Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Oplt
Příspěvky: 38
Registrován: 21 úno 2017 21:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od Oplt »

Kazeťák rovnou do zesíku na tape1. Eq taky rovnou do zesíku na tape2.
To je celé.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

druhý kazet deck můžeš zapojit na zesilovači do zásuvek tuner nebo CD - pokud nejsou používaný
hrát to bude, nahrávat ne - chybí druhá větev rec, zřejmě existuje i jiná možnost, to je první řešení co mě napadlo

funteek
Příspěvky: 6
Registrován: 21 úno 2021 10:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od funteek »

Oplt píše:
21 úno 2021 11:01
Kazeťák rovnou do zesíku na tape1. Eq taky rovnou do zesíku na tape2.
To je celé.
Jsem z toho jelen, můžeš podrobně? :D Díky moc

funteek
Příspěvky: 6
Registrován: 21 úno 2021 10:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od funteek »

lechos píše:
21 úno 2021 11:02
druhý kazet deck můžeš zapojit na zesilovači do zásuvek tuner nebo CD - pokud nejsou používaný
hrát to bude, nahrávat ne - chybí druhá větev rec, zřejmě existuje i jiná možnost, to je první řešení co mě napadlo
CD, TUNER, i AUX budou obsazené. Tam ale zapojení chápu, tak se o tom nezmiňuju. Doufám, že AUX taky klasicky propouští signál dál. Bude tam jako zdroj vstupu např. telefon pro nahrávání na kazetu.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

uživatel fóra Oplt příspěvek výše to vymyslel dobře, jeden deck do zesíku (TAPE1)
a druhý do EQ (TAPE2) velmi jednoduché
(mám zesil Pioneer A656 který disponuje přípojem TAPE3/adapter předurčeným
rovnou pro EQ)

funteek
Příspěvky: 6
Registrován: 21 úno 2021 10:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od funteek »

Takže pokud to chápu dobře, tak:

Deck1 - (Rec In) do zesilovače Tape 1 (RecOut) a Deck1 - (Play Out) do zesilovače Tape 1 (Play Back)

Deck 2 - (Rec In) do EQ (Tape RecOut) a Deck2 - (Play Out) do EQ (Tape Play Back)

A na Equalizéru Line In a Line out povedou kam? Do zesilovače na Tape 2 Rec Out a Playback?

Oplt
Příspěvky: 38
Registrován: 21 úno 2017 21:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od Oplt »

Jo, vyzkoušej to. Otázka 10 minut. Odpálit tím nic nemůžes.

funteek
Příspěvky: 6
Registrován: 21 úno 2021 10:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od funteek »

Díky.
Zesilovač ještě nemám, zjišťuju jen možnosti, než pořídím. Teď mám jen se vstupem/výstupem na jeden deck. Ještě bych se rád od vás ujistil, že vstup AUX na zesilovači Technics SU-VX500 funguje stejně, jako např. CD nebo TUNER? Zda při připojení externího zdroje do AUX vstupu půjde vytvořit nahrávku na kazetu?

Dále viz tento obrázek: https://imgbank.cz/image/97Gx Vstup pro Phono....to je klasicky na RCA kabel? Znám jen klasické červeno bílé konektory.

A poslední věc, kterou bych se rád ujistil u tohoto zesilovače jsou konektory Power Amp Direct. Předpokládám, že je to výstup k připojení na koncový zesilovač. Což budu asi taky potřebovat k propojení s AV Recieverem, ke kterému až teprve jsou připojeny repro.

A to snad už bude vše, co mně trápí. Děkuji.

funteek
Příspěvky: 6
Registrován: 21 úno 2021 10:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od funteek »

Tak jsem si právě zjistil, že Power Amp je vstup a ne výstup, tudíž musím vymyslet jiný zesilovač, který bude mít všechny vstupy, co potřebuju a dále výstup PREAMP.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

vstupy tuner, CD, tape a případně aux mívají stejnou impedanci i citlivost (typicky u Technics 18-22 kΩ / 150 mV) mohou se libovolně zaměňovat, power amp direct 1V/47 kΩ hodnoty nejsou kritické, vyjímkou je spešl nelineární gramo přípoj phono MM/MC s korekcemi RIAA které tu ovšem zatím neřešíme (většina zesilovačů co mně prošly rukama
měla input/output tape 1,2 snad kvůli přepisu z pásku na pásek, dneska již nehrozící)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti