Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
JiriNov
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Ahoj všem, především musím říct, že jsem v "oboru" naprostá lama. Přesto bych do následující sestavy přidal ekvalizér SH GE70, tak aby reagoval (zobrazoval) všechny vstupy.
Zesilovač: Technics SU-A700,class AA
Deck: Technics RS TR 515 (opravena mechanika, kolečka,gumi,kladky atd.)
Deck : RS BX 646 (předěláno, nyní místo mechaniky je telefon Samsung - hraje tedy vše atd)
Tunner: ST GT 550
CD : SL PG340A (vyměněna mechanika, seřízeno)
Gramo: SL BD 20D (vyměněna guma a jehla, provedena kontrola nastavení)
a rád bych vložil eq Technics SH-GE70.
Poradíte,prosím, jak tento EQ připojit, tak aby reagoval na všechny zdroje?
Nějakou "rozdojku, roztrojku" cinch nebo jinak?
Znovu,jsem lama, nepotřebuji nutně wifi, prostě chci aby to hrálo.¨
Můžete mi někdo krok za krokem popsat postup.
Děkuji za Váš čas a pomoc...

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

pokud zesil A700 nemá spešl přípoj pro EQ (někdy označ. Adapter) použij vstup TAPE a propoj dvěma páry kabelů cinch, deck se potom podvěsí rovnou na EQ (již ne na zesilovač) je to trochu srozumitelné ?
PS. jeden obrázek z manualu GE70 napoví vše


Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

I see...použij vstup TAPE2 na zesilovači a dvěma kabely propoj s terminálem LINE IN - LINE OUT na ekvalizéru vzadu
aktivuj TAPE2 stiskem vpředu na panelu
vyzkoušej všechny možné kombinace až se sestava rozehraje (bez obav - nic se nepokazí)

JiriNov
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Zkusím večer po práci..díky

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

hlavně pamatuj na jednu podstatnou věc: rec out zesilovače (TAPE2) spojit kabelem s LINE IN ekvalizéru a naopak, play in s LINE OUT
je to trochu matoucí a zdrojem častých chyb v zapojování
zesík má šaltr tape/source a monitor, vyzkoušej obě polohy až se objeví zvuk

JiriNov
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Zdravím,tak bohužel, možná sem nesprávně definoval prosbu, např. CD po uvedeném zapojení EQ zobrazuje,ale už nic jiného,tedy deck, rádio, gramo..
Chtěl bych, zda je to vůbec možné,aby EQ zobrazoval vše (po přepnutí samo).
Je toto možné ??
Díky
p.s. zdá se mi, že musím použít nějaké rozdvojky (?)

Dark side of the moon
Příspěvky: 421
Registrován: 28 čer 2019 14:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od Dark side of the moon »

Rozdvojky netřeba.
At je zvolený jakýkoliv vstup na zesilovači (AUX, TUNER, PHONO), zesilovač vždy příslušný signál posílá na konektory TAPE 2 - REC (OUT). Tyto konektory je tedy potřeba propojit s konektory LINE IN na ekvalizéru.
Dále je nutné konektory LINE OUT na ekvalizéru propojit s konektory TAPE 2 – PLAY (IN).
Pak je nutné na zesilovači kromě volby příslušného vstupu (AUX, TUNER, PHONO) zapnout TAPE 2 a TAPE MONITOR.
Tape deck (1) připojit napřímo do ekvalizéru dle schématu.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

takto zapojená sestava umožní korigovat libovolnej připojenej zdroj signálu a co víc,
záznam na kazetu (pokud bude žádaný) osobně nepoužívám, nutnou úpravu provedu
vždy až na hotové nahrávce

JiriNov
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Zdravím, tak skutečně zatím pomohlo přesměrování na TAPE 2. K sestavě připojuji i Philips CDR - i nahrávání LP na CD funguje. Děluju!
EQ - zobrazuje levou a pravou stranu u CD a CDR. U gramo jen pravou stranu i když nahrává stereo. A to mě trochu mate. Možná nějaká techn. chyba.(?)
Jako podružný problém vidím propojení zesilovač AUX na magnetofon TESLA B730 - je slyšet jen bzukot (kabel cinch-pětikolík). Na sestavě SONY (zesilovač) to běhalo, možná jiné výstupní napětí..

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4235
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od lechos »

ne, musí svítit obě strany (kanály) kolík cinch často špatně kontaktuje, to je celá příčina
s magičem B730 nemůže bejt problém, tedy play napětí celkem pasuje, rec si vyžádá úpravu
R děličů ale o tom příště

JiriNov
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

Zítra jdu na další chemo, tak nevím, jestli budu mít večer sílu "laborovat". Každopádně jsem všechny cinche už prohodil (nemám pořídit nějaké značkové ?)
Díky za snahu !!!!

Dark side of the moon
Příspěvky: 421
Registrován: 28 čer 2019 14:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od Dark side of the moon »

Hraje to gramo opravdu stereo? Není to tak, že z grama jde jen jeden kanál (nějaká technická závada nebo vadný cinch), který pak ekvalizér pošle zpět do zesilovače do obou kanálů?
Některé ekvalizéry se tak chovaly, že v případě mono signálu ho poslaly do obou kanálů.
Přeji ať vše dobře dopadne.

JiriNov
Příspěvky: 8
Registrován: 20 čer 2020 18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od JiriNov »

DĚKUJI všem za pomoc, zatím EQ funguje jak má. Ještě jednou děkuji!

funteek
Příspěvky: 6
Registrován: 21 úno 2021 10:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava Technics a EQ SH-GE70- jak zapojit ?

Příspěvek od funteek »

Dark side of the moon píše:
23 lis 2020 21:22
Rozdvojky netřeba.
At je zvolený jakýkoliv vstup na zesilovači (AUX, TUNER, PHONO), zesilovač vždy příslušný signál posílá na konektory TAPE 2 - REC (OUT). Tyto konektory je tedy potřeba propojit s konektory LINE IN na ekvalizéru.
Dále je nutné konektory LINE OUT na ekvalizéru propojit s konektory TAPE 2 – PLAY (IN).
Pak je nutné na zesilovači kromě volby příslušného vstupu (AUX, TUNER, PHONO) zapnout TAPE 2 a TAPE MONITOR.
Tape deck (1) připojit napřímo do ekvalizéru dle schématu.


Ahoj všem, řeším vlastně stejný problém a několikrát jsem si toto téma přečetl, ale uplně mi není jasný připojení druhého tapu k ekvalizéru a zesilovači tak, aby equalizér vše monitoroval. Přikládám obrázek, což je vlastně klasické schéma připojení jednoho tapeu. Ale jak připojit další tape bez nějakých cinch rozdvojek, a aby equalizér monitoroval vše, to mi pořád není jasné.

A pokud musím použít rozdvojky, kam a co z druhého tapu povede?

Díky.

Obrázek:
https://imgbank.cz/image/97G3

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti