Síťový přehravač do 18000kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový přehravač do 18000kč

Příspěvek od koudy42 »

kurtis19 píše:
01 lis 2022 10:05
Ten mini počitač taky nevypadá zle.Jen vůbec s tímto nemám zkušenosti.Co třeba více se rozepsat o vlastnostech,kvalitě zvuku,dík moc.
Nazev vlakne je trochu zavadejici, pises streamer, ale pozadujes RCA vystupy. Cili hledas kombo vcetne DACu, coz je trochu jine. Kdyby jsi hledal jen streamer, tak muzu RPi4 klidne doporucit, s linearnim zdrojem mi slape vyborne, lze napajet i bateriovym packem. Rozdil ve zvuku z USB do DAC vs. digitalni pridavne moduly od ALLO nebo Hifiberry neslysim. Jedine co bych v budoucnu chtel zkusit je ALLO USBsignature.

Co se tyka RPI4 vcetne DAC modulu, urcite nedosahuje kvalit externich DACu, alespon co jsem si overil na druhem postavenem RPi4, kde jsem ho pouzil. Radeji bych koupil solo DAC od SMSL, Topping ci Gustardu.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Souhlas. Ja bych uz dneska resil jen DAC s kvalitnim USB vstupem, treba nejaky Topping, pak je k tomu mozne pripojit cokoliv - Raspberry bez HATu, NUC, nejake jine mini PC, notebook co doma lezi bez vyuziti, atd... s jakymkoliv rozumnym software, klidne i Windows + Foobar, pripadne nejaky Linux urceny pro audio pokud to chces trochu lepsi.

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

V této cenové kategorii koukni na Bluesound node 3. Má skvělou konektivitu a apku. Pioneer N30ae je také dobrá volba a N-70AE je v této kategorii vynikající - xlr out, 8kanálový paralelní SABRE 32 Ultra DAC (ES 9016S x 2), 2xtoroidní trafo.. atd. CA CXN v2 je také skvělý, ale cenově vysoko, pokud nemáš odpovídající aparaturu a akustiku. 😎 S Allo a Rpi zkušenost nemám.

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Před časem jsem řešil to samé.
Můj favorit byl Pioneer a CA. Nekonec z důvodu aktualizací přístrojů jsem vzal na zkoušku Topping d70 a k plné spokojenosti ho mám stále. Vybíral jsem dost dlouho protože jsem o tom nic nevěděl. Pouštím do toho Tidal z noťase. Jde to i přes BT z mobilu. A nebo ovládat PC na mobilu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Je pravda, ze tazatel nema zadny hajend hifi retezec, cili by mu zmineny Bluesound node 3 mel stacit vcetne integrovaneho DACu.

Jen poznamka:
Mam zkusenost (a nejen ja), ze pousteni hudby pres Bluetooth do DACu zabije vysledny zvukovy projev, proti klasickym kabelovym digi vstupum jako USB, optika, digi koax. Alespon na techto cinskych DACich (Gustard X16, Topping D90SE).

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Tazatel chtěl streamer s displejem, což Bluesound Node bohužel nesplňuje. Já osobně mám digitální transport bez displeje, připojený k DAC, a ovládám to na mobilu nebo tabletu, což mi nahrazuje displej na zařízení samotném. Připadá mi to zcela přirozené a naopak si neumím představit, jak bych "brejlil" na malý displej na zařízení a snažil se dálkovým ovladačem vylovit něco na Tidalu / Qobuzu. Ale proti gustu...

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Díky všem za rady.Ještě upozorním na požadavky.Displey,analogovy rca výstup,barva černá,tidal přímo v menu,opravdu nechci ovládat iphonem.V podstatě mi jde o to využívat jen tuto službu.Další budou jen jako bonus.Ten Cambridge černý byl bohužel již ukončen.Ani v bazorových nabídkách jsem nenašel.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Nikam nespěchám.Majitel hifi shopu volal,že by snad na jaře mohl být nějaký nový model od denonu,jenže to se mi čekat nechce.Kdoví jestli bych se dočkal.Přihlédněte prosím taky k aparátu který mám.Něco rozumného k tomu.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

No, display na streameru je příjemný doplněk, ale ovládat přes něj třeba Tidal je strašně krkolomné a řekl bych i z podstaty té aplikace nemožné. To než se ovladačem někam těžkopádně proklikáš, pak zadávat jednotlivá písmenka...tohle tě přestane hned bavit, věř mi, takhle to opravdu nefunguje.

jaro911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaro911 »

koudy42 aký lineárny zdroj používaš k rpi4?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

ayman píše:
02 lis 2022 10:51
No, display na streameru je příjemný doplněk, ale ovládat přes něj třeba Tidal je strašně krkolomné a řekl bych i z podstaty té aplikace nemožné. To než se ovladačem někam těžkopádně proklikáš, pak zadávat jednotlivá písmenka...tohle tě přestane hned bavit, věř mi, takhle to opravdu nefunguje.
Presne tak, displej jsem u Pioneera N50AE nechal okamzite vyply, jen me vecer rusil svitem, lepsi ovladat pres jine zarizeni/aplikaci.

@jaro1911: pouzivam tento - https://www.ebay.co.uk/itm/353227329426 s Talema tranfem (v te dobe drazsi jak cele RPI4 :mrgreen:) .

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Hlavně si myslím, že u spousty streamerů hudebni aplikace přímo přes display ovládat ani nejde, protože to zřejmě nikdo tak nedělá, display je prostě jen na zobrazení, u Pioneeru mi to šlo ale u CXN V2 to snad ani nejde že bych se přes dálkový ovladač dostal do menu Tidalu. U Pioneeru jsem to tenkrat zkoušel a byl to porod.

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

koudy42 píše:
02 lis 2022 09:14
Je pravda, ze tazatel nema zadny hajend hifi retezec, cili by mu zmineny Bluesound node 3 mel stacit vcetne integrovaneho DACu.

Jen poznamka:
Mam zkusenost (a nejen ja), ze pousteni hudby pres Bluetooth do DACu zabije vysledny zvukovy projev, proti klasickym kabelovym digi vstupum jako USB, optika, digi koax. Alespon na techto cinskych DACich (Gustard X16, Topping D90SE).
Ano přes Bluetooth to je krajní nouze. Samozřejmě to chce kabel.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

kurtis19 píše:
02 lis 2022 10:34
Díky všem za rady.Ještě upozorním na požadavky.Displey,analogovy rca výstup,barva černá,tidal přímo v menu,opravdu nechci ovládat iphonem.V podstatě mi jde o to využívat jen tuto službu.Další budou jen jako bonus.Ten Cambridge černý byl bohužel již ukončen.Ani v bazorových nabídkách jsem nenašel.
Ještě mne napadlo, že vlastně všechny požadavky splňují přenosné přehrávače (DAP). Jen by z něj vedl delší kabel do zesilovače, tak abys mohl DAP držet v ruce a ovládat Tidal z něj (na dotykovém displeji). Viz např. nabídka Audigo https://www.audigo.cz/Prenosne-audio/Hi ... rehravace/.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Nakonec ten pioneer padl.Zjistil jsem,že potřebuju do výšky 110 mm,ten má o centimetr více.Používám momentálně na tidal receiver onkyo.Jsem zvyklý že ovladačem vše nastavím.V paměti aplikace mám uložené umělce.Když chci najít něco nového tak to není nic náročného.Tam je pravda větší dispey.Prostě tak mi to vyhovuje.maximálně jsem ochotný si pořídit nějaký levný tablet na ovládání.Co by jste řekli na Cocktail Audio X14?Myslíte že by se do toho dalo jít?Tento přístroj by se mi líbil.

Odpovědět