STEREO SESTAVA + - 30 000 tisíc
Re: STEREO SESTAVA + - 30 000 tisíc
Záleží, či tým rozprávkam v špeci od Dynavoice veríš.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Píšu to hlavně na základě toho, že jsem slyšel ty DF6ky. A ačkoliv menší, na 70 Hz tedy určo nekončily.
Nejspíš máš věrohodný zdroj pravdivých informací o jejich specifikaci, když víš, že ty od výrobce jsou vymyšlené....
Nejspíš máš věrohodný zdroj pravdivých informací o jejich specifikaci, když víš, že ty od výrobce jsou vymyšlené....
a slyšel jsi někdy Speaker 5 ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nemyslim to nijak spatne. Jsou to bedny, ktery rozhodne maji svy misto na trhu a v jeho ramci jsou super. Na dany zanr a proti velkym sloupum ale proste nemaji sanci.
Ano, asi by je prehraly pri poslechu akustickych nastroju a komorni hudby. Ale pro muziku, ve ktere podstatna cast spada mimo jejich frekvencni rozsah, proste vhodny nejsou.
Trochu ndhledu. Tazatel chce z dobrych, spravnych a pochopitelnych duvodu plnorozsahovy sloupy a ty mu radis at si poridi maly regalovky. Spokojenej by nebyl.
Ano, asi by je prehraly pri poslechu akustickych nastroju a komorni hudby. Ale pro muziku, ve ktere podstatna cast spada mimo jejich frekvencni rozsah, proste vhodny nejsou.
Trochu ndhledu. Tazatel chce z dobrych, spravnych a pochopitelnych duvodu plnorozsahovy sloupy a ty mu radis at si poridi maly regalovky. Spokojenej by nebyl.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Reprosoustavy - postavil bych si třípásmo (plnohodnotný sloupy) podle plánku od firmy Visaton, bas alespoň 10", výška 1" tj. nejdostupnější jsou Conga případně Classic 200. Za podobná repro bys musel v obchodě vykešovat podstatně více (asi jako nadpis vlákna) a jsou i s výhledem do budoucna, pokud bys časem objevil i další (jemnější a muzikálnější) styly hudby. Hlavně jsi nenapsal - do jak velké místnosti to bude ? A TV bude mezi repro ?
Ale nejlépe je ještě raději trochu navýšit rozpočet.
Ale nejlépe je ještě raději trochu navýšit rozpočet.
Jak píší výše upřesni poněkud svoje požadavky:
1. z čeho budeš poslouchat - PC, streamer, CD, SACD, BRD .....
2. jak velkou máš poslechovou místnost + co preferuješ - regály, sloupy ...
a pak se dá už radit konkrétněji.
1. z čeho budeš poslouchat - PC, streamer, CD, SACD, BRD .....
2. jak velkou máš poslechovou místnost + co preferuješ - regály, sloupy ...
a pak se dá už radit konkrétněji.
PítrsPraha --> Nemam chut sa tu dotahovat o hovadinach. Ja tym cislam neverim. Vsetci dobre vieme, co sa vsetko popise v nalestenych katalogoch a co je realita. Ked zohladnim cenovu kategoriu, tak tych 23 Hz pri 3 db beriem velmi, velmi s rezervou. Ale je to iba moj nazor a mas pravdu - ziadne realne merania tej reprosustavy som nikde nenasiel, ani som ich nemeral. Dostal si ma
Napriek tomu ty podla svojho ucha tvrdis, ze na 70 Hz nekoncia
Asi mas kalibrovane usi
No dost srandy. Ja som to tu nechcel povodne davat, ale co ja viem http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2429 Basy by to urcite hralo lepsie. Len AVR by to zrejme nepotiahol. K tomu treba aj odpovedajuci zosilnovac.
Ja by som to moc neprezival. Nech si ide vypocut niekde v okoli par aparatur a nech si kupi, co chce. V tej cenovke jeden bude radit Yamahu, iny NAD, iny CA, Dynavoice, KEF . . . tych kombinacii je nekonecne mnozstvo.

Napriek tomu ty podla svojho ucha tvrdis, ze na 70 Hz nekoncia

No dost srandy. Ja som to tu nechcel povodne davat, ale co ja viem http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2429 Basy by to urcite hralo lepsie. Len AVR by to zrejme nepotiahol. K tomu treba aj odpovedajuci zosilnovac.
Ja by som to moc neprezival. Nech si ide vypocut niekde v okoli par aparatur a nech si kupi, co chce. V tej cenovke jeden bude radit Yamahu, iny NAD, iny CA, Dynavoice, KEF . . . tych kombinacii je nekonecne mnozstvo.
hifikos : dobra odpoved pro Tebe neni ... kazdy ma jine uši, jine požadavky .. ale chtit za 30 plnohodntne sloupy a zesilovac - tak aby to hralo dobre, neni asi realne ... osobne bych resil podobným smerem, jako psal Renown ..
V případě Pro-ject speaker boxů 5 ještě pořídit streamer se zabudovaným zesilovačem http://www.aq.cz/obchod/playery-streame ... -dsa-2036/
Je to s komfortem ovladani a pousteni hudby pres telefon, z NAS serveru...a cena jak píšeš +-30 tisíc.
Do moderně zařízeného bytu tato sestava zapadne. Vypadá to atraktivně..a poslech? Doporučuji vyzkoušet, než bys zatracoval...
Je to s komfortem ovladani a pousteni hudby pres telefon, z NAS serveru...a cena jak píšeš +-30 tisíc.
Do moderně zařízeného bytu tato sestava zapadne. Vypadá to atraktivně..a poslech? Doporučuji vyzkoušet, než bys zatracoval...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Odar:
Netreba afektovanosti. Predpokladal jsem, ze kdyz vis, ze ty technicke udaje, ktere jsem uvedl, nejsou pravdivy, tak ze mas k dispozici realny mereni. Navic, ono je ve srovnani s tema Projectama docela jedno, jestli zacinaj na 23, 33 nebo 43 Hz -3 dB. Vse by to bylo o parnik hloubs nez Projecty. A u tyhle hudby neni nijak zasadni, ze to pasmo nad 70 Hz, kde se Projecty zacnou chytat, nebude tak pevny, kontrolovany a neutralni.
Poznamku o kalibrovanych usich beru jako zdejsi nutny ego-folklor
.
Ale souhlas, ze vlastni poslech je tou nejlepsi radou.
Netreba afektovanosti. Predpokladal jsem, ze kdyz vis, ze ty technicke udaje, ktere jsem uvedl, nejsou pravdivy, tak ze mas k dispozici realny mereni. Navic, ono je ve srovnani s tema Projectama docela jedno, jestli zacinaj na 23, 33 nebo 43 Hz -3 dB. Vse by to bylo o parnik hloubs nez Projecty. A u tyhle hudby neni nijak zasadni, ze to pasmo nad 70 Hz, kde se Projecty zacnou chytat, nebude tak pevny, kontrolovany a neutralni.
Poznamku o kalibrovanych usich beru jako zdejsi nutny ego-folklor

Ale souhlas, ze vlastni poslech je tou nejlepsi radou.
Hifikos - z toho, co zde zaznělo, mi jako jediné rozumné příspěvky k tvému tématu připadají ty od Pítrse.
Polovina mé diskotéky je elektronika, zejména u ní si zvuk opravdu užívám. Stará alba z osmdesátek teď u mne doma frčí. Na elektroniku dobré sloupovky určo neuškodí.... 

hifikos - máš SZ.
Děkuji těm, kteří píší a radí.
Včera jsem si byl v Hradci poslechnout nějaké repro a tohle mě dost zaujalo http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... -ex-ver-3/
nejspíše postačí a na moje využití za tuto cenu nic lepšího asi nebude...
Rozhodl jsem se dobře? Jen nemám stále jasno s receiverem

Včera jsem si byl v Hradci poslechnout nějaké repro a tohle mě dost zaujalo http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... -ex-ver-3/
nejspíše postačí a na moje využití za tuto cenu nic lepšího asi nebude...
Rozhodl jsem se dobře? Jen nemám stále jasno s receiverem