síťová pračka X externí napájecí zdroj
Re: síťová pračka X externí napájecí zdroj
Také může lehce docházet k matení, tím že se srovnávají externí zdroje různých výrobců a koncepcí. Externím zdrojem již můžeme nazývat pouhé trafo nebo mnohem sofistikovanější přístroj od Audionetu.
Když to zjednoduším externí zdroj se používá u předzesilovačů, gramofonů, přehrávačů t.j. u přístrojů náchylných k příjmu rušivých napětí. Tím, že umístíme zdroj mimo je slušně eliminujeme. Potom již bude záležet na koncepci a přístupu toho kterého výrobce. Některý tam umístí trafo a baterii kondenzátorů, další přidá stabilizaci, další ještě něco navíc. Každopádně externí zdroj je "ušit" na míru konkrétnímu přístroji, výstupní napětí a připojení tomu odpovídá a je nezaměnitelné. I když to možná existuje (pro zesilovače s malým výkonem), neviděl jsem ext. zdroj pro výkonové zesilovače. Pokud je možno jej připojit k integrovanému zesilovači, tak napájí předzesilovací stupeň, konec ne.
"Pračka" sítě, jak název napovídá, zjednodušeně řečeno rekonstruje síťové napětí na přesnou velikost a amplitudu bez vlivu rušení sítě na vstupu do "pračky". Je možno připojit k jakémukoliv přístroji, jakéhokoliv výrobce - jediné omezení je dáno proudovou zatižitelností.
Vyvstává otázka co je lepší. Dle mého názoru nelze jednoduše odpovědět a záleží nejen na konkrétních přístrojích např. Accuphase "pračka" vs. Audionet Ext. zdroj. ale i kvalitě a zarušení sítě v tom kterém místě připojení. Jiné to bude na samotě a jiné v průmyslové zóně Ostravy (např.).
Aktuálně by mohl poreferovat např. Lachim např. porovnáním způsobu připojení přehrávače Audionet s ext. zdrojem, pračkou a kombinací obojího.
Když to zjednoduším externí zdroj se používá u předzesilovačů, gramofonů, přehrávačů t.j. u přístrojů náchylných k příjmu rušivých napětí. Tím, že umístíme zdroj mimo je slušně eliminujeme. Potom již bude záležet na koncepci a přístupu toho kterého výrobce. Některý tam umístí trafo a baterii kondenzátorů, další přidá stabilizaci, další ještě něco navíc. Každopádně externí zdroj je "ušit" na míru konkrétnímu přístroji, výstupní napětí a připojení tomu odpovídá a je nezaměnitelné. I když to možná existuje (pro zesilovače s malým výkonem), neviděl jsem ext. zdroj pro výkonové zesilovače. Pokud je možno jej připojit k integrovanému zesilovači, tak napájí předzesilovací stupeň, konec ne.
"Pračka" sítě, jak název napovídá, zjednodušeně řečeno rekonstruje síťové napětí na přesnou velikost a amplitudu bez vlivu rušení sítě na vstupu do "pračky". Je možno připojit k jakémukoliv přístroji, jakéhokoliv výrobce - jediné omezení je dáno proudovou zatižitelností.
Vyvstává otázka co je lepší. Dle mého názoru nelze jednoduše odpovědět a záleží nejen na konkrétních přístrojích např. Accuphase "pračka" vs. Audionet Ext. zdroj. ale i kvalitě a zarušení sítě v tom kterém místě připojení. Jiné to bude na samotě a jiné v průmyslové zóně Ostravy (např.).
Aktuálně by mohl poreferovat např. Lachim např. porovnáním způsobu připojení přehrávače Audionet s ext. zdrojem, pračkou a kombinací obojího.
To Mih:
Naim má u svých koncových zesilovačů externí zdroje (NAP 500 a NAP300). Nevím jeslli Lachim měl někdy celou sestavu od Audionetu a ke každému komponentu ex. zdroj, ale podle toho co píše má různé značky, ale z nové pračky je nadšený asi se stará pračka prala fázově s VIP... Možná, že by mohl říct Petr5, když už má skoro ke všem Naimům ex. zdroj akorát nevím jestli ho má i k CDX2 a má super pračku.
Naim má u svých koncových zesilovačů externí zdroje (NAP 500 a NAP300). Nevím jeslli Lachim měl někdy celou sestavu od Audionetu a ke každému komponentu ex. zdroj, ale podle toho co píše má různé značky, ale z nové pračky je nadšený asi se stará pračka prala fázově s VIP... Možná, že by mohl říct Petr5, když už má skoro ke všem Naimům ex. zdroj akorát nevím jestli ho má i k CDX2 a má super pračku.
No právě, co já vím, tak Lachim má ext. zdroj u přehrávače Audionet, dál už má Marsh Sound. Takže snad vyzkoušet jen na přehrávači ale to moc vypovídací není, to připouštím.
Jen z mého skromného pohledu, pokud by byl použitý ext. zdroj u všech přístrojů, tak bych asi považoval pračku za zhůvěřilost. I když...červík hlodá, že.
Jen z mého skromného pohledu, pokud by byl použitý ext. zdroj u všech přístrojů, tak bych asi považoval pračku za zhůvěřilost. I když...červík hlodá, že.
Pánové nějak vás teď nechápu... Co má společného externí zdroj se síťovou pračkou??? Pokud to není nějaké speciální zapojení externího zdroje jako má např. Mark Levinson No.32, tak opravdu motáte jabka s hruškama. Vše již popsal NA. Použití pračky je prostě povinnost v každém vážně myšleném systému. A teď mluvím o pračce a né o filtru. Myslím si, že probírat technické věci ohledně zapojení zde postrádá smysl.
Z ortodoxního high end pohledu máš samozřejmě pravdu.
Z ortodoxního high end pohledu máš samozřejmě pravdu.
Renown
Prečo by bola na niektoré prístroje slabá?PS500 je slabá. I před phono předzesilovač to chce samostatnou PS1200
Mal som ju zopar rokov takze za seba mozem povedat ze PS500 staci na vsetko - okrem koncaku a plazmy.
to Durgo :
samozřejmě není slabá, to byla legrace, reakce na Pasula.
PS500 dává 500 Wattů, běžný phono má příkon cca 10 W, CD player asi 20 až 70W, zesilovač pak podle výkonu, ale je jasné, že i PS500 stačí na celý systém.
samozřejmě není slabá, to byla legrace, reakce na Pasula.
PS500 dává 500 Wattů, běžný phono má příkon cca 10 W, CD player asi 20 až 70W, zesilovač pak podle výkonu, ale je jasné, že i PS500 stačí na celý systém.
to Mih :
třeba Krell Evolution One, nebo Musical Fidelity KW750neviděl jsem ext. zdroj pro výkonové zesilovače
Este take male neprakticke minus - ma ibe dve klasicke zasuvky...
To Vitek:
Musím Ti vyvrátit domněnku,že ten,kdo má 500 systém od NAIMu i nepořizuje pračku
Jak už někdo shora uvedl. Pračka je skutečně základem každého "seriózního" systému.
Znám jednoho majitele tohoto monstr playeru (NAIM CD 555)a ten pračku kupoval současně s novým CD playerem.
Jak přesně popsal Mih jde o tolik potřebnou rekonstrukci toho co leze ze sítě.
Musím Ti vyvrátit domněnku,že ten,kdo má 500 systém od NAIMu i nepořizuje pračku

Jak už někdo shora uvedl. Pračka je skutečně základem každého "seriózního" systému.
Znám jednoho majitele tohoto monstr playeru (NAIM CD 555)a ten pračku kupoval současně s novým CD playerem.
Jak přesně popsal Mih jde o tolik potřebnou rekonstrukci toho co leze ze sítě.
Trochu od věci, co znamená vůbec "seriózní systém"? Pokud mám systém (bedny+cd+zes+káble) třeba za 100t tak přece nedám ty samý peníze za pračku ne? Za poslední zhruba měsíc jsem navštívil 4 studia, protože pořád vybírám bedny, 2 v Praze, 2 mimo Prahu, pračka byla pouze v jednom, v ostatních třech (nevím jestli je to náhoda) byl filtr Supra. Proč ani studio, které mi předvádí řetězec za cca 150t běžně nepoužije pračku? (samozřejmě jsem se na to ptal, schovaná nikde nebyla) Není to ještě seriózní? Nechci aby to vyznělo jako rejpání, spíš jako otázka, kdy se už ta pračka vyplatí. Odvozovat to od ceny za systém, nebo spíš podle stavu sítě? když mám bordel v zásuvce tak koupit pračku a pak teprv šetřit na aparatůru mi nepřijde zrovna normální 

Osobně jsem na výstavě High End Praha neviděl ani jednu pračku. Tím však nepopírám její smysl. Ale co to v podstatě je? Není to jen zdroj pro spotřebiče, které jsou citlivé (nestabilní) při zkreslené a zarušené sinusovce? Nezkoušel jste někdo zainvestovat do kondenzátorů MKP např. o složené kapacitě 1 mF přidané do zdroje přístroje za usměrňovačem + případně oddělovací trafo?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Dobrou pračku nebo filtr bych nepodcenoval,vím sám podle vlastní zkušenosti.nevěřil jsem tomu příliš než mi dorazil filtr Audience Adept Response 12.tento filtr jsem vybíral dle hodnocení recenzentů a vlastníků.O Accuphase jsem překvapivě nic moc nenašel zato o Audience mnoho odkayů na forech a recenzí.Je považován králem pasivních filtrů zrovna tak jako je Accuphase považován králem praček.Cenový rozdíl není tak dramatický jak by si někdo mohl myslet.Nová Audience 80tisíc a Accuphase někde kolem 105tisíc.Vybíral jsem dle názoru místního elektrikáře že sít v místě mého bydliště bude velmi stabilní díky tomu že trafo stanice je umístěna pár metrů od baráku a proto není potřeba pračky.Dalším důvodem byla limitace pračky pro zesilovače kde na rozdíl u filtru může pračka zesilovač brzdit a nemusí mít dostatečný výkon.A v neposlední řadě též úspora ze energii protože pračka je vlastně malá elektrárna.Ještě jednu věc jsem zapomněl a to je množství zásuvek 12 oproti 2 v praččce Accuphase.V tomto filtru nejsem ničím limitován.Také vlastním Naim komponenty které mají oddělený zdroj jak u cd přehrávače tak u předezesu a právě u nich jsem zjistil použitím filtru nastalo něco nevídaného co jsem těžce stravoval.Mylel jsem si že to má Naim pořešeno právě těmi oddelenými zdroji které samy o sobě jsou pekelně drahé.navíc nedoporučují používání jakkchkoliv filtrů a praček a tohle jim dost zazlívám a jsem rád že jsem procitnul.v posledních letech si ale Naim firma nechal vyvinout filtr na mírua právě od Audience a proto vlastně jsem se o Audience začal zajímat.Nevím zda pasivní filtr Audience se může rovnat Accuphase ale jedno je jisté výsledek byl pro mne opravdovým šokem.Též jako vzorný Naimista jsem dal na Naim a používam firmu kterou si Naim zvolil jako nejvjhodnější!!!PEER,Mark Levinson a Petr5 mohli na vlastní uši porovnat podstatný posun vezvuku oproti jejich poslední návštěvě,ne jen nějaký těžko vystopovaný posun ale opravdu výrazný.Kdo neuslyší neuvěří!!!!
Na závěr cena spičkových praček je opodstatněná,kupovat podřadnou pračku a filtr nemá cenu.Každý si musí zhodnotit sám zda je pračka či filtr důležitější než upgraduje jiné komponenty též poměr cena filtru k ceně jeho komponentů.Můj názor aparát v hodnotě do 100tisíc nema cenu kupovat filtr za 100 tisíc ale na druhé straně jeden filtr v případě Audience AR12 vám vylepší zvuk až 12 komponentů a to už stojí za to investovat do definitivního systému.Každý vážný hifista by pračku či filtr měl vlastnit jinak neví maximální potenciál jeho aparátu ale musí si vybrat to nej co na trhu je a to je Accuphase a Audience!!!!!!
Na závěr cena spičkových praček je opodstatněná,kupovat podřadnou pračku a filtr nemá cenu.Každý si musí zhodnotit sám zda je pračka či filtr důležitější než upgraduje jiné komponenty též poměr cena filtru k ceně jeho komponentů.Můj názor aparát v hodnotě do 100tisíc nema cenu kupovat filtr za 100 tisíc ale na druhé straně jeden filtr v případě Audience AR12 vám vylepší zvuk až 12 komponentů a to už stojí za to investovat do definitivního systému.Každý vážný hifista by pračku či filtr měl vlastnit jinak neví maximální potenciál jeho aparátu ale musí si vybrat to nej co na trhu je a to je Accuphase a Audience!!!!!!