Technics zesilovac 8080
-
- Kontaktovat uživatele:
Technics zesilovac 8080
Zdravím potřebuji poradit, pořídil jsem si zesilovac a z návodu nerozumím použití těch vyfocení vypinacu ,můžete mi někdo poradit v jakém případě se používají? Dík Mara
Re: Technics zesilovac 8080
lowcut 2Hz- subsonický filter, pripadne potlačenie jednosmernej zložky signálu
DC- bez obmedzenia
via tone- zaradenie korekcií výšky,basy
direct- bez korekcií
DC- bez obmedzenia
via tone- zaradenie korekcií výšky,basy
direct- bez korekcií
-
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji

Ahoj Maro, mám nižší model 8077. Podle techniků to blbě měří a obvodově nic dobrého.
Ano, trošku si vymýšlí, to mi nevadí. Výměnou je dobrý zvuk potichu a excelentní gramofonový vstup MM/MC.
V té době se asi snažili a dělali vlastní el.soucastky.
Tvůj zesilovač by měl být neutrálnější a silnější.
Novější modely nehrají dobře, spadlo to do komerce.
Takže přeju spokojenou produkci a dlouhou životnost.
Ano, trošku si vymýšlí, to mi nevadí. Výměnou je dobrý zvuk potichu a excelentní gramofonový vstup MM/MC.
V té době se asi snažili a dělali vlastní el.soucastky.
Tvůj zesilovač by měl být neutrálnější a silnější.
Novější modely nehrají dobře, spadlo to do komerce.
Takže přeju spokojenou produkci a dlouhou životnost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj eficaku
,dík za info .Zesik jsem pořídil hlavně kvůli té možnosti připojení dvouch gramcu ...a to že píšeš že má dobré připojení gramofonu je supr info .
Krásnej a dobře vybavenej aparát...efičák ví a zná já bohužel moc ne, bude dobrý - uvidíš
zdraví
LS
zdraví
LS
Těší mě, že ti zkušenost pomohla. 2 gramce jsou koníček v plném rozsahu našeho postižení, já mám 3 a 4 se konečně prodal na podzim.Marakazumba píše: ↑04 led 2025 10:52Ahoj eficaku,dík za info .Zesik jsem pořídil hlavně kvůli té možnosti připojení dvouch gramcu ...a to že píšeš že má dobré připojení gramofonu je supr info .
![]()

Původně mě lákal dělený zesilovač Technics z těch let pro profesionální audio.
Maro tím modelem uslyšíš přenosky velmi reálně. Žádné přikrášlení nebude. Když hrál můj 8077 s jemnější Hana MC HO, med stékal z měničů a tam zcukernatěl.
Napíšeš nám prosím do vlakna k analogu cos vyzkoušel?
Díky.
Lechosi my ještě známe cenu hudby z dob minulých.

Policejní antony na burze s nosiči a váha kotoučáku v ruce na cestě za nahrávkou u přátel.
Ostravská burza U pivovaru...to byl pojem, sem tam úprk přes křoví na UAN s LP v podpaži
(a též jsme nějak vyrostli ba i vyštudovali)
(a též jsme nějak vyrostli ba i vyštudovali)
Ale doba to určite nebola normálna. Aby niekoho naháňali fízli kvôli muzike ..........
Jediné čo na tom všetkom bolo fajn, bol náš vek.
Jediné čo na tom všetkom bolo fajn, bol náš vek.
Komanče to žralo že nakupujem (audio kazety například) levnějc na burze než v krámu (pokud vůbec nějaké byly)
to je jeden příklad z nejmenších, o nabídce muziky darmo mluvit, jedna - dvě licence za rok (!) Zeppelin, Smokie,
Elton John, Joplin a tak.
to je jeden příklad z nejmenších, o nabídce muziky darmo mluvit, jedna - dvě licence za rok (!) Zeppelin, Smokie,
Elton John, Joplin a tak.
-
- Kontaktovat uživatele:
O který součástky jde? Před měsícem jsem 8080 koupil z nostalgie, ale ještě jsem ho ani nezapnul. Stejně musí na generální opravu, 10 let ležel na půdě.
Panasonic, Technics vyvíjel a vyráběl všechno do elektroniky profi, HiFi a klávesových nástrojů. Vyvíjeli a vyráběli všechnu tu drobotinu pro audio. Hifi končí a přestala se vyrábět spousta součástek jako tranzistory. Tim se staré hifi stává neopravitelné.
Doufám že Tvůj SU-8080 pojede dál.
-
- Kontaktovat uživatele:
No a víš co konkrétně je v té 8080 tak vyjímečné? Třeba tranzistor "Technics" jsem teda ještě neviděl, což ovšem nic neznamená.
Třeba bambusové kondenzátory... A nedělám si srandu.efičák píše: ↑17 bře 2025 14:18Panasonic, Technics vyvíjel a vyráběl všechno do elektroniky profi, HiFi a klávesových nástrojů. Vyvíjeli a vyráběli všechnu tu drobotinu pro audio. Hifi končí a přestala se vyrábět spousta součástek jako tranzistory. Tim se staré hifi stává neopravitelné.
Tome, jsou to 3 značky jedné korporace.
Jsi asi znalý oboru, jen si dohledej co se označuje čím a proč.
Jsi asi znalý oboru, jen si dohledej co se označuje čím a proč.