Subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra problém s pískáním zdroje

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra problém s pískáním zdroje

Příspěvek od petrL »

Jestli jsi naznačoval, že jsi ho koupil v eshopu, tak jsi ho měl do 14 dnů vrátit "bez udání důvodu".

Pokud jde o ČOI, tak podle mých zkušeností maximálně zkontrolují, jestli všechno proběhlo formálně správně (prodejce reklamaci sepsal atd.), ale věcnou podstatu sporu nikdy neřeší a odkážou tě na soud. Jediná cesta je reklamovat dál - musejí výrobek přijmout a případně se vyjádřit písemně, že byl bez závady. Pak znalecký posudek a případně soud. Osobně bych ještě zatlačil u výrobce.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jestli to kupoval u HiFi <I>, tak není divu.

gibosl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gibosl »

Mas s nima nejake zkusenosti?
Vratit jsem to asi mel,ale kdo by tusil ze to nevyresi :-(

Odar

Příspěvek od Odar »

V tej situacii, ako si, by som necakal na ČOI - moc si od toho ani neslubujem. Skor by som napisal e-mail priamo vyrobcovi (hoci do USA), popisal svoj problem, situaciu, jeho "riesenie". Oni nie su odkazani na to, aby kvoli jednemu kusu predaneho subu ich zakaznik trpel. Skor tam vidim priestor, ze by oni pritlacili na predajcu v CR, aby sa to doriesilo k tvojej spokojnosti.

Inak sa tomu obchodu cudujem. Keby im zalezi na tom, aby nestratili zakaznika, v tej istej hodnote by ti ponukli kus za kus hoci aj uplne inu znacku - len aby si bol spokojny. Nie je to par korun. Ale co uz.

Drzim palce.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Pošahlíkovy znám osobně. Jsou to hodní lidé ale kolenovrtiiiiiiiii....

gibosl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gibosl »

Nebyl by tu nekdo tak moc ochotny s kalibrovanym mikrofonem ze bych nekam kousek zajel ? Ustecky kraj popripade Praha. Jsem z loun. Potreboval bych to piskani nahrat popripade mit aspon dalsiho cloveka ktery by to slysel a rozumi elektronice. Moc diky.
Ps. Zrovna jsem volal do highend. Za 20let se s tim nesetkali a pani mi tvrdi ze zadne piskani neslysela.porad vse svadeni na muj dvou ci trifazovy rozvod elektriny..
Ja uz nevim. Prijdu si jak vysvetlovat nackovi ze zidi jsou taky lidi...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

porad vse svadeni na muj dvou ci trifazovy rozvod elektriny..
Je to nezmysel, ak tak dobre vedia ako fungujú spínané zdroje, tak asi aj vedia, že na vstupe do spínaného zdroja sa sieťové napätie usmerní (takže je úplne jedno či má kmitočet 49,9 alebo 50,1, navyše ten kmitočet je daný otáčkami turbíny v Temelíne alebo Dukovanoch, a nie je to otázka "kvality " dodávky energie v jednej ulici), po tomto usmernení sa "rozseká" meničom na vysokom kmitočte a tento sa transformuje cez malé vf trafo na potrebné napätie pre zosilňovač a znovu sa usmerní. Takže kvalita siete je úplne podružná. To, čo píska , sú vibrujúce súčiastky toho meniča. A je to závada, menič nie je reproduktor ;) .

gibosl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gibosl »

Zatim zadna zmena postupu distrubutora...ale na co jsem dneska prisel je ze kdyz nastavuju horni frekvenci 40-150hz ci kokik tam je tak se trosku meni piskani a smerovost toho zvuku. Dle meho nazoru je v plnym pasmu nastaveni zesilovave piskani o trosku slabsi a nebo uz prechazi tak vysoko ze ji mene zaznamenam. Oproti tomu od nastaveni 40-80hz je piskani nejvice slyset. Ale rusi a slyset je v 40m2 mistnosti vsude.
Dnes mi piskani i v druhem rohu mistnosti potvrdil uz asi desaty znami.

gibosl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gibosl »

Dnes jsem přivezl subwoofer z reklamace. Ač mi bylo slíbeno že budu moct být u výměny zesilovače který dorazil z USA ( mimochodem který jsem si musel vybrečet emailema v zámoří sám ) , tak jsem čekal vedle v restauraci ( prý servisní technik nemá rád když mu někdo kouká pod ruce ) . Subwoofer mi dali opravený jen do dveří,tzn vyzkoušet jsem jej mohl až doma.
Po zapojení ( dnes na 3 místech cca 60km od sebe ) to píská uplně stejně, né-li více už nevím. S prodejcem hifi-guide jsem se domluvil,že reproduktor pošlu na posudek a pak se uvidí.

Ještě taková drobnost. pří první údajné výměně zesilovače asi 45dní zpátky mám nyní pro sebe důkaz že s nim nic nedělali. před reklamací jsem si zadní stranu označil nenápadnou rýhou,která na subwooferu byla i po údajném vyměnění ( z toho jsem si myslel že se mění jen něco uvnitř ) .
Nyní jsem dostal i novou zadní část a při dotazu mi bylo řečeno že se vždy mění celý kus. Když jsem jim tedy řekl o první reklamaci a o mé značcce rýhou,tak najednou ticho,konec diskuze a zbytek mám řešit už s panem Tůmou z hifi-guide.

Nyní se věc má tak,že pan Tůma z hifi-guide se mi snaží vícemeně pomoct,ikdyž ho do toho také musim popostrkovat, ale poslechové studio HIGH END AUDIO je u mě banda podvodníku.
Nedokážu si představit jak pískání nemohou slyšet a ještě mi tvrdit že už mi jednou zdroj měnili když já vím že je to lež. ( napadají mě už nesmyslné závěry že poslaný zdroj od výrobce použili na něco svého apod. )
Každopadně jsem zvědavý jak tohle vše dopadne. Díky za vaše názory a postřehy.

puldag
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od puldag »

A jak to nakonec dopadlo?

EDIT: na jiném fóru jsem se dočetl, že byly dotyčnému vráceny peníze po 20 měsících od nákupu. *bravo*

santru
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od santru »

Tak ten dotyčný si asi už Velodyne nekoupí. Přitom myslím, že značka za to nemůže. *headbang*

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Mam spl1000 ultra doma a slape ako hodinky

gibosl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gibosl »

Po cca 18 mesicich jsem dostal peníze zpět a zakoupil jsem z Německa Svs pb12 plus. Myslím že je to lepší volba než velodyne. Jsem s ním nad míru spokojený. Velodyne za to nemůže, ale ke mě domů už nesmí! Rada pro všechny je vyhnout se high end audio..vim o více lidech kteří s nimi měli problémy. Radši kupte v Německu a budete v klidu.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Potvrzuji velmi špatnou zkušenost s High-End Audio Studio. K záručním opravám tam mají svérázný přístup.

Zalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zalan »

Neskutocne co si musel prezit s vadnym subwooferom.

Odpovědět