Tannoy servis/ upgrade ?
Tannoy servis/ upgrade ?
Zdravím vás gentlemani,
odešel mi jeden Kensington GR ( asi vyhybka, nebo výškáč).
Takže první otázka zní : má někdo zkušenosti se servisem ODIS v Praze?
A druhá otázka je:
Mám nechat opravit (v případě vyhybky )pouze tuto jednu bednu, nebo bude mít nová ( opravená vyhybka) jiný zvuk, než původní
a tím pádem bude potřeba vyměnit u obou reprobeden?
A to mě vede k další úvaze:
Četl jsem tu o upgradech vyhybek Tannoy.
Když už to někam povezu, neměl bych odvézt obě bedny a zkusit upgrade, pokud by to šlo ??
Díky za nějaké kompetentní odpovědi
Libor
odešel mi jeden Kensington GR ( asi vyhybka, nebo výškáč).
Takže první otázka zní : má někdo zkušenosti se servisem ODIS v Praze?
A druhá otázka je:
Mám nechat opravit (v případě vyhybky )pouze tuto jednu bednu, nebo bude mít nová ( opravená vyhybka) jiný zvuk, než původní
a tím pádem bude potřeba vyměnit u obou reprobeden?
A to mě vede k další úvaze:
Četl jsem tu o upgradech vyhybek Tannoy.
Když už to někam povezu, neměl bych odvézt obě bedny a zkusit upgrade, pokud by to šlo ??
Díky za nějaké kompetentní odpovědi
Libor
Re: Tannoy servis/ upgrade ?
Ahoj,
Asi bych první vytáhl tam reprak. Vyzkoušel jestli jde po kabelech signál k výškáči. Tím hned zjistíš kde je závada. A když opravovat výhybky tak jedině obě dohromady.
Asi bych první vytáhl tam reprak. Vyzkoušel jestli jde po kabelech signál k výškáči. Tím hned zjistíš kde je závada. A když opravovat výhybky tak jedině obě dohromady.
Díky za odpověď,
nějak se necítím otevřít ten krásnej kus nábytku
Každopádně jsem rád za info, že pokud, tak obě najednou.
To jsem potřeboval vědět.
nějak se necítím otevřít ten krásnej kus nábytku

Každopádně jsem rád za info, že pokud, tak obě najednou.
To jsem potřeboval vědět.
Dělal jsem již i několik měření, kontrol i upgrade Tannoyů, zde vyhybka Glenair 15
Noble Audio - výroba a prodej
asi obě výhybky na výměnu, kondíky provozem běžně stárnou a ztrácej kapacitu, zvuk se rozladí...
Svitkové kondenzátory vysychají ?
Nikoli, ale na té fotce je elektrolyt. Na druhou stranu zátěž těch kondů je minimální a pokud to nejsou zrovna elyty tesla, tak i ty elyty klidně vydrží 50 let.
Podľa obrázka je ten bipolár zapojený v obvode basu paralelne k tlmivke spolu s odporom 1R (150u//1R//Lx) a prakticky nemá vplyv na vlastnosti toho obvodu.. Bolo by zaujímavé vidieť meranie pred a po upgrade. 

Příkladná ukázka "bramporačky" která tak často vznikne při internetové písemné komunikaci do které se zapojí vícero jedinců.
Lechos napsal obecné doporučení aniž by upřesnil jaký druh kondenzátorů myslí a ani neví jaké jsou v předmětných bednách použity.
Fox reaguje otázkou na fakt, že svitkové typy jsou stálé.
Vyblíz uvede, že na fotce vidí elyt, aniž by si uvědomil, že fotky jsou od jiného modelu.
BVa nesprávně rozluštil schéma vyhybky na obrázku, tento kondenzátor je v sérii s basákem a je paralelně k první basové cívce. Proto jsem sáhl po kvalitním polypropylénovém modelu.
Pokud by to bylo jak se domníval měl by pravdu, že kondenzátor na takové pozici má nejmenší vliv ze všech v té vyhybce a pravděpodobně bych tam nechal elyt.
K tomu měření se vyjadřovat už nebudu, opakovalo by se pouze vkládání názoru jedné strany proti druhé, a nikam by to nevedlo, už to tu bylo mockrát. Ani jedna strana neumí předložit argument, který by mohl změnit názor té druhé. Takže v míru ať si každý myslí co mu zkušenost velí a zařizuje se podle toho.
Lechos napsal obecné doporučení aniž by upřesnil jaký druh kondenzátorů myslí a ani neví jaké jsou v předmětných bednách použity.
Fox reaguje otázkou na fakt, že svitkové typy jsou stálé.
Vyblíz uvede, že na fotce vidí elyt, aniž by si uvědomil, že fotky jsou od jiného modelu.
BVa nesprávně rozluštil schéma vyhybky na obrázku, tento kondenzátor je v sérii s basákem a je paralelně k první basové cívce. Proto jsem sáhl po kvalitním polypropylénovém modelu.
Pokud by to bylo jak se domníval měl by pravdu, že kondenzátor na takové pozici má nejmenší vliv ze všech v té vyhybce a pravděpodobně bych tam nechal elyt.
K tomu měření se vyjadřovat už nebudu, opakovalo by se pouze vkládání názoru jedné strany proti druhé, a nikam by to nevedlo, už to tu bylo mockrát. Ani jedna strana neumí předložit argument, který by mohl změnit názor té druhé. Takže v míru ať si každý myslí co mu zkušenost velí a zařizuje se podle toho.
tento kondenzátor je v sérii s basákem a je paralelně k první basové cívce
..spolu s odporom 1R. Takže paralelný obvod Lx//150uF//1R.. Silne tlmený paralelný rezonančný obvod s malým Q v sérii s basom (korekcia tak 1-1,5dB nejakého prevýšenia niekde okolo 150-200Hz?) . Až za tým je sériová cievka vlastnej výhybky pre bas (výhybka v podstate 6dB/okt). Na tom prvom R//L//C je úroveň (úbytok) do -20dB zo vstupného signálu, maximum výkonu ide cez L a R. Preto som hovoril o meraní... Že je to "počuť", nepochybujem.

Špatně jsem si to přečetl, omlouvám se, takže popisuješ to zapojení správně.
Dovolím si vás informovat,
že Kensingtony jsem po domluvě dovezl k opravě do NA k Pavlovi.
Po dvou dnech mi psal, že jsou opravené, včetně fotodokumentace
s informacemi o problému, řešení a o možném upgradu vyhybek.
Protože je velmi ochotný, rychlý, spolehlivý, s férovým přístupem,
nakoupil jsem u něj pár " děsně důležitých " věcí a
chystám se i v budoucnu jeho výrobky nakupovat a Pavla,
žádat o rady.
Je vidět, že ho to baví a že si s tím dokáže pohrát.
To jsem také očekával a proto jsem vybral radši NA, než autorizák,
kde servisují kde co, od žehliček, přes mikrovlnku, tv až k hifi.

Pokud někoho zajímá vyhybka v aktuálních Kensingtonech :

že Kensingtony jsem po domluvě dovezl k opravě do NA k Pavlovi.
Po dvou dnech mi psal, že jsou opravené, včetně fotodokumentace
s informacemi o problému, řešení a o možném upgradu vyhybek.
Protože je velmi ochotný, rychlý, spolehlivý, s férovým přístupem,
nakoupil jsem u něj pár " děsně důležitých " věcí a
chystám se i v budoucnu jeho výrobky nakupovat a Pavla,
žádat o rady.
Je vidět, že ho to baví a že si s tím dokáže pohrát.
To jsem také očekával a proto jsem vybral radši NA, než autorizák,
kde servisují kde co, od žehliček, přes mikrovlnku, tv až k hifi.

Pokud někoho zajímá vyhybka v aktuálních Kensingtonech :

Kde byl nakonec problem? Nekde neco prerusene?
Skříně mají za basákem výstužný kříž ke kterému je přes pružnou hmotu přitlačen magnet reproduktoru.
http://www.highfidelity.pl/foto_testy/1 ... noy/21.jpg
Konektory k výškáči jsou umístěné na zadní straně a protože pravděpodobně předešlý majitel demontoval basák a při návratu s ním pootočil sedl si konektor na výztuhu a došlo k jeho zdeformování.
Vyhybky jsou vyrobené o poznání lépe než u starších modelů, na klíčových místech je použit vysoký model řady MR od ClarityCap a kabely jsou sice celkem dost tenké, ale kvalitního provedení, tak jsem upgrade ohodnotil jako mrhání prostředky.
Kontrolním měřením jsem zjistil, že tyto bedny jsou sfázované o mnoho lépe než jedny ze starších inkarnací obřích Westminsterů, které jsem měl možnost měřit. Tam se to na dělícím kmitočtu chovalo vyloženě špatně.
Touto cestou bych chtěl ještě poděkovat Libundovi za projevenou důvěru mi svěřit své miláčky a následně objednat kabely a filtrační jednotku.
http://www.highfidelity.pl/foto_testy/1 ... noy/21.jpg
Konektory k výškáči jsou umístěné na zadní straně a protože pravděpodobně předešlý majitel demontoval basák a při návratu s ním pootočil sedl si konektor na výztuhu a došlo k jeho zdeformování.
Vyhybky jsou vyrobené o poznání lépe než u starších modelů, na klíčových místech je použit vysoký model řady MR od ClarityCap a kabely jsou sice celkem dost tenké, ale kvalitního provedení, tak jsem upgrade ohodnotil jako mrhání prostředky.
Kontrolním měřením jsem zjistil, že tyto bedny jsou sfázované o mnoho lépe než jedny ze starších inkarnací obřích Westminsterů, které jsem měl možnost měřit. Tam se to na dělícím kmitočtu chovalo vyloženě špatně.
Touto cestou bych chtěl ještě poděkovat Libundovi za projevenou důvěru mi svěřit své miláčky a následně objednat kabely a filtrační jednotku.
Diky za info. Tak dobre ze to byla malickost. Clarity Cap prekvapily.