Sháním tipy na síťové zástrčky Schuko

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Sháním typy na síťové zástrčky Schuko

Příspěvek od Peer »

Nevím, jak můžeš tvrdit, že Kimber je dobrý a ostatní je smeťák?
Já mám Oyaide dělané. Takže vím, že je vše tak, jak má být.
Je zajímavé, že i u drahých zařízení je vliv dobrého kabelu často slyšitelný...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zdeny

beru tvou argumentaci. je logická.
jenže:
1. pak nechápu mnohaletou existenci výrobců těch drahých kabelů....
2. jsou všichni jejich zákazníci hlupáci, co skočili na špek?
3. redaktoři něm. časopisu stereo nebo audio jsou lháři?
(jen letos jsem četl asi 3 testy na káble)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

psychoakustika je velice mocná ... sviňa.

připadá mi jako možné, že kvalitně napájený kabel bude lepší než prodlužka z tesca s dráty přichycenými nedotaženým šroubkem. rovněž tak trochu věřím na zahořování kabelů, hlavně repro. prostě mi příjde, že to chvíli trvá, než je kabel správně "průchodný", než se ty elektrony rozhýbou. :mrgreen:
ovšem nevsadil bych na to jediné své originální cdčko.

proti hovoří nejen fyzika, ale i mé praktické zkušenosti.

stejně jako Zdeny jsem jednou vykuchal jeden poměrně drahý kabel. v mém případě reproduktorový. cena v tisících a to ne jeden nebo dva. zdálo se mi, že hraje hůř než můj kroucený dexon 2x 2,5mm2. bytelné zlacené vidličky, nádherný oplet na gumové hadici. a v ní strčený kabel z baumaxu 4x 1,5mm2 za 32 Ká Čé metr. potvrzeno elektrikářem s 30 letou praxí.

se signálními kabely jsem laboroval u zesáku pioneer sa8800. když jsem vyměnil skobičky mezi předkem a koncákem za běžný signální kabel, zdálo se mi, že to hraje mnohem líp. když jsem vyměnil běžný signální kabel za drahý signální kabel, zdálo se mi, že to hraje mnohem líp. pak, když jsem ho prodával, jsem vyměnil drahý signální kabel za původní skobičky. zdálo se mi, že to hraje mnohem líp...

podle mých zkušeností je slyšitelný rozdíl způsobený jen průřezem kabelu a typem konstrukce - dvojlinka hraje jinak než třeba pletený. na to bych jedno originální cdčko, které nemám moc rád, možná vsadil.

čili to, co píše Stopa, jsem ještě ochoten překousnout (o vlivu nesmělém, ale postřehnutelném). Foltovy kecy ale odmítám. jsou to lži.

absolvoval jsem několik slepých testů. všem vřele doporučuji.

na druhou stranu: oni ho odmítli. věděli proč. nebylo by o čem psát...
Naposledy upravil(a) dadaft dne 24 lis 2008 13:05, celkem upraveno 2 x.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dadafte, kurňa, ty jsi jaderný fyzik:-)
Já ti dám elektrony a rozhýbat, snad ještě budeš tvrdit, že to chce drát profoknout (mj, to bude můj patent, na káblu bude ventilek a budu k tomu dodávat pumpu, aby se před poselchovým rituálem káble profoukly. Ty dražší přifoukly, protože jak známo, stlačenou mědí letí signál rychleji:-)

Ano, o tom, že konstrukce kabelů má vlvi na zvuk, nikdo nepochybuje. To se dá totiž i jednoduše zdůvodnít pomocí jasně a prokazatelně měřitelných veličin, jako jsou R,L a C.

Ale jestli bude mít na zvuk vliv dvojlinka vyrobená a Kimbu a nebo v Baumaxu, pokud bude mít stejnou konstrukci, tak o tom snad nepochybuje nikdo, nebo ano?

Tak jsem si dal dne práci a vytáhnul jsem měřák a proměřil přechodvý odpor na síťové vidlci. Měřil jsem to při proudu jen 50A (ano, padesát ampér českých)ú a hle, co jsem naměřil?? Odpor na kntaktu je 0,0002 Ohm a to už pochybuji o přesnosti měřáku.

Tak hoši, davajte argumenty:-) A nebo mi snad chce někdo tvrdit, že těch 0,0002 ohmů bude mít vliv na útlum zvuku, protože kokncák ve špčce bere ze sítě tak 5A-7A a tam ten odporu bude o 1.-2 řády nižší (neumím ho změřit) . Jo šnůra byla Flexo od počítače, z Lidlu asi za 2 pětky :-)

Tak a teď do mě:-)

Můje otázka: v ČEM = JAKÉM PARAMETRU - bude vidlice Oyade/Schuko lepší než nějaká flexošňůra??? A nebo by ten oplet tak zázračně měnil zvuk?

Nepolemizuji o stínění ( i když si o tom myslím taky své), tam by efekt mohl/je být patrný.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

docela by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby Tomek Folta místo jednoho z pěti vyměnil za Furutechy najednou všech pět síťových kabelů !!! asi to neriskoval. protože to by se jistě dostal do jiné poslechové dimenze, ze které není návratu, a nemohl by napsat tak skvělou recenzi, a my bychom se nedozvěděli, jak důležité síťové kabely jsou...

Zdeny
:mrgreen:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Dovolím si citovat:
"Paradoxem je, že budeme li pouze měřit např. kapacitu kabelu, tak rozdíly nezaznamenáme - to dokládá, jak samotné měření běžnými přístroji známých hodnot R, C, L má pouze informativní charakter."

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zdeny píše:dadafte, kurňa, ty jsi jaderný fyzik:-)
Já ti dám elektrony a rozhýbat...
do prkýnka, Zdeny, tys ještě neviděl elektron z formy? jako pražská Sparta?
není každý den posvícení...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Peer píše:Dovolím si citovat:
"Paradoxem je, že budeme li pouze měřit např. kapacitu kabelu, tak rozdíly nezaznamenáme - to dokládá, jak samotné měření běžnými přístroji známých hodnot R, C, L má pouze informativní charakter."
Za mě nás učili, že jsou základní elektrické veličny R,C a L. Ale jsem z university již 25 let venku a třebas se něco za tu dobu změnilo.

Ptám se tedy znovu - JAKÉ popsatelné velůičiny lze u kabelu ještě změřit?? Někteří "borci" dokoce uvádějí % rychlosti světla! Tak to jeuž BIG ROFL !!

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

zdeny

Dadaft vymyslel kvantový urychlovač částic který mají ve francii a který běží na teplotě absolutní nuly -273 stupnů celsia jenže těm hochů se to pořád přehřívá způsobem že je tam -260 stupnů a vodiče nejsou tím pádem supravodivé a nemají nulový odpor. Ale dadaft to má doma on si ten titul zaslouží...
Mě na univerzitě učí že můžeme měřit parametry vodiče jako rezistivita(odpor),kapacita,indukčnost a taky se dá měřit VF bordel kolem vodiče a magnetické pole. O více veličinách nevím. Víš ono to jsou většinou lidi kteří ani nevědí jak je definován elektrický proud ale začnou tady házet čísly typu 9 devitková čistá měd,rychlost elektronu ve vodiči,kvalita stínění v procentech a kdo ví čím ještě. A nejvíc je štve to že Dadaft na to tak trošku už přišel ale každý na něj kouká jak na blázna.
PS: zásilku jsem dnes nestihl odeslat něco se podělalo takže vydrž :-)
Zdraví Michal

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Pánové nebuďte takoví suchaři a přiznejme si, že se všechno změřit nedá. Jak změříte kvalitu houslí? Metrem?
Musíte poslouchat. Jsou zesilovače, které mají naměřené parametry vynikající, ale hudebně to není nic moc a naopak. Kašlete na měření a poslouchejte.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Já souhlasím, že měření je důležité. Ale co měřit? A jak píše ML kolikrát je měření mimo reál...
Ti hlupáci, co uvádí rychlost světla u svých vodičů jsou z firmy Nordost.
Já to nevím ale ty jsi přesvědčený, že je to blbost. Ty máš patent na rozum? :)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mark Levinson píše:Pánové nebuďte takoví suchaři a přiznejme si, že se všechno změřit nedá. Jak změříte kvalitu houslí? Metrem?
Musíte poslouchat. Jsou zesilovače, které mají naměřené parametry vynikající, ale hudebně to není nic moc a naopak. Kašlete na měření a poslouchejte.
teda ML, nezlob se na mě, ale porovnávat housle a kábl , to je docela úlet. Nebo jako ta lopata a bagr.
Kabel je vlastně válec z mědi (nebo jiného materiálu) definovaný průměrem, délkou, elektrickými veličinami jako je R,L a C. A čím sjou definované housle? Dřevem? To taky. Ale jakým dřevem? Kde rostlo? Jak rychle rostlo? Jak bylo staré to dřevo? Rostlo na jihu nebo naseveru? Kdo ty housle z něj vyrobil? Jakým postupem je vyrobil? Dlabáním, zevnitř nebo zvenku? Jak je dřevo ošetřené? Jaké sjou strun? Z Jakého materiálu? Kdo je vyrobil, z čeho, na čem...
Tady jsi zašel na tenký led. Takhle bych ti tu mohl psát o klarinetu - hrál jsem na něj asi jen 32 let a něco o něm vím. Je to jao s těmi houslemi.

Ne ne, kabel má 4 veličiny, když neberu v potaz dielektriku/izolaci.

Ale téma se týká zahoření kabelů (=nesmyls) a vlivu síťové vidlice na zvuk (takový menší nesmyslíček, tady se už polemizovat dá).

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Peer píše:Já souhlasím, že měření je důležité. Ale co měřit? A jak píše ML kolikrát je měření mimo reál...
Ti hlupáci, co uvádí rychlost světla u svých vodičů jsou z firmy Nordost.
Já to nevím ale ty jsi přesvědčený, že je to blbost. Ty máš patent na rozum? :)
Ne , nemyslím si, že to je blbost. Ale přesvědčený jsem o tom, že vliv na zvuk to nemá. To je už hodně drsná demagogie nebo spíše tajemno. Jinak ano, jde o Nordost.

Ale už se odvracíme od tématu: proto se znovu ptám: jak a které parametry se změní u kabelu po x dlouhé době používání za běžných podmínek (= zde myšleno poslech hudby)??

Změní se jejeich odpor? To těžko, jedině, že by zoxidoval a změnil se skin efek (také bych řekl, že jde o pojem, který se nedá jasně a přesně definovat, i když víme, co znamená).
Změní se jeho kapacita? A nebo se změní indukčnost? Tak jak to je, když se toto nemění (/a nebo ne měřitelně) a má to vlvi na zvuk?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

No to by mě také zajímalo... Ale základní veličiny to nebudou...
Nezkusil sis doma přehodit třeba reprokabely?

Odpovědět