síťová pračka X externí napájecí zdroj
síťová pračka X externí napájecí zdroj
Na úvod podotýkám, že nejsem technik a doufám, že mi právě technici odpoví...
Je nutné použit síťovou pračku např.: Accuphase PS510 když každý komponet sestavy má svůj pořádný externí zdroj jako má NAIM, Audionet... Nestačila by pak už jen přepětová ochrana a výsledek bude stejný???
Dík.
Je nutné použit síťovou pračku např.: Accuphase PS510 když každý komponet sestavy má svůj pořádný externí zdroj jako má NAIM, Audionet... Nestačila by pak už jen přepětová ochrana a výsledek bude stejný???
Dík.
Re: síťová pračka X externí napájecí zdroj
Externí zdroj je jen mimo hlavní přístroj umístěný zdroj (jaký obsahuje jakýkoli jiný přístroj), který mění střídavé napětí 230V/50Hz na potřebné stejnosměrné napětí pro obvody toho kterého přístroje. Síťový filtr nebo síťová pračka je něco úplně jiného, s tím, že filtr je pasivní přístroj, který se snaží odfiltrovat střídavé frekvence které se v síti objevují mimo vlastních 50Hz v kterém tebe střídavé napětí v našich zásuvkách. Pračka (ACCUPHASE) aktivně rekonstruuje celkově napětí 230V i přesnou čistou sinusovku 50Hz frekvence. Výsledek je samozřejmě výrazně dokonalejší.
Noble Audio - výroba a prodej
Nebyl by stejný výsledek.
Pokud vím, tak nikdo obdobnou technologii neimplantuje do svých externích zdrojů, používá se to pouze do praček, které si pak nechají tučně zaplatit.
to NA
Pokud vím, tak nikdo obdobnou technologii neimplantuje do svých externích zdrojů, používá se to pouze do praček, které si pak nechají tučně zaplatit.

to NA

Já si myslím, že určitě by se měla použít před každý komponent tato síťová pračka PS-500. Poté to bude to správné a opravdu konečné řešení.
to Pasul :
PS500 je slabá. I před phono předzesilovač to chce samostatnou PS1200
PS500 je slabá. I před phono předzesilovač to chce samostatnou PS1200

pasul píše:Já si myslím, že určitě by se měla použít před každý komponent tato síťová pračka PS-500. Poté to bude to správné a opravdu konečné řešení.
Ano, Pasule máš teoreticky zcela pravdu, ale jde také o to, aby to bylo konečné řešení smysluplné. Přece jenom mi připadá trochu "praštěné", když bych k sestavě za (třeba) 70k si pořídit pračku sítě za dvojnásobnou cenu. A nemohu se zbavit pocitu, že zařízení z vyšší kategorie by mělo mít napájecí části řešeny tak, aby pračka sítě typu Accuphase PS-510 či PS-1210 nemusela být použita (ale určitě neuškodí). Zcela určitě by základem měl být nějaký ten pes s filtrací (například SUPRA), pokračovat lze ve specializovaném filtru pro všechny napájené spotřebiče (Belkin), v optimu doplněném oddělovacím trafem a teprve poté jít až na pračku sítě.
Nedokáži si představit, kolik z nás (jen CD, gramo a zesilovač) může dát 3x135k českých ( 0,4 M) za pocit, že mám "vypráno" a přitom by na vše stačila pouze jedna jediná pětsetdesítka, nebo dokonce DIY oddělovací trafo s filtry za cca 10.000 Kč.
PS: Mimochodem, od jaké ceny začíná konečné řešení ?
No vidím, že pánové jsou znalci, ale technicky to nevysvětlil zatím nikdo. Zatím je to na úrovni propagačních materiálů... Co je teda v pračce a co je v externím zdroji. A proč Accuphase dělá pračky, ale nedělá ex. zdroje a Naim naopak. A proč u obou(pračka a ex. zdroj) píšou stejné věci - zlepšení prostoru, dynamiky...pevnější basy.....jiskřívé výšky...
Rekonstrukce střidavého napětí 230V je sice pěkná věc ale nakonec jde o 12V nebo 24V stejnosměrné.
Díky
Rekonstrukce střidavého napětí 230V je sice pěkná věc ale nakonec jde o 12V nebo 24V stejnosměrné.
Díky
To vitek: Ale to ti již odpověděl N.A. a velice výstižně:
Tím, že má každý komponent sestavy vlastní externí zdroj se nic nemění na rozhodnutí zda síťovou pračku použít či pouze použít oddělovací trafo a filtry. Accuphase prostě vyrábí všechny své komponenty se zabudovanými zdroji (a k nim vyrábí pračku sítě), Naim ke svým komponentům dodává externí zdroje, ke kterým tu pračku sítě můžeš použít také.
Názorná analogie: Ve výpočetní technice se používají záložní zdroje (UPS), některé mají vestavěný akumulátor uvnitř přístroje (Accuphase), jiné jej mají venku (Naim). Ta Accuphase pračka ti prostě pouze vypere nečistoty ze sítě = to není externí zdroj, na jejím výstupu by mělo být pouze 230 V sinus, 50 Hz
Proč nedělá Accuphase externí zdroje a Naim ano ? Nejde o nic jiného, než o koncepci a dá se říci, že externí zdroj by měl být z hlediska kvality lepší (trafo je v jiné skříni), úsporou místa v zesilovači lze jej řešit prostorově optimálně...NA píše:Externí zdroj je jen mimo hlavní přístroj umístěný zdroj (jaký obsahuje jakýkoli jiný přístroj), který mění střídavé napětí 230V/50Hz na potřebné stejnosměrné napětí pro obvody toho kterého přístroje. Síťový filtr nebo síťová pračka je něco úplně jiného, s tím, že filtr je pasivní přístroj, který se snaží odfiltrovat střídavé frekvence které se v síti objevují mimo vlastních 50Hz v kterém tebe střídavé napětí v našich zásuvkách. Pračka (ACCUPHASE) aktivně rekonstruuje celkově napětí 230V i přesnou čistou sinusovku 50Hz frekvence. Výsledek je samozřejmě výrazně dokonalejší.
Tím, že má každý komponent sestavy vlastní externí zdroj se nic nemění na rozhodnutí zda síťovou pračku použít či pouze použít oddělovací trafo a filtry. Accuphase prostě vyrábí všechny své komponenty se zabudovanými zdroji (a k nim vyrábí pračku sítě), Naim ke svým komponentům dodává externí zdroje, ke kterým tu pračku sítě můžeš použít také.
Názorná analogie: Ve výpočetní technice se používají záložní zdroje (UPS), některé mají vestavěný akumulátor uvnitř přístroje (Accuphase), jiné jej mají venku (Naim). Ta Accuphase pračka ti prostě pouze vypere nečistoty ze sítě = to není externí zdroj, na jejím výstupu by mělo být pouze 230 V sinus, 50 Hz
to Aleska:
Jsi technik?
Jsi technik?
Koho že hledáš ? Kulaté razítko ?vitek píše:to Aleska:
Jsi technik?

Co se píše: "...externí zdroj je napěťový zdroj, který nabízí extrémně přesnou a nezávislou dodávku napětí. Těmito vlasntnostmi se přibližuje ideálnímu zdroji napětí aniž by musel akceptovat nevýhody akumulátorů...dosahuje efektivního odclonění nežádoucích vlivů ze strany veřejné dodávky energie...vede k jasně slyšitelnému zlepšení stability, klidu, prostorovosti a tónové čistotě. Hudba je reprodukována s větší přirozeností, jasnějším výrazem a zlepšenou jasností...
Tak to kdybych napsal o pračce, tak to bude taky pravda.
Ale to se dá i napsat o napájecím zdroji vestavěném do komponentu a taky to bude úplná pravda. To by mně zajímalo, kdo to napsal, který technik ?vitek píše:Co se píše: "...externí zdroj je napěťový zdroj, který nabízí extrémně přesnou a nezávislou dodávku napětí. Těmito vlasntnostmi se přibližuje ideálnímu zdroji napětí aniž by musel akceptovat nevýhody akumulátorů...dosahuje efektivního odclonění nežádoucích vlivů ze strany veřejné dodávky energie...vede k jasně slyšitelnému zlepšení stability, klidu, prostorovosti a tónové čistotě. Hudba je reprodukována s větší přirozeností, jasnějším výrazem a zlepšenou jasností...

Renown - No samozřejmě. Je to sice totální blbost, ale samozřejmě proč ne. Mimochodem mám tady jedno porovnání mého starého (Přesně nastaveného!)Thorense s majitelem RPM 10. No mazec. Zbytek do pošty.
Škoda myslel jsem, že mi to někdo víc vysvětlí. Co vlasně je v pračce a co je v externím zdroji. "Letákové info" mám načtené taky a rozumů od prodejců plnou hlavu. Proto jsem chtěl někoho víc technicky založeného, nebo někoho kdo má a vyzkoušel a ví aby mi to objasnil. U mně přidáním externího zdroje byl přínos jednoznačný u pračky už tak ne. Taky asi záleží na kvalitě místní sítě. Rozhoduji se pro novou sestavu a tak si to chci ještě trošku ujasnit. Jestli ke každému komponentu externí zdroj (např.: Naim+XPS2, nebo Audionet+EPS, atd) nebo ex. zdroje nepořizovat a pořídit pořádnou pračku. Ale je mi divné, že by někdo kdo si pořídí Naimovsku 500 řadu kupoval ještě pračku... Zatím všem dík za snahu...
To Aleska:
nejsi nějaký podrážděný. Slušně jsem se zeptal, ale ty na jednoducho otázku neumíš odpovědět a oháníš se razítkem a chechtajícím smajlíkem, ale podle Tvých odpovědí nejsi ani technik amatér. Kolik jsi vyzkoušel praček a přistrojů u kterých byla možnost přidat ex. zdroj a kolik ti toho zůstalo doma? Tak pokud nemáš co říct k věci která mě zajímá, tak radši nepiš. Já technické vzdělání nemám a nestydím se to napsat a zeptat se. Děkuji. Možná toto bude pro Tebe jasnější
To Aleska:
nejsi nějaký podrážděný. Slušně jsem se zeptal, ale ty na jednoducho otázku neumíš odpovědět a oháníš se razítkem a chechtajícím smajlíkem, ale podle Tvých odpovědí nejsi ani technik amatér. Kolik jsi vyzkoušel praček a přistrojů u kterých byla možnost přidat ex. zdroj a kolik ti toho zůstalo doma? Tak pokud nemáš co říct k věci která mě zajímá, tak radši nepiš. Já technické vzdělání nemám a nestydím se to napsat a zeptat se. Děkuji. Možná toto bude pro Tebe jasnější

To vitek: Máš pravdu.