Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od Oplt »

Kazeťák rovnou do zesíku na tape1. Eq taky rovnou do zesíku na tape2.
To je celé.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

druhý kazet deck můžeš zapojit na zesilovači do zásuvek tuner nebo CD - pokud nejsou používaný
hrát to bude, nahrávat ne - chybí druhá větev rec, zřejmě existuje i jiná možnost, to je první řešení co mě napadlo

funteek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funteek »

Oplt píše:
21 úno 2021 11:01
Kazeťák rovnou do zesíku na tape1. Eq taky rovnou do zesíku na tape2.
To je celé.
Jsem z toho jelen, můžeš podrobně? :D Díky moc

funteek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funteek »

lechos píše:
21 úno 2021 11:02
druhý kazet deck můžeš zapojit na zesilovači do zásuvek tuner nebo CD - pokud nejsou používaný
hrát to bude, nahrávat ne - chybí druhá větev rec, zřejmě existuje i jiná možnost, to je první řešení co mě napadlo
CD, TUNER, i AUX budou obsazené. Tam ale zapojení chápu, tak se o tom nezmiňuju. Doufám, že AUX taky klasicky propouští signál dál. Bude tam jako zdroj vstupu např. telefon pro nahrávání na kazetu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

uživatel fóra Oplt příspěvek výše to vymyslel dobře, jeden deck do zesíku (TAPE1)
a druhý do EQ (TAPE2) velmi jednoduché
(mám zesil Pioneer A656 který disponuje přípojem TAPE3/adapter předurčeným
rovnou pro EQ)

funteek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funteek »

Takže pokud to chápu dobře, tak:

Deck1 - (Rec In) do zesilovače Tape 1 (RecOut) a Deck1 - (Play Out) do zesilovače Tape 1 (Play Back)

Deck 2 - (Rec In) do EQ (Tape RecOut) a Deck2 - (Play Out) do EQ (Tape Play Back)

A na Equalizéru Line In a Line out povedou kam? Do zesilovače na Tape 2 Rec Out a Playback?

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Jo, vyzkoušej to. Otázka 10 minut. Odpálit tím nic nemůžes.

funteek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funteek »

Díky.
Zesilovač ještě nemám, zjišťuju jen možnosti, než pořídím. Teď mám jen se vstupem/výstupem na jeden deck. Ještě bych se rád od vás ujistil, že vstup AUX na zesilovači Technics SU-VX500 funguje stejně, jako např. CD nebo TUNER? Zda při připojení externího zdroje do AUX vstupu půjde vytvořit nahrávku na kazetu?

Dále viz tento obrázek: https://imgbank.cz/image/97Gx Vstup pro Phono....to je klasicky na RCA kabel? Znám jen klasické červeno bílé konektory.

A poslední věc, kterou bych se rád ujistil u tohoto zesilovače jsou konektory Power Amp Direct. Předpokládám, že je to výstup k připojení na koncový zesilovač. Což budu asi taky potřebovat k propojení s AV Recieverem, ke kterému až teprve jsou připojeny repro.

A to snad už bude vše, co mně trápí. Děkuji.

funteek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funteek »

Tak jsem si právě zjistil, že Power Amp je vstup a ne výstup, tudíž musím vymyslet jiný zesilovač, který bude mít všechny vstupy, co potřebuju a dále výstup PREAMP.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

vstupy tuner, CD, tape a případně aux mívají stejnou impedanci i citlivost (typicky u Technics 18-22 kΩ / 150 mV) mohou se libovolně zaměňovat, power amp direct 1V/47 kΩ hodnoty nejsou kritické, vyjímkou je spešl nelineární gramo přípoj phono MM/MC s korekcemi RIAA které tu ovšem zatím neřešíme (většina zesilovačů co mně prošly rukama
měla input/output tape 1,2 snad kvůli přepisu z pásku na pásek, dneska již nehrozící)

fb_martin15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_martin15 »

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu se zapojením EQ.

Ten mám standardně zapojen dle doporučení a manuálu: ZES (TAPE 1-REC OUT) -> EQ (IN); EQ (OUT) -> ZES (TAPE 1-PLAYBACK) a CD zapojeno napřímo do ZES. V tomto zapojení mám na INPUT selectoru CD a na REC selectoru rovněž CD.

Problém je ten, že při změně parametrů u EQ se zvukový výstup žádným způsobem nemění a nereaguje na úpravy. A to při žádném nastavení EQ, ať zvolím výstup SOURCE, TAPE1, či TAPE2. EQ přitom na display normálně funguje a zobrazuje.
Stejný problém je i při např. AUX, kdy mám do tohoto vstupu v ZES zapojen přes 3,5mm např. mobil.

Dříve jsem to, že jsem si chtěl upravit výstup z mp3, případně CD řešil následujícím zapojením. CD napřímo do TAPE 1 (REC OUT) v EQ a 3,5 mm napřímo do TAPE 2 (REC OUT) v EQ a následně z EQ do ZES. V tomto zapojení zvuk snadno reagoval na změny v nastavení EQ. V případě, že jsem chtěl CD bez korekcí z EQ, tak po vypnutí EQ je zvuk "o ničem", z mého pohledu z toho důvodu, že signál jde prvně do EQ a následně až do ZES.
Důvodem proč to řeším je ten, že chci nezkreslený pure sound z CD a v případě potřeby si ho upravit pomocí EQ. Což není ani v jednom zapojení prozatím možné.

Mnohokrát děkuji za případné rady a doporučení. :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Zkoušels obě polohy přepínače EQ rec a Input selector vpravo na panelu ekvalizéru? jediné co mě zatím napadá - přehozené (přerušené) propoj. kabely, jinak fungovat prostě musí, všechny EQ se ovládají stejně měl jsem v ruce Technics, JVC, Pioneer i Sony, obsluha idiotensicher i pro arabáka či mongola (sorry za přirovnání)

fb_martin15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_martin15 »

Děkuji za odpověď.
Ano, EQ rec a Input jsem zkoušel. Zvuk je v tomto případě lepší, hutnější, ale stále nelze upravovat. Kabely mám nové. Také myslím, že fungovat musí, ale prostě EQ nechce spolupracovat.
Při standardním zapojení ZES (TAPE 1-REC OUT) -> EQ (IN); EQ (OUT) -> ZES (TAPE 1-PLAYBACK) (v ZES jsem přehodil i do TAPE2) jsem zkoušel pokusem-omyl všechny polohy INPUT selectoru i REC selectoru na ZES a všechny možnosti výstupu SOURCE/TAPE1/TAPE2 na EQ a stále bez zpětné vazby na zvuk. A to jak u současné Yamahy AX-470, tak i u předchozího Technics SU VX-500.

Odpovědět