Televize, jen jako kvalitní zobrazovač
Televize, jen jako kvalitní zobrazovač
Dobrý den,
Forum je sice o hifi, myslím si, že i hifistům není toto téma cizí.
Chtěl bych Vás poprosit o radu.
Mám v záměru koupit televizi, televizi takovou, kde by měl byt obraz prioritou a další vymoženosti, internet, různé aplikace mě nezajímají.
Bude připojen k miniPC a přes tento přístroj by měly být přehrávané filmy, měl by sloužit jako kvalitní monitor pro běžnou kancelářskou práci během pracovní doby.
Výběr je obrovský, recenze různorodé, .....chtěl bych se zeptat na nějaký TIP, kdy cena by se měla pohybovat v rozmezí 20 až 30 000,-. Jsou rozdíly v obraze v tomto cenovém rozmezí znatelné?
Další má otázka zná, zda se tyto přístroje vyrovnají mé 6 let staré plazmě od Samsungu, kdy s obrazem jsem velmi spokojený, nechtěl bych ho však příliš využívat ke kancelářské práce, ať se nevypalují ty fleky na obrazovce.
Nabízí se OLED, také QLED, jsou tyto technologie srovnatelné, poznám v praxi při přímém srovnání zásadní rozdíly v kvalitě obrazu, prosím Vás?
Chtěl bych Vám předem poděkovat za radu a doporučení.
Mám v záměru koupit televizi, televizi takovou, kde by měl byt obraz prioritou a další vymoženosti, internet, různé aplikace mě nezajímají.
Bude připojen k miniPC a přes tento přístroj by měly být přehrávané filmy, měl by sloužit jako kvalitní monitor pro běžnou kancelářskou práci během pracovní doby.
Výběr je obrovský, recenze různorodé, .....chtěl bych se zeptat na nějaký TIP, kdy cena by se měla pohybovat v rozmezí 20 až 30 000,-. Jsou rozdíly v obraze v tomto cenovém rozmezí znatelné?
Další má otázka zná, zda se tyto přístroje vyrovnají mé 6 let staré plazmě od Samsungu, kdy s obrazem jsem velmi spokojený, nechtěl bych ho však příliš využívat ke kancelářské práce, ať se nevypalují ty fleky na obrazovce.
Nabízí se OLED, také QLED, jsou tyto technologie srovnatelné, poznám v praxi při přímém srovnání zásadní rozdíly v kvalitě obrazu, prosím Vás?
Chtěl bych Vám předem poděkovat za radu a doporučení.
Re: Televize, jen jako kvalitní zobrazovač
Jak velkou? Kupoval jsem pred par tydny do obyv. Nakonec vybiral 65ku a vybiral mezi Samsungem Qled a LG nanocell. Oled byla jiz draha. Vybral jsem Qled ktera ma trochu plnejsi barvy, zatimco LG trochu monitorovejsi ale rovnez velmi hezky obraz. Mozna je neutralnejsi nez qled. Nakonec samsung vysel I nejlevneji. vybral jsem teda qled. jeden z dalsich hlavnich pozadavku byl 100Hz. Telku jsem minuly tyden povesil na zed.
Ahoj Honzo,
velikost zatím není prioritou, chtěl bych výborný obraz a to co se dělá v 55, tak se dělá i v 65.
Porovnávání v obchodě je na prd, každá telka je nastavená jinak, tak jsem se obrátil na vás o radu.
Byl ten rozdíl mezi QLED a OLED veliký, prosím Tě.
Oled má prý podobné neduhy jako plazma, vypalují se různé loga a jiné obrazce, které jsou na ploše Windows.
velikost zatím není prioritou, chtěl bych výborný obraz a to co se dělá v 55, tak se dělá i v 65.
Porovnávání v obchodě je na prd, každá telka je nastavená jinak, tak jsem se obrátil na vás o radu.
Byl ten rozdíl mezi QLED a OLED veliký, prosím Tě.
Oled má prý podobné neduhy jako plazma, vypalují se různé loga a jiné obrazce, které jsou na ploše Windows.
Nerekl bych ze je velky rozdil mezi oled a qled . Oled ma lepsi poz uhly, lepsi podani cerne a bile. Ale nikterak velke rozdily, spis male. Samozrejme pro nekoho to muze byt rozdilem velkym. Podobne jak v hifi.
A jeste jedna vec.. ted je myslim dobra doba na nakup. Jdou ven 2020 modely a 2019 jsou ve slevach. - muj pripad.. omlouvam se za pravopis. Pisu z mob. Vzal jsem samsung qe65q60 za 24tis. Nahradil 10let starou led. Cili skok velky. 65 oled bude tak od 35tis mym odhadem..
A jeste jedna vec.. ted je myslim dobra doba na nakup. Jdou ven 2020 modely a 2019 jsou ve slevach. - muj pripad.. omlouvam se za pravopis. Pisu z mob. Vzal jsem samsung qe65q60 za 24tis. Nahradil 10let starou led. Cili skok velky. 65 oled bude tak od 35tis mym odhadem..
Naposledy upravil(a) kychtax dne 06 čer 2020 15:03, celkem upraveno 2 x.
No a tak co jsi tedy koupil, řekneš mi to, že bych se na to podíval, prosím Tě?
Je ten QLED srovnatelný se starými plazmami, pokud jsi měl možná někde srovnání, OLED jsou prý už i lepší.
Je ten QLED srovnatelný se starými plazmami, pokud jsi měl možná někde srovnání, OLED jsou prý už i lepší.
Děkuji Ti, už jsem na to koukal a fakt je to veliké a nepříliš drahé, nečekal jsem, že se dá tak veliký televizor koupit za tyto peníze.
S plazmou zil leta bracha, ja neumim srovnat obraz. Ale myslim ze bude v kazde z variant jiz dal.
Jj nespechal jsem a cekal cca 2roky na dobrou cenu/uhlopricku/100Hz. A ted uz mi to prislo vyhodne..koupeno v alza
Jsou modelové řady 60, pak 70, řada 90, nevíš v čem tam je rozdíl?
Obrazovky jsou stejné, obraz stéjný?
Děkuji Ti za ochotu se podělit, už se jdu dívat na recenze.
Obrazovky jsou stejné, obraz stéjný?
Děkuji Ti za ochotu se podělit, už se jdu dívat na recenze.
Tady je srovnani 60 a 70. Mel jsem dojem ze obraz byl celkem podobny a obrazovky by mely byt stejne, cenovy odskok jiz tam byl/je..
Děkuji Ti za odkaz, vypadá to stejně, nakonec ta šedesátka jakoby byla nastavena lépe.
Těch modelů Samsungu do 30 000 je strašně moc, kdo se v tom má vyznat.
Těch modelů Samsungu do 30 000 je strašně moc, kdo se v tom má vyznat.
Ahoj, na tvoje použití OLED určitě ne. Statický obraz jí opravdu nedělá dobře, což vím z vlastní zkušenosti
Jinak rozdíl v podání černé barvy mezi QLED a OLED je výrazný a pro mě klíčový. Samozřejmě že čím lepší QLED, tím je ten rozdíl menší, ale pořád je znatelný. Vzhledem k rozdílům obou technologií naprosto logicky. Za mě je skvělé, když ve tmě pustíš film a v noční scéně nedokážeš rozeznat okraj obrazovky. Nicméně je to o preferencích, jak píše kychtax.
Zkus si taky projít fórum na avmanii, tam je toho o televizích, použitých technologiích i konkrétních typech opravdu hodně a určitě ti tam dobře poradí.
Jinak rozdíl v podání černé barvy mezi QLED a OLED je výrazný a pro mě klíčový. Samozřejmě že čím lepší QLED, tím je ten rozdíl menší, ale pořád je znatelný. Vzhledem k rozdílům obou technologií naprosto logicky. Za mě je skvělé, když ve tmě pustíš film a v noční scéně nedokážeš rozeznat okraj obrazovky. Nicméně je to o preferencích, jak píše kychtax.
Zkus si taky projít fórum na avmanii, tam je toho o televizích, použitých technologiích i konkrétních typech opravdu hodně a určitě ti tam dobře poradí.
Nadral reprosoustavy
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim.Zdeno1 píše: ↑06 čer 2020 14:36Dobrý den,
....
Mám v záměru koupit televizi,...
Bude připojen k miniPC a přes tento přístroj by měly být přehrávané filmy, měl by sloužit jako kvalitní monitor pro běžnou kancelářskou práci během pracovní doby. ....
Televize versus kvalitni monitor pro praci jsou protichudne pozadavky.
Duvod je jeden - ergonomie. Pro umisteni zobrazovaci jednotky a jejich vlastnosti plati urcita pravidla (a pokud jde o praci jde taky o zdravi). Dokonce je to regulovano predpisem (pro zajemce - je to BOZP)
Navic monitory pro praci NEMAJI mit na rozdil od televize leskly povrch. Leskle notebookove displeje jsou za trest.
Pokud to ma slozit v kancelari jako zobrazovaci jednotka pri obcasnych prezentacich, lze tak televizi provozovat. (I kdyz nevidim duvod pro platbu koncesionarskych poplatku z kazdeho kusu ) Pokud to ma slouzit jako klasicka zobrazovaci jednotka tak je na zvazeni rovnou poridit stojan, ktery umozni regulaci vysky nad stolem a soucasne naklaneni plochy vzhledem k poloze hlavy.
Takze pozadavek by se mel vlastne otocit. Poridit kvalitni monitor ktery snese i prehravani filmu. O jake pozorovaci vzdalenosti se bavime? Podle toho zvolit uhlopricku a typ. Neni to ale levna zalezitost.
Petr
Priorita je televize, nekoukám na TV program, sleduji občas po večerech různé seriály, tam bych vyžadoval kvalitu maximální, tam je využití 70 procent.
Zbylých 30 je na práci s PC.
Vzdálenost tak dva až dva a půl metru.
Zbylých 30 je na práci s PC.
Vzdálenost tak dva až dva a půl metru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze pokud tomu rozumim - 30% casu je prace s kompem a 70% sledovani TV nebo obracene?
Pokud jde o praci s kompem, je pozorovaci vzdalenost hodne velka. Zbytecna namaha pro oci a pokud bych pred to posadil kohokoliv jineho nez sebe, tak bych riskoval opravnenou inzultaci.
Velke rozliseni (4k+) nebude vzhledem k pozorovaci vzdalenosti vyuzitelne a zvetsovani pisma zase povede k problemum se zobrazovanim v programech.
Pokud jde o praci s kompem, je pozorovaci vzdalenost hodne velka. Zbytecna namaha pro oci a pokud bych pred to posadil kohokoliv jineho nez sebe, tak bych riskoval opravnenou inzultaci.
Velke rozliseni (4k+) nebude vzhledem k pozorovaci vzdalenosti vyuzitelne a zvetsovani pisma zase povede k problemum se zobrazovanim v programech.