Subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra problém s pískáním zdroje
Subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra problém s pískáním zdroje
Zdravím. Nutně potřebuji poradit. Zakoupil jsem nový Subwoofer velodyne SPL 1000 ultra a z zadní části od zdroje vychází nepříjemné pískání a to i v režimu standby. je toto normální ? setkal se s tím už někdo ? Nebo máte bezproblémové přistroje ?
Můj problém dopodrobna :
Asi před měsícem jsem u hifi-guide v Praze zakoupil high end subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra. Po rozbalení a následném zapojení mě ale čekal šok v podobě nefunkční kalibrace a vysokofrekvenčního pískání od zdroje. SUbw. jsem odeslal na reklamaci. Po vyřízení mi údajně vyměnili kalibrační mikrofon ale žádné pískání nezjistili , jen si prý mam zkontrolovat cituji : zda nemáte doma stejnosměrné sítové napěti. V tom případě jsem byl nucený odvést subw. osobně a pískání jim předvést. Samozřejmě nikdo z firmy nic neslyšel a až po 5 min uznali že je tam něco slyšet údajně prý na prahu slyšitelnosti. Můj názor je že majitel a zaměstnanci studia jsou už tak staří, že neslyší vysoké tony a nebo to neslyšeli záměrně. Subw. tedy převzali na reklamaci, s tím že ho znovu odvezou do servisu. Po týdnu přišla odpověd že subw. je opravený a zdá se nám , že je to v pořádku. Potom reklamační dopis : cituji : Hluk u zdroje se neprojevil, i přes to byla provedena výměna zesilovače za nový kus a informace pro zákazníka : Subwoofery velodyne jsou osazovány spínanými zdroji. U těchto zdrojů je zcela normalní, že zdrojové výkonové tranzistory generují zcela minimální objem frekvencí na řádově desítkách khz. Ty jsou však na zcela mizivé úrovni, která nemůže omezovat vlastní reprodukci.
Prosím poradí mi někdo jak postupovat dále ? Subw hraje podle mích představ ale když nehraje hudba nebo je puštěna na slabší úroven je to pískání slyšet a člověk se pak zaměřuje jen na ten nepříjemný ton. Dle mého názoru by tohle subwoofer za 40.000,- dělat neměl. To jsem si mohl koupit logitech z Tesca za pár stovek.
Moc děkuji za jakékoliv rady.
Můj problém dopodrobna :
Asi před měsícem jsem u hifi-guide v Praze zakoupil high end subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra. Po rozbalení a následném zapojení mě ale čekal šok v podobě nefunkční kalibrace a vysokofrekvenčního pískání od zdroje. SUbw. jsem odeslal na reklamaci. Po vyřízení mi údajně vyměnili kalibrační mikrofon ale žádné pískání nezjistili , jen si prý mam zkontrolovat cituji : zda nemáte doma stejnosměrné sítové napěti. V tom případě jsem byl nucený odvést subw. osobně a pískání jim předvést. Samozřejmě nikdo z firmy nic neslyšel a až po 5 min uznali že je tam něco slyšet údajně prý na prahu slyšitelnosti. Můj názor je že majitel a zaměstnanci studia jsou už tak staří, že neslyší vysoké tony a nebo to neslyšeli záměrně. Subw. tedy převzali na reklamaci, s tím že ho znovu odvezou do servisu. Po týdnu přišla odpověd že subw. je opravený a zdá se nám , že je to v pořádku. Potom reklamační dopis : cituji : Hluk u zdroje se neprojevil, i přes to byla provedena výměna zesilovače za nový kus a informace pro zákazníka : Subwoofery velodyne jsou osazovány spínanými zdroji. U těchto zdrojů je zcela normalní, že zdrojové výkonové tranzistory generují zcela minimální objem frekvencí na řádově desítkách khz. Ty jsou však na zcela mizivé úrovni, která nemůže omezovat vlastní reprodukci.
Prosím poradí mi někdo jak postupovat dále ? Subw hraje podle mích představ ale když nehraje hudba nebo je puštěna na slabší úroven je to pískání slyšet a člověk se pak zaměřuje jen na ten nepříjemný ton. Dle mého názoru by tohle subwoofer za 40.000,- dělat neměl. To jsem si mohl koupit logitech z Tesca za pár stovek.
Moc děkuji za jakékoliv rady.
Re: Subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra problém s pískáním zdroje
Jednoznačně je to vada, nejspíš toho spínaného zdroje. Takže reklamovat, což asi bude o nervy vzhledem k přístupu prodejce. Zkuste ověřit podmínky, kdy to dělá - jestli musí být něco připojené, jak je nastavený, aby to šlo reprodukovat v servisu. Stejnosměrná složka u spínaného zdroje by neměla mít vliv. Pískání je způsobené spíš nevhodnou mechanickou konstrukcí - špatné upevnění součástek, volné vinutí traf apod.
Ještě mě napadlo zkusit poslat dotaz výrobci, jestli to pískání je vlastnost reproduktoru Pokud odpoví, samozřejmě že "není", lze to použít i při reklamaci. Také je možné vyjádřit politování, že pokud to je vlastnost, budete cítit povinnost varovat potenciální kupce ve fórech apod.
Bohužel to děla ikdyž není připojené nic tzn. jen dám subwoofer do sítě a zmáčku na zadní straně power do polohy 1 . Jediné kdy to už nevnímám je volume cca 35% coz ale u 200w receiveru používám víceméně jen u filmů. S vrácením bude taky asi problém,sub. jsem nezakoupil v eshopu ale jako v kamenné prodejně. Max mě napadá vadná serie,protože nikdy ani na zahraničních forech a recenzích nic nepíšou o náznaku pískání. Výrobci samozřejmě napíšu,napadá mě totiž že ten text s vyjádřením si mohli sepsat a vymyslet sami
Díky za rady
Díky za rady
Psal jsem na oficialní zastoupení Velodyne ČR.
Věc se má tak že poslechové studio hifi-guide bere subwoofer asi od nich a i tam byla vyřizovaná reklamace,takže nemůžu čekat nezávislou odpověd.
Dle jejich vyjádření je vše v pořádku, viz vyslětlení :
Dobrý den
posílám odkaz, kde je popsáno to jak pracuje spínaný zdroj. Po zadání do vyhledávače se dá najít veliké množství informací na toto téma.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%ADnan%C3%BD_zdroj
Prodejce, který vám výrobek prodal vám neprodal vadný kus. Zesilovač byl otestovaný v našem servisním středisku, kde se žádná závada neprojevila a vše bylo v pořádku. I přes to jsme provedli výměnu zesilovače za nový kus, pouze pro vaší spokojenost. Následně jsme tento zesilovač opět otestovali a ani tento kus nevykazoval žádnou odchylku od totožných produktů.
Jak bylo v servisním protokole uvedeno, zesilovače jsou vybaveny spínanými zdroji, které jsou jako jakékoliv jiné produkty se síťovými zdroji závislé na lokálním stavu elektrického rozvodu síťového napětí v místě provozu. Jak asi víte, žádný elektrický spotřebič při svém provozu není úplně zticha. Každý síťový zdroj je slyšitelný, například i v televizoru nebo zesilovači.
U spínaných zdrojů je velká výhoda, že nejsou závislé na velikosti dodávaného napětí, tedy na rozdíl od klasického zdroje, spínanému zdroji nevadí mírné krátkodobé podpětí nebo přepětí. Nic méně je spínaný zdroj citlivý na dodržení síťové frekvence 50Hz. Pokud ve vaší lokalitě jsou problémy tohoto charakteru, je třeba se obrátit na vašeho dodavatele a požádat o nápravu.
Bohužel musím konstatovat, že subwoofer je v pořádku a není zde důvod k vrácení zboží.
Hezký den.
Věc se má tak že poslechové studio hifi-guide bere subwoofer asi od nich a i tam byla vyřizovaná reklamace,takže nemůžu čekat nezávislou odpověd.
Dle jejich vyjádření je vše v pořádku, viz vyslětlení :
Dobrý den
posílám odkaz, kde je popsáno to jak pracuje spínaný zdroj. Po zadání do vyhledávače se dá najít veliké množství informací na toto téma.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%ADnan%C3%BD_zdroj
Prodejce, který vám výrobek prodal vám neprodal vadný kus. Zesilovač byl otestovaný v našem servisním středisku, kde se žádná závada neprojevila a vše bylo v pořádku. I přes to jsme provedli výměnu zesilovače za nový kus, pouze pro vaší spokojenost. Následně jsme tento zesilovač opět otestovali a ani tento kus nevykazoval žádnou odchylku od totožných produktů.
Jak bylo v servisním protokole uvedeno, zesilovače jsou vybaveny spínanými zdroji, které jsou jako jakékoliv jiné produkty se síťovými zdroji závislé na lokálním stavu elektrického rozvodu síťového napětí v místě provozu. Jak asi víte, žádný elektrický spotřebič při svém provozu není úplně zticha. Každý síťový zdroj je slyšitelný, například i v televizoru nebo zesilovači.
U spínaných zdrojů je velká výhoda, že nejsou závislé na velikosti dodávaného napětí, tedy na rozdíl od klasického zdroje, spínanému zdroji nevadí mírné krátkodobé podpětí nebo přepětí. Nic méně je spínaný zdroj citlivý na dodržení síťové frekvence 50Hz. Pokud ve vaší lokalitě jsou problémy tohoto charakteru, je třeba se obrátit na vašeho dodavatele a požádat o nápravu.
Bohužel musím konstatovat, že subwoofer je v pořádku a není zde důvod k vrácení zboží.
Hezký den.
Naloz to do auta, zober ku kamaratovi / rodine a skus, ci sa to bude spravat zle aj inde.
To už jsem zkoušel. To pískání bylo slyšet i v prodejně hifi-guide. Bohužel jsem to slyšel jen já ( od nich po 5 min přesvědčování jen věta " noo něco tam slyšet je ale je to na prahu slyšitelnosti " ) . U známích jsem byl také. Čtyři nezávislé domy a všichni to slyšeli
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Zanést znovu k reklamaci a pokud ti nevyhovi pohrozil soudním znalcem a náhradě veškerých tvých výdajů s tim spojených. Ty jsi zákazník právo je na tvé straně.
Myslel jsem napsat výrobci, né českému zastoupení.
Tak tím bych si s novým obč. zákoníkem nebyl tak jistý. Právo se v něm řeší většinou tak, že máš právo se soudit. Ochrana bez soudu se proti starému snížila (jak jinak?).davidhighend píše:Ty jsi zákazník právo je na tvé straně.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Ten zdroj pracuje na neslyšitelném kmitočtu.Jestli něco píská,tak je to nejspíš špatně udělané vinutí pulsního trafa nebo tlumivek.Nebo jsi brácha od Saxany a máte otce netopýra Kdysi jsme dostali várku CRT TV s takovými pištícími zdroji.Bylo jich asi 100 kusů.Trafa se musely demontovat a znovu zalakovat,vysušit v peci.Pak bylo ticho.
Reklamovat tak dlouho až to bude OK.To není Sencor za pár stovek,tam by se to dalo omluvit
Reklamovat tak dlouho až to bude OK.To není Sencor za pár stovek,tam by se to dalo omluvit
Toto je nezmysel a to pískanie je jednoznačne závada, špatná impregnácia súčiastok v zdroji, kde sa prejavuje tzv. magnetostrickcia ,ich vibrácie pri činnosti, ak je to počuť, tak ten zdroj navyše pracuje v akustickom pásme... ..Spínaných zdrojov okolo nás je množstvo, keby každý "normálne" pískal, tak sa zbláznime..U spínaných zdrojů je velká výhoda, že nejsou závislé na velikosti dodávaného napětí, tedy na rozdíl od klasického zdroje, spínanému zdroji nevadí mírné krátkodobé podpětí nebo přepětí. Nic méně je spínaný zdroj citlivý na dodržení síťové frekvence 50Hz. Pokud ve vaší lokalitě jsou problémy tohoto charakteru, je třeba se obrátit na vašeho dodavatele a požádat o nápravu.
BVa to napsal správně. Je trapné,. že se prodejce takhle vykrucuje (nicméně u případného soudu to každý znalec snadno vyvrátí...) Přitom oprava jde na účet výrobce, žádný problém, jenom s tím mají trochu úřadování. Čeští prodejci jsou k zkrátka k pos.ání.
Tento subwoofer mám doma taky, po zvukové stránce bez výhrad. Spíše předčil očekávání.
Pouze jsem si taky užil své... Kupoval jsem ho před cca. 2 lety nový. Vše bylo v pořádku, pouze nefungoval dálkáč. Resp. fungoval, ale tlačítka přepínala jiné funkce než měla .
Za pomoci Zlínského prodejce jsme situaci vyřešili tak, že mi zastoupení poslalo nový dálkáč. Od té doby bez problémů....
Jo a určitě nepíská. A to ani když k němu dám ucho, natož aby to bylo slyšet při hudbě nebo filmu.
Pouze jsem si taky užil své... Kupoval jsem ho před cca. 2 lety nový. Vše bylo v pořádku, pouze nefungoval dálkáč. Resp. fungoval, ale tlačítka přepínala jiné funkce než měla .
Za pomoci Zlínského prodejce jsme situaci vyřešili tak, že mi zastoupení poslalo nový dálkáč. Od té doby bez problémů....
Jo a určitě nepíská. A to ani když k němu dám ucho, natož aby to bylo slyšet při hudbě nebo filmu.
Zdravím.
Věc ohledně subwooferu se má tak že prodejce neodpověděl ani na jeden z mích třech emailu že bych to chtěl nějak vyřesit a dále že pokud mi nevrátí peníze obrátím se na ČOI )
Ale vzpoměl jsem si na detail,že objednávka probíhala pomocí jejich stránek a nasledne emailu,takže jsem snad v právu ) na což oni taky nereagují )
Dodavatel highend studio píše jrn toto a dále také přestal komunikovat. :
Pane Novotný,
myslím, že máme letité zkušenosti jak my, tak naši technici. Není možné, aby se jednalo o vadnou sérii, jak se mylně domníváte. Neb náhradní díly a samotné výrobky nechodí ze stejné destinace a už vůbec ne ve stejné době.
Naší dobrou vůlí bylo, že jsme zesilovač vyměnili a to jen proto, abychom vyšli vstříc. Jak sám uvádíte, nikdo jiný nemá se stejným modelem problém a ani my jsme se s tím dosud nesetkali.
Já jsem osobně na tom sluchově více než dobře a věřte, že věk není limitující. Osobně jsem byla u testování přístroje. Pokud mi tvrdíte, že zvuk zdroje je tak hlasitý, že ho slyšíte v poslechovém místě při standardním a tichém poslechu, tak bych navrhla udělat slepý poslechový test.
Dneska jsem napsal email na ČOI. tak to snad nějak dobře dopadne
Díky všem za pro mě důležité info.
Věc ohledně subwooferu se má tak že prodejce neodpověděl ani na jeden z mích třech emailu že bych to chtěl nějak vyřesit a dále že pokud mi nevrátí peníze obrátím se na ČOI )
Ale vzpoměl jsem si na detail,že objednávka probíhala pomocí jejich stránek a nasledne emailu,takže jsem snad v právu ) na což oni taky nereagují )
Dodavatel highend studio píše jrn toto a dále také přestal komunikovat. :
Pane Novotný,
myslím, že máme letité zkušenosti jak my, tak naši technici. Není možné, aby se jednalo o vadnou sérii, jak se mylně domníváte. Neb náhradní díly a samotné výrobky nechodí ze stejné destinace a už vůbec ne ve stejné době.
Naší dobrou vůlí bylo, že jsme zesilovač vyměnili a to jen proto, abychom vyšli vstříc. Jak sám uvádíte, nikdo jiný nemá se stejným modelem problém a ani my jsme se s tím dosud nesetkali.
Já jsem osobně na tom sluchově více než dobře a věřte, že věk není limitující. Osobně jsem byla u testování přístroje. Pokud mi tvrdíte, že zvuk zdroje je tak hlasitý, že ho slyšíte v poslechovém místě při standardním a tichém poslechu, tak bych navrhla udělat slepý poslechový test.
Dneska jsem napsal email na ČOI. tak to snad nějak dobře dopadne
Díky všem za pro mě důležité info.