(staro)nový gramofon 10-15 tis
Re: (staro)nový gramofon 10-15 tis
myslím že jsme společnými silami tazatele doblbli zcela a teď neví kudy kam
(že tu ještě nepadla značka Technics např. model SL1200 a odvozené za cenu
dobrého ojetého auta)
(že tu ještě nepadla značka Technics např. model SL1200 a odvozené za cenu
dobrého ojetého auta)
-
- Kontaktovat uživatele:
no, jako co si budem jsem už poměrně v koncích. Tady se nikdo na ničem neshodne a ještě se pořád objevují nové a nové tipy Ale na druhou stranu děkuji za to, že aspoň tohle vlákno žije.
Ohledně technics ušetřím práci, této značce se chci obloukem vyhnout, slyšel jsem na ni více negativního než pozitivního + sám doma jeden gramofon od nich mám a to zpracování je vyloženě "levné" a 90% věcí nefunguje. Nicméně mají precizně zpracované raménka, to se jim musí nechat. Jinak ale technics opravdu ne, i když věřím, že by se zde spousta zastánců této značky našla
Ohledně technics ušetřím práci, této značce se chci obloukem vyhnout, slyšel jsem na ni více negativního než pozitivního + sám doma jeden gramofon od nich mám a to zpracování je vyloženě "levné" a 90% věcí nefunguje. Nicméně mají precizně zpracované raménka, to se jim musí nechat. Jinak ale technics opravdu ne, i když věřím, že by se zde spousta zastánců této značky našla
Je tu jistě nejeden majitel Technics, který by Tě přesvědčil o opaku.
kangaroo92,
S tím Technicsem je to přesně obráceně než píšeš.Např.řada SL1200 je provedena spolehlivě,bytelně,s nevídanou přesností otáček a tichosti pohonu.Nejslabsi článek je právě rameno.
Když nahradíš rameno třeba SME 3009,ziskaš stroj, který obstojí i proti mnohem dražším strojům.
S tím Technicsem je to přesně obráceně než píšeš.Např.řada SL1200 je provedena spolehlivě,bytelně,s nevídanou přesností otáček a tichosti pohonu.Nejslabsi článek je právě rameno.
Když nahradíš rameno třeba SME 3009,ziskaš stroj, který obstojí i proti mnohem dražším strojům.
koukněte, to je neobvyklá značka Nec model P325 E dovážena k nám v 80.letech
poctivá kovářská práce, belt-drive, 1/2" headshell, poloautomat
poctivá kovářská práce, belt-drive, 1/2" headshell, poloautomat
- Přílohy
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Dasta:
nezlob se na mě, ale to jsme cenově trochu v jiné váhové kategorii. O řadě 1200 vím a ty kousky se mi líbí, ale cenově jsou za 2 až 3 násobek toho, co do gramofonu chci investovat.
nezlob se na mě, ale to jsme cenově trochu v jiné váhové kategorii. O řadě 1200 vím a ty kousky se mi líbí, ale cenově jsou za 2 až 3 násobek toho, co do gramofonu chci investovat.
olrajt ! potom napiš která značka konkurs vyhrála a jak jsi spokojen
Roo za +/- 15L to naloviskangaroo92 píše: ↑07 čer 2021 15:31Dasta:
priklad https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 3-172-4317
a to je všechno VB (Verhandlungsbasis) takže to ještě jako udealujes dolu, Hledej radeji ty před 1990 to jsou poctivy masiny
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přidám se k dotazu - Dual DT 450 je špatně? Nebo radši Dual CS 418?
nevíme ! vyzkoušej oba a pak napiš recenzi na fórum
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@lechos: skvělý nápad, proto sem tak rád chodím, že mi tady dobře poradí
bez urážky: znám asi 100 gramců ale neznám 1000 či víc co jsou dostupné na trhu...
(a nejspíš nejsem sám - vidíš nereaguje nikdo) takže klídek
(a nejspíš nejsem sám - vidíš nereaguje nikdo) takže klídek
Dual CS 5000, proti nemu jsou Dual DT 450 nebo Dual CS 418 hracky.
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... l-cs-5000/
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... l-cs-5000/
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@vintage: díky za info. Když já se už jednou přes bazar spálil u zesáku a pak to, s opravou, stálo téměř jak nový kus. Ale každopádně rozumím tomu, že mnou uvedené gramofony, jsou takový "entry level"
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@lechos: vůbec jsem se neurazil. Chodím sem pro radu a tu dostávám. A koneckonců i tvoje odpověď je informace někoho, kdo má s gramofony 100x větší zkušenost než já (protože já znám na vlastní uši jen ten DT 450), takže není důvod se urážet, jen je třeba občas zavtipkovat