subwoofer
subwoofer
Co si myslíte o magnat betasub 25A?Dobrý sub za solidní peníze,nebo další hučící krabice?Přemýšlím o výměně "skorohomemade" subu za jiný s rychlými a přesnými basy.Bohužel jsem přišel na forum pozdě-ten kousek v inzerci od velodyne vypadal solidně.Máte nějaký jiný nápad v této cenové relaci?Co třeba nějaký canton?
Re: subwoofer
já ho slyšel u kámoše. je to naprostá katastrofa. na hudbu zcela nepoužitelné.
Doporučuji sub Dynavoice SW-10 má dvojitý kompenzační magnet,200W výkon a funkci bass bost. Rozměry 340x340x340mm Dobrý bas,vhodný na stereo i kino můj hifi prodejce ho doporučuje nevěřil jsem zašel do studia slyšel a spadla mi brada. Za cenu 15 000kč je úžasný hraje jako sub za 25 a více.
Membránu má z hliníku. A hraje opravdu výborně nic nevyčnívá ani neduní. Mohu jen doporučit. Je lepší si připlatit protože tyto suby nehrají ale jen duní a hučí.
Sám jsem takový subwoofer typu magnat chtěl pak jsem ale dostal rozum
Zdraví Michal
Membránu má z hliníku. A hraje opravdu výborně nic nevyčnívá ani neduní. Mohu jen doporučit. Je lepší si připlatit protože tyto suby nehrají ale jen duní a hučí.
Sám jsem takový subwoofer typu magnat chtěl pak jsem ale dostal rozum

Zdraví Michal
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten Velodyne byl můj, a na stereo to není ono. Teď mám poměrně velké sloupky od Dali s 2x8" Vifa basáky a je to úplně o něčem jiném.
Pokud chceš stereo, vyprdni se na subwoofer a pošetři raději na pořádné bedny. Pokud ti nevadí starší datum výroby, tak se dají sehnat velice
zajímavé kousky. Chce to sledovat inzerce a ujasnit si, kolik jsem ochoten do repro investovat. Ten sub by byl jen takovým mezischodem, také jsem
to tak měl.
Pokud chceš stereo, vyprdni se na subwoofer a pošetři raději na pořádné bedny. Pokud ti nevadí starší datum výroby, tak se dají sehnat velice
zajímavé kousky. Chce to sledovat inzerce a ujasnit si, kolik jsem ochoten do repro investovat. Ten sub by byl jen takovým mezischodem, také jsem
to tak měl.
Pokud chceš opravdu subwoofer,tak to může být jedině Velodyne DD-18.Ještě jsem slyšel WLM a to byl také masakr.Ovšem Velodyne DD-18 je špičkový kousek se softwarem a mikrofonem,který si změří výsledek přesně na místě tvého poslechu.Má také výstup na obrazovku a tedy vše vidíš přímo na televizi a výslednou křivku si samozřejmě můžeš upravit podle své chuti.Takže podle mě vše ostatní je jen mezikrok a zbytečně vyhozené peníze.Netuším tvůj rozpočet,ale zrovna je jeden kousek na Audiomarktu za 1990 Eur.Samozřejmě časem to chce druhý kousek,ale už jeden je nářez.A nic jiného nemá šanci.
Ještě mě vlastně napadá,že Ciba doporučoval top model od Audio Physic.Ovšem už ho nikde nemůžu najít a cena byla "EHM" hodně jinde.Jeden kus se pohyboval v bazarech,ovšem 10 000EUR.Ten měl dva basové reproduktory a jeden se staral o vyšší basy a druhý o nižší.Ten bude také dobrý.Ciba je jeden z mála co ví a zná.

Ještě mě vlastně napadá,že Ciba doporučoval top model od Audio Physic.Ovšem už ho nikde nemůžu najít a cena byla "EHM" hodně jinde.Jeden kus se pohyboval v bazarech,ovšem 10 000EUR.Ten měl dva basové reproduktory a jeden se staral o vyšší basy a druhý o nižší.Ten bude také dobrý.Ciba je jeden z mála co ví a zná.

-
- Kontaktovat uživatele:
Doporučit klukovi, co vybírá sub v kategorii 8k Kč, sub za 2000 EUR, tak tomu říkám rada nad zlato.
Tak to pardón.Psal jsem,že netuším rozpočet.Zapomeň na to. 

A co třeba Tannoy-Revolution-Revolution Sub 10? Ve video-domácí kino je vychválen až do nebe.Takže nevíte někdo,jaká je realita?
to vince
WilsonBenesch Torus
.
Když sub,tak jedině tenhle.Ten už opravdicky basuje,slyšel jsem ho(no spíš cítil na těle)
.
Ale vážně,na to co jsi nadhodil nahoře zapoměň,pokud chceš poslouchat muziku.Ještě takových 30.000,-kaček v subu je pořád problematická investice s nejistým výsledkem.
WilsonBenesch Torus

Když sub,tak jedině tenhle.Ten už opravdicky basuje,slyšel jsem ho(no spíš cítil na těle)

Ale vážně,na to co jsi nadhodil nahoře zapoměň,pokud chceš poslouchat muziku.Ještě takových 30.000,-kaček v subu je pořád problematická investice s nejistým výsledkem.
Přes řeku do stínu stromů.
Já se přikláním k tomu dynavoice jak jsem již psal a cenový rozdíl není takový. Slyšel jsem ho i se sloupky a má také jeden můj známý. Ale je potřeba se zamyslet jestli subwoofer opravdu využiješ. Jestli není lepší koupit pořádné repro a kdyby to nestačilo tak to časem doplnit wooferem.
Z repro můžeš mít sloupky? Já že mám tip na jedny Shany jsou to sloupky 2,5 pásmo za 8900kč po výměně obou basáků a modifkované výhybce a hrají jak z praku za ty peníze.... Kdybych hledal šel bych asi do nich.
Zdraví Michal
Z repro můžeš mít sloupky? Já že mám tip na jedny Shany jsou to sloupky 2,5 pásmo za 8900kč po výměně obou basáků a modifkované výhybce a hrají jak z praku za ty peníze.... Kdybych hledal šel bych asi do nich.
Zdraví Michal
No,občas na mě přijde chuť na djTiesta,takže bych sub zapínal jen na filmy a muziku na basech založenou (Proppelerheads,Pendulum).Stejně to není fér.Už abych měl hotové školy a začal vydělávat
.15k,to je pro mě už opravdu hodně.Asi basovou otázku na nějaký ten rok odložím.Právě jsem si objednal ms avant 902i,tak to budou občas muse potáhnout s tím starším basovým kouskem co tu mám.

ten sub by ti znechutil i toho Tiesta. vážně. zapomeň na to. basový synťák je něco jiného než skládání sudů v hospodě...
dadaft má pravdu je to tak. Ty basy musí být prokreslené. Věřím že ti MS budou hrát stejně dobře jako mě. Určitě napiš dojmy z poslechu. Co máš ted za repro?
Re: Repro
Teď momentálně je to menší dvoupásmo philips napojené na yamahu a sub jsem popsal v sebeuvedení do fora.Je to pár let staré,má to dva malé papírové středobasy (asi 9 cm) a nejspíš textilní výškovou kalotu.Upgradoval jsem výhybku (spíše děda mi objednal podle něj kvalitnější součástky) a podle stejného schématu jsem to s ním dával dohromady.Naschvál jsem zkusil vyměnit výhybku pouze v jedné bedně, jestli poznám rozdíl.Poznal jsem ho a nemohl pochopit,jak jsem to dříve mohl poslouchat.Na mikrosystémové bedničky je i mdf ozvučnice solidně rigidní.Bassreflex jsem ucpal.Model netuším-ve věži odešlo něco, co by se podle slov zamazaného chlápka ve "všehoopravně" nevyplatilo opravovat.Svůj život hlavní jednotka ukončila jako elktroodpad.Hraje to hezky,ale už aby tu byly ty mourdaunty.Jinak se subem jsem poměrně spokojen,ale je to domácí práce,takže toužím po vyšší třídě.Jinak když jsem slyšel v elektru sub victa,těšil jsem se domů až si pustím ten svůj uplácaný (ten aldax je fakt dobá věc) PS:Miku,jak dlouho se tak avanty rozehrávají?
pokud chceš opravdu basovat hned, podle mě by nebylo špatné něco jako tohle:
http://audioweb.cz/vase-babakus1.htm
6618 jsou rozhodně slušné repráky, obzvlášť v uzavřené ozvučnici. start od 45 Hz úplně stačí. cena je vynikající a chce to tomu věnovat jen trochu práce a času. na 100% to bude hrát mnohem líp než ten magnat. ušetřené peníze bych dal za základ a časem přišetřil na vyhovující bedny. důležité je si najít to pravé pro svoje ucho - dvojpásma, trojpásma, regály, sloupy, analog, digitál atd. je třeba poslechnout různé sestavy...
http://audioweb.cz/vase-babakus1.htm
6618 jsou rozhodně slušné repráky, obzvlášť v uzavřené ozvučnici. start od 45 Hz úplně stačí. cena je vynikající a chce to tomu věnovat jen trochu práce a času. na 100% to bude hrát mnohem líp než ten magnat. ušetřené peníze bych dal za základ a časem přišetřil na vyhovující bedny. důležité je si najít to pravé pro svoje ucho - dvojpásma, trojpásma, regály, sloupy, analog, digitál atd. je třeba poslechnout různé sestavy...