Hned po prvním zapojení a seřízení bych řekl, že hraje lépe než „bývalka NC450“, ale k dokonalosti tomu chybí doladění, se kterým potřebuji poradit. Mám k tomu spoustu dotazů a tak jsem je sepsal do jednoho tématu, i když si nejsem jist, zda by nebylo efektivnější z toho udělat témat více… Uvidíme
Takže mé dotazy:
1) NASTAVENÍ GRAMOFONU:
- AZIMUT – pravděpodobně je lehce hnuté raménko, protože azimut je vychýlen cca o 1mm. Stejně tak to bylo NC 450, ale tam headshell měl vůli, takže jsem to při použití trošky násilí srovnal. Předpokládám, že při troše hodinářské práce s jemným podložením přenosky to srovnám. Nebo máte jiné doporučení? (jiný heasdshell jsem zkoušel, situace je stejná)
- OFSETOVÝ ÚHEL – nevíte, jaké použít správné Null Pointy při efektivní délce 230mm s přesahem 15mm?
- VTA – nyní je nastaven přesně a sedí i s mojí přenoskou. Ale rád bych si zkusil pohrát s výměnou slipmatu… Nevíte, zda je u této mašinky stavitelný?
- KABELÁŽ – aktuálně jsou napevno originální „nitky“, které na mne nepůsobí dobře, takže zvažuji výměnu. Je vhodnější udělat opět pevnou kabeláž, nebo raději praktičtější RCA cinch? Nevíte o někom v Brně či okolí, kdo by to uměl?
- MANUÁL - Mimochodem - nemáte někdo manuál? Na netu jsem našel jen zpoplatněné možnosti stažení…[/list]
2) VZHLED:
- Budu potřebovat nové plexi – vím o firmě PLEXIPLAST v Praze, ale údajně by to měl někdo umět i u Brna. Nevíte kdo? Našel jsem KOPLAST v Jedovnicích – máte s nimi zkušenost?
- Kovové části jsou značně zoxidované a bude potřeba je přeleštit. Máte nějaký doporučený přípravek či postup? Budu rád a za typy, čemu se rozhodně vyhnout…

3) DROBNÉ LUPÁNÍ:
- Pokud pustím motorek na prázdno a volume dám na maximum, je slyšet v bednách krom drobného šumu i lehké lupání v cca vteřinovém intervalu – jako když jehla přejede přes drobný škrábanec na desce. Pokud zvednu raménko a posunuji jej směrem k talíři, tak cca v polovině cesty“ se ozývá zvuk jen z pravé bedny a když jsem v poloze cca 1cm za okrajem talíře, úplně to zmizí. Pokud motor zastavím, tak to také zmizí. Netušíte, čím to může být?
Budu rád za vaše rady a doporučení!
Děkuji!