No jo, ale to nevím. jestli všechno tady na Ostravsku bude. Cantony asi ano, ale zbytek asi podle studií.
Jak je to s tou anténou, nevíš jak je to, mám takové podezření že asi vysílač digitální televize a rádia bude každý jinde, tedy dvě antény?
TUNERY Pioneer F-757 nebo Pioneer F-550 nebo Kenwood KT-7020
Re: TUNERY Pioneer F-757 nebo Pioneer F-550 nebo Kenwood KT-7020
Tady máš navod. http://www.golias.cz/index.php?modul=au ... nek&id=992 Za totáče jsem tou největší chytal při dobrém počasí z Opavy Vídeň. Dnes používám na místní stanice tu nejmenší. Lepší by byla asi tři prvková, ale to až tak neřeším. Radio poslouchá občas manželka v obýváku a ta kvalitu moc nevyžaduje.
O digitálu vím velmi málo, od 1.4.2013 co nám přeonačili rozvod signálu v domě jsem bez TV poáč stará bedna Panasonic Networks Czech toto neumí. No, nestěžuji si, jde to bez telky celkem slušně žít. Kdysi dávno jsem provozoval 9-prvkovou Yagi 090 G-BL z Kovoplast Chlumec n.C. pro příjem Rakous cca 260 km a šlapalo to stereo na tuner Toshiba z Tuzexu. Jenom zesík nahoru do krabice jsem si zbastlil sám z jednoho fetu podle návodu v AR. Dneska dálkový příjem nikoho nezajímá, FM pásmo je přeplněné komerčními stanicemi co se ruší vzájemně, máme SAT, internet a kdoví co...
Tehdy jsme lovili v éteru. Hudba se špatně sháněla. Nejvíce jsem poslouchal polské Katovice. Za totáče se s autorskými právy moc nepárali. Pouštěli novinky, hlavně celá alba. Na střeše jsem měl dvě antény, jednu na "zapadní" a druhou na "východní" rozhlasovou normu, myslím, že se jmenovaly OIRT a CCIR. Nevýhoda byla, že jsem bydlel ve dvanácti patrovém paneláku v prvním patře a svod jsem měl okolo padesátí metrů, tím pádem jsem potřeboval zesilovač signálu a příjem byl trochu zašumělý. V neděli poláci začínali vysílat po osmé hodině večer a končili před půlnocí a já jsem vstával do práce po čtvrté hodině ráno. V pondělí to tím pádem za moc nestálo. Ale stejně jsem rád, že jsem to zažil. Dnes to už není takové dobrodružství, když jde všechno koupit, nebo stáhnout z internetu.
Nevím jak to v Polsku dělali s tím vysíláním celých soukromě dovezených alb, pak i CD (Katowice III, IV) jako že na každé desce stojí výhružný nápis "pořizování kopii, veřejné provozování, rozhlasové šíření zakázáno" či nějak tak. Jiné zdroje muziky prakticky neexistovaly, železná opona, nabídka v krámu hanebně mizerná tak nebylo zatěžko vstávat v neděli ráno 04:30 na vlak na burzu hudebnin do Ostravy, sem-tam zásahové komando SNB, desky pod pažu a hybaj tryskom - behom přes křoví na šalinu do bezpečí...romantika časů dávno minulých.
Jo jo, romantika, z burzy jsem taky utíkal
.
OIRT a CCIR i dipóly pro mne nejsou novinka.
Asi to zůstane jak to je. Možná zkusím co to udělá s tou anténou na střeše, tedy koupím ten koax a zapojím. Možná to bude stačit, tady jsou signály silné.
Chlapi a ty Cantony neznáte. Řeším i vzhled. Obětovat design na úkor kvality manufakturních repro se mi nechce.

OIRT a CCIR i dipóly pro mne nejsou novinka.
Asi to zůstane jak to je. Možná zkusím co to udělá s tou anténou na střeše, tedy koupím ten koax a zapojím. Možná to bude stačit, tady jsou signály silné.
Chlapi a ty Cantony neznáte. Řeším i vzhled. Obětovat design na úkor kvality manufakturních repro se mi nechce.
Popř. zkusím všesměrový kruhový dipól, ale kdo ho dá na střechu teda nevím