Streamer Pioneer N50 A server error
Re: Streamer Pioneer N50 A server error
Pánové nezoufejte, je to historický kousek a na BaSys se ani nepokoušejte kontaktovat, protože Ti jej i nadále prodávají za cenu 16 litrů. ikdyž už to nemá podporu. Na druhou stranu, není to nic podivného, podpora byla, alespoň v minulosti garantována 10 let, takže kdo koupil jako nový, už jej užil a je čas na návštěvu sběrného dvora a pak zakoupení nového přístroje. Kdo se hrabe v bazaru, tak s tímto musel počítat.
U Pioneeru je to však v posledních letech podstatně horší. Hifi kámoš měl BDP LX-88 univerzální BD Player - cca 50 litrů, kupoval samozřejmě jako nový a za 3,5 roku mu to nenaběhlo, nový firmware nešel nahrát. Takže servis v ČR - vystřídal 3, ani jeden si s tím neporadil a ten poslední mu sdělil, že se jedná o závadu na základní desce a ani servis FW nemůže přehrát. Bohužel oprava jen výměnou základní desky, ale nastal problém, protože Pioneer už u 3,5 roku starého přístroje ty základní desky nedodává. I od EU dostal v Evropě Pioneer přes prsty ( ohledně řešení zákona o tzv. kurvítkách ) a z Německa vím, že tuto značku většina hifi prodejců vyřadila ze svého portfolia, snad jen nějaká autoradia, či gramce se ještě v Německu prodávají.
Smutný přístup a konec firmy, která byla v 80. a 90. na vrcholu.
K pousmání, či k pláči?
https://www.basys.cz/pioneer-n-50a-k.html
Sorry: byla to nepřesnost, tak doplnění. Na stránkách jej nabízejí, ale skladem jej nemají z důvodu nedostupnosti. Asi to má být jen jako reklama " mrtvolky ".
U Pioneeru je to však v posledních letech podstatně horší. Hifi kámoš měl BDP LX-88 univerzální BD Player - cca 50 litrů, kupoval samozřejmě jako nový a za 3,5 roku mu to nenaběhlo, nový firmware nešel nahrát. Takže servis v ČR - vystřídal 3, ani jeden si s tím neporadil a ten poslední mu sdělil, že se jedná o závadu na základní desce a ani servis FW nemůže přehrát. Bohužel oprava jen výměnou základní desky, ale nastal problém, protože Pioneer už u 3,5 roku starého přístroje ty základní desky nedodává. I od EU dostal v Evropě Pioneer přes prsty ( ohledně řešení zákona o tzv. kurvítkách ) a z Německa vím, že tuto značku většina hifi prodejců vyřadila ze svého portfolia, snad jen nějaká autoradia, či gramce se ještě v Německu prodávají.
K pousmání, či k pláči?
Sorry: byla to nepřesnost, tak doplnění. Na stránkách jej nabízejí, ale skladem jej nemají z důvodu nedostupnosti. Asi to má být jen jako reklama " mrtvolky ".
Tak jsem si koupil Cambridge Audio CXN 100 a problém prozatím vyřešen. Nebo možná jen odsunut. Holt taková je už doba.
Oldear: Neprodávají, je to jen zbylý nevymazaný odkaz, proto je tam nedostupné.
tak právě jsi byl za drahé peníze "vyškolen" - přesně na to jsem upozorňoval tady:
post260360.html#p260360
ale je to marný, je to marný
Už je to jistota, jak jsem upozornoval v postech. Konečná.
The Internet Radio Service has been discontinued by Pioneer.
VTuner have stopped their free internet radio service.
Hello,
Unfortunately, the V-Tuner internet radio service is no longer supported by us, as this is an older radio service that is no longer available or supported by Pioneer,
Best regards,
Dennis
Jinak pro N-50 (nevim jak pro ostatní modely) funguje toto řešení z německého fóra.. Pokud to někdo nechce hned vyhodit.

The Internet Radio Service has been discontinued by Pioneer.
VTuner have stopped their free internet radio service.
Hello,
Unfortunately, the V-Tuner internet radio service is no longer supported by us, as this is an older radio service that is no longer available or supported by Pioneer,
Best regards,
Dennis
Jinak pro N-50 (nevim jak pro ostatní modely) funguje toto řešení z německého fóra.. Pokud to někdo nechce hned vyhodit.
Ahoj všichni,
shodou okolností mám na prodej N70A, tak jsem ho tady ve studiu po čase zapojil do sestavy, abych případnému zájemci dal aktuální info.
-přístroj bez problémů funguje s jakoukoli uPNP aplikací-já jedu na Bubble UPNP, hraju ze serveru, z Tidalu, podporuje dokonce DSD
-k mému překvapení stále podporuje Spotify Connect (u hudby, ne u podcastů)
-rádia opravdu aktuálně nefungují, ale lze v pohodě používat aplikaci zdarma RadioUPNP.
Zvukově je to stále skvělý přístroj a, co už je dnes výjimkou, i pocitově "kus hifi" (teď ho poslouchám na Arcam A25 s JBL HDI3600).
Jinak je opravdu potřeba (bohužel) počítat s tím, že streamery jsou poloviční počítače a výrobci by měli jasně deklarovat délku SW podpory. Toto riziko je samozřejmě i u dnešních "superstar" východní provenience. Značka, která tu dnes j, může za rok skončit. Leží mi tu např. přehrávač Zappiti, firma skončila a ze všech úžasných funkcí a propojení zbylo jen přehrávání obsahů z NASu...
shodou okolností mám na prodej N70A, tak jsem ho tady ve studiu po čase zapojil do sestavy, abych případnému zájemci dal aktuální info.
-přístroj bez problémů funguje s jakoukoli uPNP aplikací-já jedu na Bubble UPNP, hraju ze serveru, z Tidalu, podporuje dokonce DSD
-rádia opravdu aktuálně nefungují, ale lze v pohodě používat aplikaci zdarma RadioUPNP.
Zvukově je to stále skvělý přístroj a, co už je dnes výjimkou, i pocitově "kus hifi" (teď ho poslouchám na Arcam A25 s JBL HDI3600).
Jinak je opravdu potřeba (bohužel) počítat s tím, že streamery jsou poloviční počítače a výrobci by měli jasně deklarovat délku SW podpory. Toto riziko je samozřejmě i u dnešních "superstar" východní provenience. Značka, která tu dnes j, může za rok skončit. Leží mi tu např. přehrávač Zappiti, firma skončila a ze všech úžasných funkcí a propojení zbylo jen přehrávání obsahů z NASu...
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
Přesně, jak píšeš. Mám Pioneer BDP LX 52 a ten zase pro změnu přestal načítat disky, které dříve prokazatelně načítal. Tak v servisu, že je špatná mechanika, tudíž jsem investoval do nové a světe div se, problém naprosto stejný (cca hodně vody tomu nazpět)Oldear píše: ↑01 úno 2025 20:36Pánové nezoufejte, je to historický kousek a na BaSys se ani nepokoušejte kontaktovat, protože Ti jej i nadále prodávají za cenu 16 litrů. ikdyž už to nemá podporu. Na druhou stranu, není to nic podivného, podpora byla, alespoň v minulosti garantována 10 let, takže kdo koupil jako nový, už jej užil a je čas na návštěvu sběrného dvora a pak zakoupení nového přístroje. Kdo se hrabe v bazaru, tak s tímto musel počítat.
K pousmání, či k pláči?
Já kdysi koupil do ložnice takový minisystém od Sony, typ už nevím, s příjmem rádií přes Vtuner, což jsem chtěl. Po pár měsících na tom přestala podpora Vtuner a Sony na stížnosti nereagoval a přístroj vůbec neaktualizoval. Vyřešil jsem to tak, že jsem přes vstup Audio In k tomu připojil adaptér internetového rádia Dual 2A. Od té doby ale nemám rád Sony.
"přístroj bez problémů funguje s jakoukoli uPNP aplikací-já jedu na Bubble UPNP, hraju ze serveru, z Tidalu" -- bude tam nějaké omezení chromecastu takže hires nahrávky to z mobilu přes wifi do toho přístroje protlačí jen v degradovaném/downgradovanem formatu.Martin_AQ píše: ↑03 úno 2025 15:23Ahoj všichni,
...chromecast přístroj nepodporoval nikdy, wifi chtělo adaptér, takže vždy jsem jel "přes drát". Tidal je integrován do Bubble, stejně jako např. Qobuz, takže to jede v takovém rozlišení, které Tidal dovolí. Zdá se, že dokud bude fungovat standard uPNP, tak streamery Pioneer za pomocí externích zmíněných aplikací pojedou,
jasně vždy jste jel přes drát, akorád že ta appky v mobilu která je připojená k Tidalu a ze které streamujete do Pioneera je připojená přes wifi ale chápu to proč tu lumpárnu od Pionnera obhajujete jako prodejce co to má na skladě. Spíš byste ale jako prodejce ten přístroj měl vrátit výrobci s tím že chcete zpět peníze protože přístroj nesplňuje deklarované vlastnosti - to by pak byl jiný hukot a výrobce by měl motivaci na nový firmware.
Má motivace je v podstate poradt tem, co maji stejny problem, ze muzou hrat dal. Jinak jde o muj soukromy kousek:). Aniz bych hromadil hifi a dojimal se nad tim, jak to bylo kdysi pocive postavene, tenhle si klidne necham, pokud ho neprodam. To, ze me pristup Pioneeru se..re, je věc druhá. Zda se, ze hifi je pro ne uzavrena kapitola.
Já si také myslím že pokud končí podpora aplikací není takový streamer ztracen, já jsem si pořídil streamer pouze k přehrávání lokálních souborů jako náhradu za přehrávání z PC, a aplikace mě jsou vesměs u zadele. Konkrétně ten Pioneer n70 je slušný na tyto účely, určitě lepší než sestava pc - dac ve stejné relaci za jakou se dnes dá 50 či 70tka pořídit.
-
jardalukas
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Značka Pioneer už v audio technice víceméně neexistuje. Jediné co Pioneer prodává je audio do auta a nějaké DJ věci.
A za druhé, nikdo nedrží a ani nebude držet doživotní podporu aplikací třetích stran. Nedělá to nikdo a dá se to vcelku pochopit. Jediné co tedy zůstalo, je železo a i když se vyrábělo více konfigurací těchto streamerů, tak je kvalitní, hlavně N-70.
A za druhé, nikdo nedrží a ani nebude držet doživotní podporu aplikací třetích stran. Nedělá to nikdo a dá se to vcelku pochopit. Jediné co tedy zůstalo, je železo a i když se vyrábělo více konfigurací těchto streamerů, tak je kvalitní, hlavně N-70.
Co som mal streamer od Aurender (N100H), tak ten bol v ponuke ako altualny model 9 rokov. Ked som pisal na podporu s dotazom ci neplanuju aj po ukonceni jeho vyroby v nejakom case plnu podporu ukoncit, tak minidpovedaki ze urcite nie, ze u nich je podpora na vsetky zariadenia od zaciatku vyroby (cca od 2012).
Odisiel som od neho z ineho dovodu a to bolo hlavne, ze dany chipset neumoznoval hardverovo aspon podporu Roon ready (Roon endpoint).
Takze zalezi od vyrobcu, ale najma u tychto firiem so sirokou komercnou ponukou byva zivotny cyklus a tato plna funkcnost a podpora kratsia
Odisiel som od neho z ineho dovodu a to bolo hlavne, ze dany chipset neumoznoval hardverovo aspon podporu Roon ready (Roon endpoint).
Takze zalezi od vyrobcu, ale najma u tychto firiem so sirokou komercnou ponukou byva zivotny cyklus a tato plna funkcnost a podpora kratsia