Technics zesilovac 8080
Re: Technics zesilovac 8080
Kondenzátory Panasonic jsou běžně na trhu.Výběr je obrovskej a jistě tam půjde najít i variantu s dielektrikem z bambusovýho papíru.Ale myslím, že to u 20-30 let starýho zesilovače nebude hrát žádnou roli.Hlavně v případě, že má na výstupu STK.
kabelguru.cz
též nezapomeňte na pračky, vysavače, ledničky a mikrovlnky Panasonic...vraj i tepelný čerpadla ale to jsem neviděl,
znám enem z doslechu a katalogů - naše stěžejní dodavaná značka je IVT a Nibe
Jo, souhlas. V roce 77 to byla pecka, dnes může sloužit spíše jako vedlejší systém. Já si z 8077 vytáhl zesílení z phona do lepší sestavy, zvuk se mi líbí. Phono by mělo být stejné jako v 8080.
Líbí se mi že má jen 70W do 8 Ohmů ale oproti jiným integrovaným zesilovačům s udávaným výkonem 120 W do 8 Ohmů hraje dobře potichu a nahlas nevadne, nezahlcuje se.
Nevím co má na výstupu, STK mají asi jiné větší pouzdra? Nevím koukni na to.

Foto od :
https://stereonomono.blogspot.com/2014/ ... 0.html?m=1
Asi by pasovaly dobové uzavřené repro s pořádaným 10" basákem. Pro většinu lidí vystaráno na většinu běžné hudby.
Zesilovač na obrázku má klasický koncový tranzistory v pouzdře TO3.
Ty integrovaný obvody STK (SANYO) jsou velký černý placky.Podle mě maji všechny zesilovače, kde to bylo použitý, takovej ten stejnozvuk na basech a kovovou příchuť na vejškách.A je jedno, že to byly zesilovače Panasonic/Technics, JVC, SONY, atd, nebo různý dražší HiFi věže.Všechno hrálo plus/mínus stejně.
Podobně, jako dneska hrajou laciný digitální zesilovače.
Ty integrovaný obvody STK (SANYO) jsou velký černý placky.Podle mě maji všechny zesilovače, kde to bylo použitý, takovej ten stejnozvuk na basech a kovovou příchuť na vejškách.A je jedno, že to byly zesilovače Panasonic/Technics, JVC, SONY, atd, nebo různý dražší HiFi věže.Všechno hrálo plus/mínus stejně.
Podobně, jako dneska hrajou laciný digitální zesilovače.
kabelguru.cz