůj vlastní přes USB přístupný DA převodník?
Není teoreticky lepší připojit PC přímo k zesilovači?
Pokud to někdo po mně dočte a vyvrátí/potvrdí moje úvahy, tak předem děkuji.
Moje sbírka hudby se postupně z pásků, LP a CD postupně přestěhovala na harddisky do MP3 320, Flaců, SACD ripů apod.
Proto by se moje sestava měla skládat ze zesilovače + síťového přehrávače s ohledem na pohodlné listování v adresářové struktuře síťových disků.
Protože jsem se o HI-FI techniku dlouho nezajímal, objevil jsem až teď , že některá současná zařízení mají pro mně naprosto unikátní a užitečnou věc - digitální vstup do DA převodníku přes USB, tedy možnost použít hi-fi aparaturu jako externí zvukovou kartu pro PC, nebo cokoliv jiného, na co někdo vytvoří drivery.
Nejdříve jsem vybíral podle funkcí jednotlivých přístrojů - volba bude buď Marantz PM8006 + ND8006, anebo Pioneer A-70DA + N-70AE.
Poté zkusím najít obchod s poslechovým studiem a vybrat strojovnu + repro na vlastní uši.
Možná nakonec zjistím, že za ty roky šel můj sluch natolik do kytek, že ani nepotřebuju něco tak drahého.
Po prostudování manuálů jsem zjistil, že Marantz má USB dig. vstup do převodníku u streameru.
Pioneer má ale tento vstup jak u streameru, tak u zesilovače.
Moje dotazy před tím, mež se vydám do nějakého většího města s poslechovým studiem:
Máte někdo se sestavou Pioneer osobní zkušenost? Mají oba komponenty (prodávají se i samostatně) svůj vlastní přes USB přístupný DA převodník?
Není teoreticky lepší připojit PC přímo k zesilovači?
Pokud to někdo po mně dočte a vyvrátí/potvrdí moje úvahy, tak předem děkuji.
Re: Sestava s USB vstupem do DAC - Marantz 8006 nebo Pioneer 70
Ty integrovaný D/A převodníky z zesilovačů nejsou zrovna moc kvalitní, použil bych u streameru radši. Celkově pionner není žádný hit, ještě bych zvážil být tebou třeba Arcam nebo NAD mají teď zajímavé zesilovače ve třídě D respektive G, nebo i Yamahu
Copywright / Reprobazar / Videoprezentace
Nejsou zesilovače ve třídě D se spínaným zdrojem pro hifi tabu?????
Ten Arcam má normálního toroida.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
honza.gm:
Nevybral sis vůbec špatně. Obě komba zesilovač+streamer patří v rámci svojí kategorie určitě k těm povedenějším. Malou výhodu bych dal Pioneerům, přeci jen A-70A je o chlup lepší (a taky dražší) zesilovač než Marantz, kterému je ale v jeho ceně máloco vytknout. A k těm výtkám by určitě nepatřil jeho vestavěný DAC, jak by mohly radit nějaké vyčtená obecná "moudra", protože ten je naopak velmi povedený a naprosto úměrný schopnostem zesilovače.
Streamer N-70 AE je taky všeobecně považovaný za velmi dobrý.
Jaké máš bedny?
Nevybral sis vůbec špatně. Obě komba zesilovač+streamer patří v rámci svojí kategorie určitě k těm povedenějším. Malou výhodu bych dal Pioneerům, přeci jen A-70A je o chlup lepší (a taky dražší) zesilovač než Marantz, kterému je ale v jeho ceně máloco vytknout. A k těm výtkám by určitě nepatřil jeho vestavěný DAC, jak by mohly radit nějaké vyčtená obecná "moudra", protože ten je naopak velmi povedený a naprosto úměrný schopnostem zesilovače.
Streamer N-70 AE je taky všeobecně považovaný za velmi dobrý.
Jaké máš bedny?
honza.gm:
Pioneer A-70DA je zesilovač třídy D na rozdíl od Marantz PM8006, který pracuje ve třídě AB. Oba zesilovače jsou tak do jisté míry nesrovnatelné.
Pioneer A-70DA je zesilovač třídy D na rozdíl od Marantz PM8006, který pracuje ve třídě AB. Oba zesilovače jsou tak do jisté míry nesrovnatelné.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co myslíš tou nesrovnatelností?
Nelze oba zesilovače postavit vedle sebe a poslouchat jeden, pak druhý a porovnat odlišnosti v jejich zvuku? Lze.
Nelze u obou změřit shodné parametry, které jsou podstatné pro jejich celkový účel, a srovnat je mezi sebou? Lze.
Nesrovnatelný je zesilovač třeba s automatickou pračkou, protože takové věci jsou každá charakterizovaná úplně jiným účelem, vlastnostmi, parametry. Ale ne dva zesilovače, byť pracující s různým způsobem zesílení signálu. Účel a smysl zesilovačů je shodný, parametry důležité pro výsledek jejich činnosti jsou shodné. V čem spočívá ta nesrovnatelnost?
Nelze oba zesilovače postavit vedle sebe a poslouchat jeden, pak druhý a porovnat odlišnosti v jejich zvuku? Lze.
Nelze u obou změřit shodné parametry, které jsou podstatné pro jejich celkový účel, a srovnat je mezi sebou? Lze.
Nesrovnatelný je zesilovač třeba s automatickou pračkou, protože takové věci jsou každá charakterizovaná úplně jiným účelem, vlastnostmi, parametry. Ale ne dva zesilovače, byť pracující s různým způsobem zesílení signálu. Účel a smysl zesilovačů je shodný, parametry důležité pro výsledek jejich činnosti jsou shodné. V čem spočívá ta nesrovnatelnost?
S ohledem na zvukové vlastnosti a jakou si větší muzikálnost bych se přikláněl k 8006.
Pioneer je pro moje uši takovej syrovější, tvrdší ... někomu to ale může sedět.
Neviděl bych osobně zvukovej rozdil DACu ve Streameru vs zesilovači. Neměl bych strach říct, že budou naprosto srovnatelné.
Pioneer je pro moje uši takovej syrovější, tvrdší ... někomu to ale může sedět.
Neviděl bych osobně zvukovej rozdil DACu ve Streameru vs zesilovači. Neměl bych strach říct, že budou naprosto srovnatelné.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
marvinnrv:
A poslouchal jsi puvidni verzi A-70 nebo novejsi A-70DA? Protoze ta puvodni byla takova tvrda, neziva. Ve verzi DA to ale do velke miry ustoupilo a tvrdost urcite neni jeho hlavnim charakterem.
Na jakych bednach jsi srovnaval Pioneer 70 a Marantz 8006?
A poslouchal jsi puvidni verzi A-70 nebo novejsi A-70DA? Protoze ta puvodni byla takova tvrda, neziva. Ve verzi DA to ale do velke miry ustoupilo a tvrdost urcite neni jeho hlavnim charakterem.
Na jakych bednach jsi srovnaval Pioneer 70 a Marantz 8006?
70DA jsem neslyšel, ono obecně mi ale při poslechu Pioneer přijde "tvrdý" ... je samozřejmě možné že u 70DA to tento případ být nemusí.
Většinou na quadralech...
Většinou na quadralech...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To bude ono
. 70DA, ktery honzu.gm nejspis zajima, je zvukove uplne jiny nez puvodni 70.

Slyšel jsem nižší model A 50 DA na Dynavoice df8, bylo to příjemně muzikální, ale chyběla tomu dynamika. D/A převodník v zesilovači je solidní.
Za streamer Pioneer se muzu primluvit a to mam jen nizsi model 50AE. Mozna bych se nevazal na firemni stafetu Marantz vs Pioneer, ale lovil v odlisnych vodach zesilovac, zbytecne si zaviras cestu k daleko lepsim kombinacim. Napriklad Xindak, Vincent, CA, Denon atd., nakup pres internet a poslechnout v poklidu domova. Marantz je predrazena znacka, platis za logo na skatuli.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)
https://www.htpshop.cz/zesilovace/xindak-xa-6950/ vedle nej ten Marantz i Pincek vypadaji jak detske hracky....
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)