subwoofer

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: subwoofer

Příspěvek od Mike »

Vince

Rozehrávají se zhruba 80-130 hodin u mě se dostavilo zlepšení zhruba po 100 hodinách a bylo to hodně slyšet.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo ták. ty už máš ty bedny na cestě. tak to ten sub neřeš...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

vince píše:Upgradoval jsem výhybku (spíše děda mi objednal podle něj kvalitnější součástky) a podle stejného schématu jsem to s ním dával dohromady.Naschvál jsem zkusil vyměnit výhybku pouze v jedné bedně, jestli poznám rozdíl.Poznal jsem ho a nemohl pochopit,jak jsem to dříve mohl poslouchat.
velice inspirující.
jelikož teď mám doma nevyužité třípásma, které přestože dobře hrajou nikdo nechce ani za symbolickou cenu, půjdu do toho taky. už jsem na to myslel, ale tohle je ten správný impuls. výhybky jsou netknuté. součástky poměrně kvalitní. je to stará dobrá belgická práce. cívky, kondy i odpory mají pečlivě označené jmenovité hodnoty. uvidíme, co výměna za nové udělá se zvukem - snad mě z toho nepicne. možná by bylo zajímavé ty původní součástky potom přeměřit - aspoň by se vidělo, jestli, a když tak jak moc, se změnily za dvacet let jejich fyzikální hodnoty. hlavně u kondů by to mohlo být zajímavé.
nemám na to vybavení. našel by se dobrovolník s kvalitním měřákem?

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Tak jsem měl tu čest se subem Dynavoice SW-10.Byl jsem za tetou ve Stuttgartu a nemohl jsem si odpustit procházku v centru,kde jsem hledal nějaký solidnější obchod s Hi-fi.V každém elektru tuny placatých televizí,ale nikde žádné solidní bedny (Heco Victa a Pure Acoustics nepočítám).Až jsem vkročil do obchodu,který měl ve výloze nějakou lednici a lux :) .Předem jsem se smířil s tím,že tam asi nic nebude.A bylo.Velký sortiment zboží od Kody,Harmanů tam bylo taky dost.Byly tam na stereo zapojené dvoupásmové sloupy značky,o které jsem ještě neslyšel,ale vypadaly a hrály hodně solidně (střed středobasu tvořila nepohyblivá asi 16ti cípá hvězdice z kovu a výškáč vypadal na textil).U každého sloupku stál jeden Dynavoice SW-10.Když jsem svou kostrbatou němčinou poprosil prodavače o předvedení, na tváři se mi rozzářil ůsměv.Ten den jsem se rozhodl,že těch 15k prostě někde musím sehnat.Ještě musím vymyslet kde :)

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Vince

Já ti to říkal :-) Tento sub dost prasazuji protože za ty peníze prostě nemá konkurenci ! Woofer za 15 a hraje jako 25 nebo i více. Své dělá i dvojitý kompenzační magnet a dobrá je funkce potlačení basů. Další plus je fakt že je rozměrově opravdu malý. Takže se dá umístit takřka kamkoliv i do menších prostor.
Také na něj mám zálusk.
Zdraví Michal

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

To Mike

Měl jsem nedávno problém s mourdaunty.Při přehrávání jedné skladby od Prodiggy jsem zaregistroval v jednom boxu zvláštní rušivý zvuk (hlasitost nebyla nijak přehnaná,ale sředobasy už se taky slušně rozhýbaly.Tak jsem si pustil testovací cd stereo/video a pustil tam subbasový signál.Pravý reproduktor bez problémů-hýbal se a jinak byl ticho.Z levého pri vyšší výchilce vycházel tichý zvuk,jakoby se o sebe občas něco otřelo.To mne dost znepokojilo, protože jinak je zvuk výborný.Takže jsem do beden pustil znovu zahořovací signál,ale už jsem je tolik nešetřil.Hlasitost byla poměrně vytočená.Necha jsem to tak asi 3 hodiny.Pak už se ten rušivý zvuk neozíval.Nevíš čím by to mohlo být?Že by závěs nebyl ještě všude stejně rozhýbaný?Mám uvažovat o reklamaci,když se problém vyskytne znovu?

Odpovědět