Technics zesilovac 8080

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics zesilovac 8080

Příspěvek od šeďour »

Kondenzátory Panasonic jsou běžně na trhu.Výběr je obrovskej a jistě tam půjde najít i variantu s dielektrikem z bambusovýho papíru.Ale myslím, že to u 20-30 let starýho zesilovače nebude hrát žádnou roli.Hlavně v případě, že má na výstupu STK.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

efičák píše:
17 bře 2025 14:18
Panasonic, Technics vyvíjel a vyráběl všechno do elektroniky profi, HiFi a klávesových nástrojů. Vyvíjeli a vyráběli všechnu tu drobotinu pro audio. Hifi končí a přestala se vyrábět spousta součástek jako tranzistory. Tim se staré hifi stává neopravitelné.
též nezapomeňte na pračky, vysavače, ledničky a mikrovlnky Panasonic...vraj i tepelný čerpadla ale to jsem neviděl,
znám enem z doslechu a katalogů - naše stěžejní dodavaná značka je IVT a Nibe

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

šeďour píše:
20 bře 2025 09:56
Kondenzátory Panasonic jsou běžně na trhu.Výběr je obrovskej a jistě tam půjde najít i variantu s dielektrikem z bambusovýho papíru.Ale myslím, že to u 20-30 let starýho zesilovače nebude hrát žádnou roli.Hlavně v případě, že má na výstupu STK.
Jo, souhlas. V roce 77 to byla pecka, dnes může sloužit spíše jako vedlejší systém. Já si z 8077 vytáhl zesílení z phona do lepší sestavy, zvuk se mi líbí. Phono by mělo být stejné jako v 8080.
Líbí se mi že má jen 70W do 8 Ohmů ale oproti jiným integrovaným zesilovačům s udávaným výkonem 120 W do 8 Ohmů hraje dobře potichu a nahlas nevadne, nezahlcuje se.
Nevím co má na výstupu, STK mají asi jiné větší pouzdra? Nevím koukni na to.

Obrázek
Foto od :

https://stereonomono.blogspot.com/2014/ ... 0.html?m=1

Asi by pasovaly dobové uzavřené repro s pořádaným 10" basákem. Pro většinu lidí vystaráno na většinu běžné hudby.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zesilovač na obrázku má klasický koncový tranzistory v pouzdře TO3.

Ty integrovaný obvody STK (SANYO) jsou velký černý placky.Podle mě maji všechny zesilovače, kde to bylo použitý, takovej ten stejnozvuk na basech a kovovou příchuť na vejškách.A je jedno, že to byly zesilovače Panasonic/Technics, JVC, SONY, atd, nebo různý dražší HiFi věže.Všechno hrálo plus/mínus stejně.
Podobně, jako dneska hrajou laciný digitální zesilovače.
kabelguru.cz

Odpovědět