Single wire versus Bi aj Tri

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: Single wire versus Bi aj Tri

Příspěvek od Mih »

Ne, výšky , jak jsem si dopisoval s p. Buntou, jsou pasivní, středy a basy jsou aktiv.Ze střed. repra je odbočka na pasivní výhybku výšek. Aktivní výhybky jsou k sehnání jak dvou, tak třípásmové. pochopitelně ta 3pásmová lze použít i jen jako 2pásmová. Tobě postačí 2pásmová. Takže i 2 stereo konce.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pipis píše:našel jsem u aconu ten 3p. modul, kdyby o tom taky někdo přemýšlel:

http://www.acon.sk/aconweb/data/produkt ... moduly.htm
dělají na požádání i dvoupásmové, perfektní přístup k zákazníkovi, takový se u nás v Čechách mnohdy nevidí..

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Tak to je super, jen asi Pipis příliš nainvestoval do pasivu, tak mu bude muset chvíli vydržet...Samozřejmě, že může udělat i aktiv na výšky ale je tam potřeba dalšího koncáku. U BVA zřejmě volili zlatou střední i kvůli optimalizaci nákladů.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pipis píše:to Mih:

to tebou uvedené řešení od BV se mi moc líbí. Jestli jsem to tedy dobře pochopil, tak bych
vyhodil výhybku z bedny pro středy a výšky a spolu s 2xkoncáky bych použil jednu aktivní
výhybku, která stačí 2pásmová? Je to tak?
Mih píše:Ne, výšky , jak jsem si dopisoval s p. Buntou, jsou pasivní, středy a basy jsou aktiv.Ze střed. repra je odbočka na pasivní výhybku výšek. Aktivní výhybky jsou k sehnání jak dvou, tak třípásmové. pochopitelně ta 3pásmová lze použít i jen jako 2pásmová. Tobě postačí 2pásmová. Takže i 2 stereo konce.
Prostě: Reprobedna bude mít dva páry zdířek: a) spodní (většinou basy) a b) horní (středy + výšky). Od spodních vede propojovací kabel přímo na svorky basáku, od horních vede propojovací kabel na plošný spoj výhybky středy/výšky, nebo na plošný spoj výhybky výšek.
Jinými slovy: představ si to jako dvě dvoupásmové "budky" se samostatnými subwoofery, čili 2.2

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Mih

U BV neni nahodou ta vyhybka nastavena tak,ze pre basy aktivna vyhybka LP 250hz + jeden kanal koncaku a pre stredovyskovu cast aktivna vyhybka HP 250hz + jeden kanal koncaku a potom sa to deli pasivne na deliacke 2,2khz?

Lebo teoreticky mi nedava zmysel,ked bude pre basy LP 250hz + jeden kanal koncaku a pre stredovyskovu cast 250hz-2,2khz + jeden kanal koncaku,ako tam chces dostat frekvencie nad 2,2khz,ked si to najprv orezal vyhybkou a koncaku zosiluje iba spektrum 250hz-2,2khz? A ten koncak je 2kanal,cize 1 na basy a 2.na tu stredovyskovu.Potreboval by si este jeden kanal.

Cize mne z toho vychadza,ze basy by mali byt full activ,stredy orezane zospodu aktivne,zvrchu pasivne a vysky full passiv

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

eLko - vyhledal jsem korespondenci s BVA a je to tak jak píšeš, jenže dělící horní kmitočet je 2kHz.

Odpovědět