Tannoy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tannoy

Příspěvek od BVa »

Ale však sa pozrite na ten test v Stereophile.. Čo tam chcete ladiť káblami (nedostatky/prebytky zvuku.. ;) ), sú tam výrazné rezonancie meničov a samotného boxu a píše sa o nich v každom teste, čo je na webe. Nakoniec sú to boxy za cca 7000Kč/pár, z 15mm drevotriesky, takže zázraky sa nedejú, ani u renomovaného výrobcu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Je fakt, že test ve Stereophile beze zbytku odpovídá na Milordovu otázku.
Na druhou stranu, díky velký směrovosti výšek si myslím, že problém bude snadno řešitelnej odkloněním osy výškáče od uší (podle intenzity propadu v tom grafu Stereophile bude každej jeden stupeň odklonu sakra slyšet) v kombinaci s dobrým zatlumením zdi za hlavou posluchače.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ale nič to neurobí s tými rezonaciami.. Ak rezonuje bočná stena boxu, môže sa to aj zhoršiť.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

To Raptor -
Samozřejmě když to vyosení beden přežene tak to bude na nic / ale to snad uslyší ,jde o to že je to zadara,ihned proveditelné a podle mě "nejčistější" (tím že to jde plynule nastavit) možná i nejefektivnější řešení.

to all - Pravda je že dokud nemá vše v kupě je to předčasné stejně jako předpoklad že nějaké onkyo bude ostré na výškách - nechápu. Nevím proč se také všichni tak brání užití korekcí ,zvláště vlastní-li přístroje které jsou nimi vybaveny :?: ,u přístrojů méně nákladných tím spíš ,vždyť ty knoflíky si tam zaplatili ,jsou tam od toho a mnohdy je to to nejmenší zlo. Dále myšlenka že jde o charakter výšek a ne jejich přílišnou (hlasitost výkon) je sice princip. správná ,ALE pokud nelze změnit charakter toho výškáčku teoreticky - úpravou,výměnou tak je na řadě co? Útlum. (mnohdy to ale jde u těch repro ruku v ruce ,čím ostř.projev tím uřvanější. Pravda je že ty budky nejsou nijak drahé ale špatně hrát nemusí .Měnit za jiné nemá v úmyslu no tak doladit ale jednoduchým způsobem netřeba přece vymýšlet něco složitého nebo nákladného.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud je budeš používat pro DK, tak nic neřeš. AVR nastav pole mikrofonu, popřípadě dolaď. :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

BVa píše:Ale nič to neurobí s tými rezonaciami.
Ty se ale netýkají výšek, ale oblasti kolem 300 Hz a 1000 Hz. A komentář k tomu "I would have expected these modes to have led to some lower-midrange congestion, but it's fair to note that SM wasn't bothered by any such coloration."

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Možná je to myšlený tak, že až si poradí s dominantníma vejškama (ať už natáčením reprobeden, nebo nastavením v receiveru), tak ve zvuku vylezou jiný problémy (právě ty rezonance).

Že by renomovanej výrobce jako je Tanoy přeci jen někde udělal chybu :?:
kabelguru.cz

Raptor

Příspěvek od Raptor »

Jasně, že ano, ty rezonance nesouvisejí s reprodukcí výšek, ale se sračkovitostí těch beden samotných - slabé a nezpevněné stěny, neb je to totální low-end. Nic méně pro domácí kino asi dostačující a také zřejmě určený.

Pompo
Chlape, tady jsi na HIFI fóru a Tvůj mozkovej výplach o korekcích sem snad ani nepatří. Je vidět, že nemáš absolutně žádné zkušennosti s HIFI kvalitou, jinak bys takovou poznámku nenapsal a vědel bys co znamená zapnout korekce - byť s nastavením na nulách. V takových věcech musí mít HIFISTA dávno jasno. Neber to osobně, už i mě došlo, ža tady nediskutují jen Hifisté, jak by se dalo na HIFI fóru očekávat a právě proto jsem ani většina slutečných Hifistů už ani nechodí. Možná Tvůj postoj souvisí s tím Tvým " Dredy, piercing, fet - dožeň dnešní svět !", můj syn by napsal: Už to nehul.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

šeďour píše: Že by renomovanej výrobce jako je Tanoy přeci jen někde udělal chybu :?:
Co vlastně, lidi, čekáte? Někde tu padla jejich cena 7 tis. Kč za pár, tak se vraťte na zem. Slavný výrobce zřejmě i vývoj přenechal čínským zaměstnancům.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já vím o co jde, ale po přečtení tohohle vlákna mi připadá, že je to celý nějaký složitější.

Když se podíváš vejš na některý příspěvky zdejších "odborníků", tak se dozvíš, že přece nejde připojovat nějaký odpory na utlumení vejšek, vždyť jsou to úplně nový bedny a ještě k tomu TANOY !
A nebo se dozvíš, že ty bedny nejsou žádný "ořezávátka" !

A pak najednou ta změna...je to jenom k domácímu kinu, jsou to "sračky" za sedm tisíc, použití korekcí u levnejch komponentů je "výplach mozku" a podobně.¨
..........

Možná by se ti, co jedou v highendu mohli trochu zklidnit.Stejně tak zastánci jmenovaný značky...nikdo jim na ty jejich hračky nesahá.
kabelguru.cz

Raptor

Příspěvek od Raptor »

Nebuď podrážděnej, psal jsem že je to Tannoy a tedy se vším všudy - odborností, technickou znalostí výpočtů a způsobem provedení. Ale to vše pro danou cenovou kategorii.O žádných ořezávátkách jsem já nepsal. Nic víc, nic míň, ale ani k těmto low-endovým bednám by nějaký zoufalec bez znalosti věci a vypočtených parametrů neměl jen tak sám od sebe připrznit nějaký odpor. Pokud by to byly např. Tannoy Definition DC10Ti, tak je to někde jinde, ale tazatel se v této kategorii nepohybuje.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ak hras z pocitaca, pouzi ekvalizer *sunglases*

Milord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milord »

Je to takové jak jsem čekal, proč je to tady někdy jako ve sněmovně mezi poslanci ANO a TOP 09.
Ptal jsem se všeobecně, jak umírnit Ty výšky u Tannoy Mercury. Pár rad jsem dostal.
Pro pořádek, front: Tannoy Mercury V4i, centr: Tannoy Mercury VCi, surround: Tannoy Mercury V1i. AVR: Onkyo TX-DS 595
A umístění se bude asi měnit, tedy jen front repro. Podle chutě a potřeby buď TV nebo plátno.
Ještě jednou dík za rady.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

To Raptor
právě že jsme na hi-fi foru - ale ty jsi sem asi spad přímo z high-end fora :lol: Člověče neblázni u DK nebo budek za 7000,- to tak nežer ,vždyť korekce montují do fejzů i mnohem dražšíh mašin a používají je s "rozumem" ortodoxnější hi-fíci než jsi ty nebo já. A o mých zkušenostech nic nevíš ,ale já tuším že ty tvé podlehly docela silné demag. komerční masáži.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

šeďour píše:Já vím o co jde, ale po přečtení tohohle vlákna mi připadá, že je to celý nějaký složitější.

Když se podíváš vejš na některý příspěvky zdejších "odborníků", tak se dozvíš, že přece nejde připojovat nějaký odpory na utlumení vejšek, vždyť jsou to úplně nový bedny a ještě k tomu TANOY !
A nebo se dozvíš, že ty bedny nejsou žádný "ořezávátka" !

A pak najednou ta změna...je to jenom k domácímu kinu, jsou to "sračky" za sedm tisíc, použití korekcí u levnejch komponentů je "výplach mozku" a podobně.¨
..........

Možná by se ti, co jedou v highendu mohli trochu zklidnit.Stejně tak zastánci jmenovaný značky...nikdo jim na ty jejich hračky nesahá.
No to je tak jsi na veřejném fóru psát sem může každý ,kdo se zaregistruje a přihlásí. Takže si musíš krom toho co je nebo není ořezávátko ,za kolik tisíc nebo settisíc je ještě low-end atd. ujasnit i kdo je kdo a co píše za kraviny. Věřím že se zakrátko zorientuješ ,(nápověda - čím neznalejší tím sebejistější a agresivnější diskutér - zastávající sveřepě někde vyčtené dogmata avšak osobní zkušenosti a celkový přehled obvykle minimální.

Odpovědět