Síťový filtr - do pár tisíc

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
patrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový filtr - do pár tisíc

Příspěvek od patrik »

heretic píše:Patrik :
Elektroinstalace v mem byte je natazena tak, ze kazdy pokoj ma dva nezavisle jistice - jeden okruh na zasuvky, druhy na svetla. Muj obstarozni aparatek je zapojeny tedy na samostatnem okruhu s nezavislym jisticem, s peti zasuvkami, z toho 4 jsou prazdne. To lupani se tam musi dostat tedy pres hlavni privod do rozvodnice.

Hlavne to nikdy predtim nedelalo. Lupe to od te vymeny koncoveho zesaku - kdyz tak nad tim premyslim, zrejme je chyba v tech monoblocich... (coz neznamena, ze ten bordel v siti nebyl celou dobu - samozrejme byl, proto bych stejne rad nejaky filtr poridil)

heretic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od heretic »

Zkus si někde půjčit nějakého slušnějšího psa a odzkoušej, jaký to bude mít efekt. Nebo si nech alespoň prohlédnout ten svůj, je-li zapojen tak, jak má být. Jsi z Prahy, takže zcela určitě někoho z oboru najdeš. Na filtry zapomeň, ty ti nepomůžou. Tedy ne způsobem, jakým je chceš použít. Nasazení filtrů by mohlo pomoci, ale jen v případě, pokud bys je instaloval přímo do zdrojů rušení (lednice; digestoř..). A to by vyžadovalo odborný zásah. Nejschůdnější a nejlevnější variantou řešení tvého problému je po mém soudu návrh BVa a můj v předchozím příspěvku..

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

šeďour píše:
patrik píše:...Ad jakykoli "lepsi" sitovy (230V) privodni kabel - velmi se omlouvam vsem, kdo za nej zaplatili tisice, ale jakykoli prinos v teto oblasti povazuju za vymysleny a totalni fake.
Tímhle názorem se jen shazuješ a ukazuješ svojí nulovou zkušenost v oblasti síťovejch přívodních kabelů a síťovejch rozvodů všeobecně :|

Je to jako když majitel starýho pohodlnýho Mercedesu, chválí to svoje a tvrdí, že všechny ty nový moderní auta jsou jen předražený krámy...
Já jsem ale nemyslel síťový kabel od zásuvky k zesilovači, ale celý nový stíněný rozvod od domovního rozváděče se samostatným jističem po samostatnou zásuvku pro hifi.
Dnes to mám zapojené na nezatíženou fázi trojfázového rozvodu v domě.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Taky pomůže zapojit hrajítka na jiný zásuvkový okruh (jiný jistič v bytě) než lednička a ostatní rušivé spotřebiče, pokud to elekroinstalace umožní.
(aaa, koukám že už někdo podobně reagoval, no nic už to nechám)

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Udělal jsi to, co Ti poradil BVa?
To foto filtru od Vincenta...cena je k polemice. Nic ovšem nebrání vyrobit takový filtr svépomocí. Podle mě se vlezeš do "trojky" i s krabicí při použití levných součástek jistě. A vůbec, jaké je pokračování příběhu?

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Jaky pokracovani pribehu? :D

Napsal jsem to vcera vecer, nez jsem si pustil film a bouchla mi zajebana halogenka z lidlu :D A dneska jsem cely den v praci a prijdu domu kolem vosmy :) Nejdriv, kdy to vytaham a rozpojim je sobota, takze nejake nejblizsi resume bude nejdrive v sobotu behem dne, nebo vecer :)

Ono se taky muze stat, ze to cely rozslapu, hodim si kostkou a koupim jinou znacku dle cisla na kostce ;) hehe - ja tu nejsem kvuli vecem, ale veci jsou tu kvuli me, takze mila veci - kdyz neslouzis, tak tahni do popelnice :)

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Pánové zdravím ve spolek, čtu a čtu a nic, prosím můžete někdo dát link na nějaký ten DIY projekt.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Pro Patrik-> jestli chceš, můžu ti na vyzkoušení půjčit síťovej filtr, zapojením o trochu složitější, než má ten Vincek na obrázku.
Je to DIY zařízení v plechový krabici, do zásuvky se připojí stíněnym kabelem a na výstup se pak připojí libovolná prodlužovačka s hifi komponenty.
Mě osobně to odstranilo lupance slyšitelný při reprodukci a viditelný na obrazovce TV, který způsobovala starší lednice (konkrétně MINSK :lol: ).
S novou lednicí primární problém zmizel.

Podrobnosti kdyžtak do SZ.
kabelguru.cz

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Hmm, damy a panove, je to bídný...

Vyskubal jsem vsechny komponenty ze skrine, zapojil jen oba konce, predek a DAC s PC, zapichal to do prodluzky a tu zapojil v koupelne do uplne samostatne zasuvky pro pracku. Lupe v tom porad (hlavne od prepinace rychlosti na digestori)

Beru sirky a benzin a jdu to pred barak zapalit. :evil: :x

Obrázek

Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Druhou možností je vyhodit ledničku, digestoř a svítit petrolejkou... :lol:

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Spis me sejří, že to ze starym zesikem nikdy nedelalo, a ze ty monobloky zrejme maji "problem" :(
Mam naladu pod psa... Sice jsou to levny kramy, ale nejsem milionar...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jenom klííídek, za takových 15-20 let se těmto "problémům" dobře zasměješ...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

patrik

buď v klidu. tak to všechno vypni a pusť si jen TV.
každý ze zdejších členů řešil někdy nějaký podobný problém.
osobně jsem třeba kvůli hlasitému vrčení traf vrátil prodejci superbní monobloky marsh.
a byla to blbost!
chce to klid. až to vyřeší a doladíš... a poslechneš si pěknou desku... budeš moc happy.
ten "náš sound" za to vše stojí!

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Toz jsem vyzkumem dosel k tomu, ze lupaji samotne nezapojene konce. (jen v zasuvce s pripojenym repro)
Nahodou, neni tu nekdo, kdo by treba dle schema odhadnul, jestli neni vadna nejaka soucastka ve zdroji treba? http://www.satoo.net/RMB-100-TM.pdf

No a pak tedy jaky filtr tohle lupani odstrani? Neco, co sezere vse nas 50Hz... Do 6, max 8 tisic...

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

OK, objednal jsem 2x Odrušovací filtr 250V/4A, AC a az to prijde, dam vedet....

Obrázek

Odpovědět