Síťový filtr - do pár tisíc
Síťový filtr - do pár tisíc
Hezký večer,
lupe mi v leprákách, když vypne lednice, vypnu digestoř, zhasnu světlo. U RB-970BX to nikdy nedelalo, u tech monobloku RMB-100 to lupe. Sejri mne to, ale nejsem blazen, abych za 3 civky a 6 kondiku v hlinikovy krabici platil 30 tisic a vic (eh, uff)
Koukal jsme na IsoTek Evo3 Mini Mira, ale taky mne to nejak nepresvedcuje...
Co myslite? Mam vzit ten Isotek?
lupe mi v leprákách, když vypne lednice, vypnu digestoř, zhasnu světlo. U RB-970BX to nikdy nedelalo, u tech monobloku RMB-100 to lupe. Sejri mne to, ale nejsem blazen, abych za 3 civky a 6 kondiku v hlinikovy krabici platil 30 tisic a vic (eh, uff)
Koukal jsme na IsoTek Evo3 Mini Mira, ale taky mne to nejak nepresvedcuje...
Co myslite? Mam vzit ten Isotek?
Re: Síťový filtr - do pár tisíc
Nie som si istý, či filter pomôže. Pokiaľ je to háklivé na to, čo píšeš, je v komponentoch niečo hodne špatne.
Byl bych radeji, kdyby poradil nekdo, kdo si je jisty. 
Lenže to pôjde dosť ťažko poradiť na 100%. Filtrom riešiš následok ale nie príčinu.
Pricina - prechodove jiskreni pri praci spinacu, vypinacu a rele ve spotrebicich. Pricinu resit nehodlam (menit vypinace nebo lednici nechci) 
Nasledek - bordel v siti
Mno, tak resim nasledek - ten bordel v siti
Mam podezreni na tu mou "spinanou roztrinactku" s temahle debilnima "univerzalnima" zasuvkama...

Rozdil je v tom, ze ten puvodni zesik ma vidlici "od holiciho strojku" (dvouzila), kdezto tahle verze ma trizilak s klasickou velkou vidlici, a evidentne pocita s uzemnenim - a pres tuhle sikovnou, lec nedomyslenou vec se mu treti zily jaksi nedostava...
Nasledek - bordel v siti
Mno, tak resim nasledek - ten bordel v siti
Mam podezreni na tu mou "spinanou roztrinactku" s temahle debilnima "univerzalnima" zasuvkama...

Rozdil je v tom, ze ten puvodni zesik ma vidlici "od holiciho strojku" (dvouzila), kdezto tahle verze ma trizilak s klasickou velkou vidlici, a evidentne pocita s uzemnenim - a pres tuhle sikovnou, lec nedomyslenou vec se mu treti zily jaksi nedostava...
A skusal si komponenty zapojit cez normalnu zasuvku? Lupe to tam tiez?
patrik : s isoteky mam dobrou zkusenost ... nicmene osobne bych doporucil nejdrive zkusit - problem muze byt i jinde
a uplne idealni je obratit se na uzivatele Pytel - leta co ho znam, me presvedcila, ze v tomto smeru je "guru" a umi poradit a pripadne pomoct odstranit vselijake zavady v siti - potazmo kabelech apod ... nejeden z mistnich clenu s nim resil "domaci rozvody a kabliky" ...
a uplne idealni je obratit se na uzivatele Pytel - leta co ho znam, me presvedcila, ze v tomto smeru je "guru" a umi poradit a pripadne pomoct odstranit vselijake zavady v siti - potazmo kabelech apod ... nejeden z mistnich clenu s nim resil "domaci rozvody a kabliky" ...
patrik
Než začneš skúšať filtre, zapni "celý zvuk" (zdroj signálu, preamp, konce, ale nič iné nesmie byť k tomu pripojené !) do jednej viacnásobnej zásuvky (predlžovák), ktorá 100% zodpovedá norme, teda je pripojená k sieťovej zásuvke trojvodičovo a má zapojený aj ochraný vodič na "kolík".
.
Ak to bude "lupať" aj tak, tak chyba je v tých prístrojoch, a filter nič nevyrieši, možno trochu zníži ten efekt. A skontroluj (daj si skontrolovať) či sú dotiahnuté spoje v v zásuvkách a na spojoch od ističov v rozvode v byte.
Než začneš skúšať filtre, zapni "celý zvuk" (zdroj signálu, preamp, konce, ale nič iné nesmie byť k tomu pripojené !) do jednej viacnásobnej zásuvky (predlžovák), ktorá 100% zodpovedá norme, teda je pripojená k sieťovej zásuvke trojvodičovo a má zapojený aj ochraný vodič na "kolík".
Ak to bude "lupať" aj tak, tak chyba je v tých prístrojoch, a filter nič nevyrieši, možno trochu zníži ten efekt. A skontroluj (daj si skontrolovať) či sú dotiahnuté spoje v v zásuvkách a na spojoch od ističov v rozvode v byte.
Mi to kdysi dělala lednička při naběhnutí kompresoru. Zmizelo to, až když jsem natáhl samostatný stíněný kabel pro hifi.
BV to dobre napísal a presne tam aj smerovala moja otázka, či na normálnej zásuvke to nelupe. Zjavne má Patrik komponenty v I. bezp. triede a ak nemajú pripojený "kolík" môže to byť prúser.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak tímhle jsem se donedávna trápil taky.Starý panelák z 50.let s původní elektroinstalací..., navíc plný starších lidí, mající snad ještě ledničku MINSK, podle těch rázů, co to dávalo do rozvodů
poslech byl bez těchto rušení možný až po 23:00 hodině a to zase moc nešlo. Sítový filtr a oddělovací trafo to vyřešil. 
Supr, diky vsem. Mam to na houno presne tak - byt z roku 65, dvouvodicova elektroninstalace PEN + L. Sice v medi, ale dle stare normy. Zkusim vsechno rozpojit, pote pripojit nejprve konce a pak i vse ostatni do normalni zasuvky. A uvidim... Vubec nevylucuju variantu, ze ty monobloky jsou "nacaty" ve zdrojove casti - preci jen, je jim 15 let.
Ad jakykoli "lepsi" sitovy (230V) privodni kabel - velmi se omlouvam vsem, kdo za nej zaplatili tisice, ale jakykoli prinos v teto oblasti povazuju za vymysleny a totalni fake.
Ad jakykoli "lepsi" sitovy (230V) privodni kabel - velmi se omlouvam vsem, kdo za nej zaplatili tisice, ale jakykoli prinos v teto oblasti povazuju za vymysleny a totalni fake.
Tímhle názorem se jen shazuješ a ukazuješ svojí nulovou zkušenost v oblasti síťovejch přívodních kabelů a síťovejch rozvodů všeobecněpatrik píše:...Ad jakykoli "lepsi" sitovy (230V) privodni kabel - velmi se omlouvam vsem, kdo za nej zaplatili tisice, ale jakykoli prinos v teto oblasti povazuju za vymysleny a totalni fake.
Je to jako když majitel starýho pohodlnýho Mercedesu, chválí to svoje a tvrdí, že všechny ty nový moderní auta jsou jen předražený krámy...
kabelguru.cz
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
patrik píše:Ad jakykoli "lepsi" sitovy (230V) privodni kabel - velmi se omlouvam vsem, kdo za nej zaplatili tisice, ale jakykoli prinos v teto oblasti povazuju za vymysleny a totalni fake.
Dobre, slibuju, ze se uz nebudu se k silovym privodum nikdy vyjadrovat, aby nevznikaly zbytecne nazorove trenice. Ale muj nazor se na toto tema nezmeni - mam je zarazene vedle diamantove vody a Astara Sarana