Skákající CD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Skákající CD

Příspěvek od drfish »

Tak jsem drobátko zklamanej, a to proto, že původně jsem měl opravdu velikou radost z nákupu. Můj SACD player Marantz sa-8400 mi skáče při přehrávání. Reklamoval jsem, vyměnili jsme mechaniku, skákal zase. Tak jsme dali zase novou. No a zase skáče. Potíž je v tom, že přehrává některá CD naprosto bezchybně, a jiná ne. Je to kus od kusu. Na CA AZUR BD751 co mám jako dvojku hraje sice všechno ale o dost hůř. Začínám mít podezření, že některá CD jsou prostě nějak jinak lisovaná,nebo že by ten laser nějak neuměl číst? Vadný typ mechaniky či co? Mám se ještě o něco pokoušet, nebo si zvyknout a poznačit si ty co nehrajou, a pouštět si je na druhém přehrávači? *fnuk*
Nemáte někdo nějakou zkušenost?

Odar

Re: Skákající CD

Příspěvek od Odar »

Kazda mechanika ma inu schopnost korekcie chyb (C1/C2). Podla toho co pises, je Marantz viac nachylny na vyskyt chyb, resp. ich nedokaze skorigovat. Bavime sa nie len o chybach, ktore vznikaju poskrabanim CD, alebo prirodzenou oxidaciou media, ale aj o chybach, ktore vznikaju hned pri vypaleni. Ich pocet zavisi od kvality pouziteho CD-R, pouzitej napalovacky, rychlosti vypalovania. Ak je problem u originalnych nosicov, ktore nie su viditelne poskrabane, plackozruta by som vymenil za inu znacku. Na prd ti je krasny zvuk prehravaca, ked ti prehrava polovicu medii.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Drtivá většina mých CD jsou originály, většina naprosto nepoškozená. Skáčou především některá nově zakoupená (naprosto čistá bez škrábanců) v posledních dvou letech. Stará, i poškrábaná neskáčou. Je to pro mně záhada.

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

clovece to je pekne na prd, keby ten marantz mal aspon zly zvuk...mozu to robit ochrany na cd, ja mam tiez dva prehravace nastastie, ten ktory ma lepsi zvuk precita asi vsetko ale na tom horsom sa mi to stavalo, dokonca niektore cd vobec nenacita alebo na piaty krat. Tiez mam vsetko origo a ziadne skrabance otlacky.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Rozhodně reklamovat zase a případně se s ním rozloučit. Tyhle technický problémy dokážou poslech znechutit, ať už je zvuk jakýkoliv. Problém je, že od vypršení práv Philips a Sony si každý může lisovat co chce a jak chce. Na nových CD ani nebývá uveden žádný formát. Čili kupujeme doslova zajíce v pytli, což by v jiné oblasti asi neprošlo! Takže přísně vzato reklamace může dopadnout jakkoliv...

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Možná je to nesmysl,ale tyto problémy (špatné načítání či přeskakování originálních nepoškozených CD) jsem pozoroval jen u přístrojů ,co používají nějakou DVD mechaniku,či mechaniku od takové odvozenou.

Odar

Příspěvek od Odar »

nstar píše:mozu to robit ochrany na cd
To vazne? Mne to pride ako blbost, lebo ak je original CD s ochranou, tak by ochrana nemala zasahovat do bezneho prehravania media. Ochrany mi vzdy robili problem len pri vytvarani kopie pre vlastne ucely :lol: Ale mozno sa mylim - treba skusit zoscanovat problemove CD ci naozaj nemaju copy protection. Kedysi strasne davno som na toto pouzival Clony XXL http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Too ... yXXL.shtml Za pokus to stoji :mrgreen:

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Chyba musí být jednoznačně v přehrávači - žádej výměnu celého přehrávače, když výměna mechaniky nepomohla. Během výměny vyzkoušej, jak si nový přehrávač poradí s problematickými CD.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Odar píše:
nstar píše:mozu to robit ochrany na cd
To vazne? Mne to pride ako blbost, lebo ak je original CD s ochranou, tak by ochrana nemala zasahovat do bezneho prehravania media. Ochrany mi vzdy robili problem len pri vytvarani kopie pre vlastne ucely :lol: Ale mozno sa mylim - treba skusit zoscanovat problemove CD ci naozaj nemaju copy protection. Kedysi strasne davno som na toto pouzival Clony XXL http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Too ... yXXL.shtml Za pokus to stoji :mrgreen:
Může se to stát. Já mám starý Philipsy vyrobený dávno předtím, než nějaké ochrany vznikly. Ten starší na jednom CD s ochranou přeskakuje, druhý ho přehraje. Oba mají stejnou mechaniku, ale s jiným servem.

Jarda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda »

Měl jsem kdysi dvd přehrávač Marantz DV6200 a nepřehrával CD s ochranou proti kopírování,vůbec je nenačetl.Po velkém dohadování mi vrátili peníze...měl jsem štěstí,že to výslovně neuváděli v návodu,psali tam pouze o vypalovaných CD.V další modelové řadě už to měli pošetřené a napsané,že neručí za správné přehrávání CD s ochranou proti kopírování.
Taky jsem z toho byl rozčarovaný,když mi nová vydání orig. CD nehrála *headbang*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tak copy protection to nebude, oskenoval jsem to tím clony a nemají ochranu. Ty tři co si pamatuju že skáčou. Uvidíme u dalších co objevím. Přehrávač už vyměnit nemůžu, není za co, je to deset let starý typ. Byl z druhé ruky a jen díky tomu, že byl od známého, tak mi tu mechaniku servisoval zdarma.Jelikož se tak staré mechaniky musely objednával, hodně dlouho jsem na ně čekal (pokaždé 3 měsíce).
Ona ta kvalita lisování bude asi taky všelijaká jelikož i ten můj all-rounder CA AZUR751 občas velmi vyjímečně přeskočí. A to je prosím univerzál. Musím vyzkoumat, jestli ty skákající CD nemají něco společného. Zatím jsem zjistil dvě od stejného labelu. Ale to další je od Mute...tak nevím
jestli se nepletu, tak SACD je DVD mechanika ne?

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Řekl bych, že zbytečně ztrácíš čas úvahami o kvalitě lisování CD.

Ve své sbírce mám 3 tisíce kusů CD a nikdy jsem žádné přeskakování nezaznamenal. Pokud ta tvoje problematická CD se dají přehrávat na jiných přehrávačích, tak je přece jasné, že ten starý Marantz není v pořádku, ne?

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No určitě není v pořádku. Musím ale říct, že jsem se třeba v případě originálních DVD setkal s případem, že je některé přehrávače daly a jiné ne. To je ovšem trochu jiná káva...
Zajímavý je, že pálenky ten Marantz přehrává v pohodě... :lol:

Odar

Příspěvek od Odar »

drfish píše:pálenky ten Marantz přehrává v pohodě... :lol:
Vsak to - toto mi hlava "neberie" :ugeek:

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

drfish píše: Vadný typ mechaniky či co?
Taky to může být neorigo mechanikou ,mám špatné zkušenosti s fake lasery typu KSS .Nastavit player s tímhle je nadlidský výkon.A když to náhodou hraje,tak životnost je mizerná :(

Odpovědět