Dobrý den, mám - i díky radám v tomto fóru - audiosestavu, která mně kvalitativně vyhovuje, ale vadí mně ergonomicky, protože to trvá pár minut, než všechno oživím a nastavím.
Hudbu pouštím na mini PC ZOTAC ZBOX ID90 https://www.alza.cz/zotac-zbox-id90-bar ... 448227.htm
používám přehrávač foobar 2000 a přes WASAPI(event) předávám digitální signál DA převodníku Pro-Ject DAC Box S2+ https://www.hifihejhal.cz/detail/547/pr ... x-s2-.html se kterým jsem maximálně spokojený. Analogový výstup jde do NAD BEE 326, který mně také hudebně vyhovuje a vyhovuje mně i na moje uši vyladěná kombinace repro Xavian Bon Bonus https://www.xavian.cz/produkt/xavian-bon-bonus/ a subwooferu Klipsch R-10SW.
Hudebně nemám problém, ale slabina je ergonomie. Znamená to pouštět TV coby monitor k mini PC, přepnout na konkrétní HDMI vstup, pak při každém druhém zapnutí zjistit, že se mini PC s Windows vypnulo, restartovalo, kouslo, takže restartovat Windows, přihlašovat se externí velkou klávesnicí, pak pustit foobar 2000, zjistit, že z něj vypadla volba propojení s DAC, takže to vypnout-zapnout, pak popohánět propojení na NAS Synology, kde mám souborově uloženou hudbu, zjistit, že Windows zrovna chtějí něco aktualizovat nebo dělat čertvíco s vysokou prioritou, ....
Nehledě na to, že když si nechci zrovna pouštět svůj flac, ogg, mp3 archiv, ale hledám něco třeba na youtube, tak chrome spolehlivě ucpe paměť 4 GB. Můžu upgradovat mini PC na 16 GB RAM za 2500 Kč, ale otázka je, zda neexistuje něco ergonomicky inteligentnějšího.
Něco ovládané dálkově z Android tabletu nebo mobilního telefonu, aby se k tomu nemusela pouštět TV a pěkně to procházelo adresáře na NAS a buď to mělo optimálně USB výstup do toho mého DAC nebo aspoň koaxiální výstup do DAC. Nechce se mně opouštět oblíbený Pro-ject DAC Box S2+.
Přehrávání archivu hudby na NAS Synology je hlavní priorita, další možnosti navíc jsou již bonusem, který mě může přimět k tomu, abych zvolil řešení, které jej obsahuje.
Vůbec nemám přehled o streamovacích platformách Spotify, Tidal či o něčem podobném. Poslouchám většinou hudbu starou tak 40 let, novější věci pouze v případě popularizované vážnější hudby, takže nevím, zda má smysl hledat na takových platformách. Ale pokud to má smysl, tak asi bych uvítal i tuto možnost podobně jako někdy poslouchám ze zdrojů na youtube. Ovšem tam by asi mělo smysl použít nějaké MMC. Mám sice Sony Android TV, ale ergonomie youtube a web browseru pro Android TV je zoufalství. Nicméně nejspíš optimalizace pro přehrávání hudby a pro hudební videa z Internetu nebude v rámci stejné krabičky pokud to dobře chápu.
Zajímá mě především jak vypadají a fungují aplikace od jednotlivých přehrávačů na mobilu/tabletu, aby to nebylo podobné zoufalství jako u Android TV. Děkuji.
Síťový přehrávač s výstupem do existujícího DAC
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Síťový přehrávač s výstupem do existujícího DAC
Tímto dotazem pokračuji po 3 letech ve vlákně:
potrebuji-poradit/dac-stereo-zesilovac- ... 18843.html
Nakonec jsem právě místo DragonFly neodrušené klíčenky koupil Pro-Ject DAC Box S2+ a jsem zvukov2 extrémně spokojený se sestavou:
NAS Synology -> ZOTAX ZBOX ID90 - Windows 7 -> foobar 2000 -> USB out -> Pro-Ject DAC Box S3+ -> NAD BEE 326 -> Xavian Bon Bonus + Klipsch R-10SW,
ovšem přehrávání z Windows s nutností zapínat TV je - viz výše - ergonomicky dost otravující, takže bych rád nějaký síťový přehrávač, který by se do této sestavy vložil místo mini PC a bylo možné to pouštět třeba z mobilu, tabletu nebo DO. Jde mně o to, aby ten síťový přehrávač uměl flac+ogg+mp3(+Spotify+Tidal(+video youtube, ...)), ale zároveň abych mohl z něj nepoužívat DAC, tedy za něj ani moc neplatil.
Jinak jsem kombinací uši + měřák spektra audiofrekvencí nastavil subwoofer Klipsch R-10SW tak, aby nenápadně přidal basy ke Xavian Bon Bonus a protože ten subwoofer je trochu schovaný, tak už několik lidí nevěřícně koukalo na ty regálovky kde se v nich berou ty hloubky a říkali: "To je úplná blbost, patnácti nebo kolikacentimetrovej středobas tohle prostě nezahraje a já to z něj slyším!" Tak jsem ukázal na Klipsch za křeslem a reakce byla: "Fuj, to je ale podvod! "
potrebuji-poradit/dac-stereo-zesilovac- ... 18843.html
Nakonec jsem právě místo DragonFly neodrušené klíčenky koupil Pro-Ject DAC Box S2+ a jsem zvukov2 extrémně spokojený se sestavou:
NAS Synology -> ZOTAX ZBOX ID90 - Windows 7 -> foobar 2000 -> USB out -> Pro-Ject DAC Box S3+ -> NAD BEE 326 -> Xavian Bon Bonus + Klipsch R-10SW,
ovšem přehrávání z Windows s nutností zapínat TV je - viz výše - ergonomicky dost otravující, takže bych rád nějaký síťový přehrávač, který by se do této sestavy vložil místo mini PC a bylo možné to pouštět třeba z mobilu, tabletu nebo DO. Jde mně o to, aby ten síťový přehrávač uměl flac+ogg+mp3(+Spotify+Tidal(+video youtube, ...)), ale zároveň abych mohl z něj nepoužívat DAC, tedy za něj ani moc neplatil.
Jinak jsem kombinací uši + měřák spektra audiofrekvencí nastavil subwoofer Klipsch R-10SW tak, aby nenápadně přidal basy ke Xavian Bon Bonus a protože ten subwoofer je trochu schovaný, tak už několik lidí nevěřícně koukalo na ty regálovky kde se v nich berou ty hloubky a říkali: "To je úplná blbost, patnácti nebo kolikacentimetrovej středobas tohle prostě nezahraje a já to z něj slyším!" Tak jsem ukázal na Klipsch za křeslem a reakce byla: "Fuj, to je ale podvod! "