TUNERY Pioneer F-757 nebo Pioneer F-550 nebo Kenwood KT-7020
TUNERY Pioneer F-757 nebo Pioneer F-550 nebo Kenwood KT-7020
Uvažuji nad tunerem a nějak se v tom zamotávám.
Barva: Black
Momenátlně mám Kenwood, který mi nesedí rozměrově k zbytku (Pioneer A-777...) je širší.
Kupoval jsem ho původně kvůli funkci Program v domění, že půjde používat jako Timer.
Proto se dívám po Pioneer F řadě. Jde mi o radu, zda je lepší 550 nebo 757 (737).
Přijde mi, že má navíc RDS.
Tak teď nevím, co s tím?
Klidně bych uvítal kvalitní tuner s DO i Timerem od Pioneeru, ale ten asi není...
Díky za případné tipy
Barva: Black
Momenátlně mám Kenwood, který mi nesedí rozměrově k zbytku (Pioneer A-777...) je širší.
Kupoval jsem ho původně kvůli funkci Program v domění, že půjde používat jako Timer.
Proto se dívám po Pioneer F řadě. Jde mi o radu, zda je lepší 550 nebo 757 (737).
Přijde mi, že má navíc RDS.
Tak teď nevím, co s tím?
Klidně bych uvítal kvalitní tuner s DO i Timerem od Pioneeru, ale ten asi není...
Díky za případné tipy
Re: TUNERY Pioneer F-757 nebo Pioneer F-550 nebo Kenwood KT-7020
Papírově je na tom lépe podle mého průzkumu F-757 oproti F-550.
F-550 má zase RDS.
Rozhodl jsem se koupit tu F-757 a porovnat s citlivostí Kenwood KT-7020.
Pokud na něco přijdu a bude čas, podělím se o výsledky.
F-550 má zase RDS.
Rozhodl jsem se koupit tu F-757 a porovnat s citlivostí Kenwood KT-7020.
Pokud na něco přijdu a bude čas, podělím se o výsledky.

Ty posloucháš tuner ? Já již léta ne. Hudební nabídka je tuctová a tragická snad s vyjímkou Rádia Čas kde dávají staré kousky z mých nejlepších let, Slade, Nazareth, Kiss a tak podobně. Politické informace, zprávy mě serou a komerční inzerce irituje, stupidní rádobyvtipné blekotání moderátorů uráží, vypínám bazmek. Tolik na úvod, nyní k věci: kdysi jsem preferoval aparát co má integrovaný digitální měřič úrovně signálu v dB, velmi užitečná pomůcka při ladění FM antény, aplikaci předzesilovače a tak. Mé představy splňoval Technics model ST-G 70 a G 90. No, nesehnal jsem jinak řečeno cena tenkrát vysoká. Spokojil se s výrobkem Sony ST-S 390, RDS, 0.9 μV, 30 pamětí, 2 anténní vstupy, enemže se musí ručně přepínat údaj co Tě zrovna zajímá, MHz nebo dB. Technics umí oba najednou. Tož asi tolik.
Rádio poslouchám ráno při snídani, a pak při práci, dělám doma.
Nechci aby to syčelo, a v podstaťe mi jde o náhradu toho Kenwood za Pioneer, protože mi rozměrově nesedí ve věži. Šlo mi o to porovnání, zejména 550 a 737, papírové parametry jsou na netu, tady jsem čekal nějakou zkušenost.
Přesto díky
Nechci aby to syčelo, a v podstaťe mi jde o náhradu toho Kenwood za Pioneer, protože mi rozměrově nesedí ve věži. Šlo mi o to porovnání, zejména 550 a 737, papírové parametry jsou na netu, tady jsem čekal nějakou zkušenost.
Přesto díky
Ještě k těm rádiím, ty tvé pocity mám obdobně, proto jediná stanice kterou poslouchám je Radiožurnál, ale i tu musím prokládat nahrávkami..
F 737 a F 757 bude přibližně totéž s nějakou kosmetickou úpravou designu možná. Volil bych tento, vyšší model v řadě, bude vyhovovat a na zesík A 777 pěkně sedne. Snad s jedinou výhradou praktického rázu - Pioneer nemá točítko ladění nýbrž tlačítka tuning up/down což mi méně vyhovuje. Ale pokud sleduješ 2-3 stanice co máš uložené v paměti je to málo významný provozní detail.
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/261.htm
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/261.htm
Už je na cestě Pioneer F-757
Utekl mi MK2 takže první verze, ale protože nevím oč přicházím, tak je to jedno.
Ten Kenwood mi hraje bez jakéhokoliv škobrtnutí, někdě na německém fóru jsem se o něm dočetl pěkné věci, tak snad ten Pioneer bude stejný.
Podle displeje to vypadá, že sílu signálu asi zobrazuje standardně, frekvenci taky, tak jsem zvědavý.
Souběžně čekám na přehrávač DVD DV-737, bude přehrávat hlavně CD, ale nechtěl jsem věž navyšovat dvěma přehrávači, protože předpokládám i použití DVD.
Utekl mi MK2 takže první verze, ale protože nevím oč přicházím, tak je to jedno.
Ten Kenwood mi hraje bez jakéhokoliv škobrtnutí, někdě na německém fóru jsem se o něm dočetl pěkné věci, tak snad ten Pioneer bude stejný.
Podle displeje to vypadá, že sílu signálu asi zobrazuje standardně, frekvenci taky, tak jsem zvědavý.
Souběžně čekám na přehrávač DVD DV-737, bude přehrávat hlavně CD, ale nechtěl jsem věž navyšovat dvěma přehrávači, protože předpokládám i použití DVD.
Jasně, DVD přehrávač přečte CD, naopak nikoli. Navíc zpravidla umí CD-RW a MP3 což vintage aparáty jako můj Technics SL-PG 400A z roku 1991 ne. DVD přehrávač Amboss 882 mám zachráněný z kontejneru, vyčištěn, ošetřen a hraje, jenom display nepříliš přehledný, málo údajů zobrazí ale to většina podobných přehrávačů.
Tak to mé "kontejnéry" mi ty kousky tak lehce nevydávají, celkem to jsou dardy, ale s ohledem na nové věci je to stále zlomek 
S tím DVD přehrávačem mám ambice kupodivu více na CD, ale DVDčka prostě vyloučit nemůžu, když slyším jak mi s tím A-777 ožila repra.

S tím DVD přehrávačem mám ambice kupodivu více na CD, ale DVDčka prostě vyloučit nemůžu, když slyším jak mi s tím A-777 ožila repra.

Podařilo se mi stáhnout návod a ty MP3jky DV-737 asi nedá, ale to zas tak nevadí.
Pioneer F-757 v porovnání s tím Kenwood KT-7020 se mi zdá o něco citlivější. Příjem se stejné antény (drátu) zobrazuje silnější signál.
Sluchem se mi zdá, že přenáší zvuk rovnoměrně po celém spektru. Okem to je i vidět na grafickém equalizéru. Kenwood mi příjde dělaný pro větší potlačení šumu.
Celkově to vidím prozatím na malý rozdíl řekněme půl třídy.
Kdyby mi pasoval ten Kenwood rozměrem do věže, asi bych ho neměnil, hraje opravdu dobře. Ještě se podívám časem na nastavení, zda není na některém nějaký filtr a popř. pak pokud na něco příjdu doplním.
Sluchem se mi zdá, že přenáší zvuk rovnoměrně po celém spektru. Okem to je i vidět na grafickém equalizéru. Kenwood mi příjde dělaný pro větší potlačení šumu.
Celkově to vidím prozatím na malý rozdíl řekněme půl třídy.
Kdyby mi pasoval ten Kenwood rozměrem do věže, asi bych ho neměnil, hraje opravdu dobře. Ještě se podívám časem na nastavení, zda není na některém nějaký filtr a popř. pak pokud na něco příjdu doplním.
Aparát této třídy si zaslouží pořádnou vnější anténu, víceprvkovou směrovou Yagi nebo aspoň jednoduchý všesměrový dipól stočený do kruhu...náhražková anténa metr drátu je spíš sběrač poruch a šumů...
Samozřejmě, pokud tuner pouhá dekorace řetězce je to přibližně jedno.
Samozřejmě, pokud tuner pouhá dekorace řetězce je to přibližně jedno.
Na střeše je nějaká směrová s devíti prvky a vzadu nějaké "pletivo" do véčka, takže koupím koax a vyzkouším s koaksem, souhlasím, že si to zaslouží kultivovaný signál.
Ale i na drátek to hraje obojí pěkně. Nemám moc citlivé uši.
Začínám uvažovat o bednách. Budou to sloupy cca 1 metr vysoké.
Zatím mám obzor zůžen na CANTON Chrono 509 nebo 590 popř. MAGNAT Quantum 677 nebo ANNIVERSARY 40.5 Black piano nebo NEO 4 V2
Je to k zesilovači Pioneer A-777 do prostoru cca 25 - 30 m2.
Ale i na drátek to hraje obojí pěkně. Nemám moc citlivé uši.
Začínám uvažovat o bednách. Budou to sloupy cca 1 metr vysoké.
Zatím mám obzor zůžen na CANTON Chrono 509 nebo 590 popř. MAGNAT Quantum 677 nebo ANNIVERSARY 40.5 Black piano nebo NEO 4 V2
Je to k zesilovači Pioneer A-777 do prostoru cca 25 - 30 m2.
Teď uvažují nad tou směrovou anténou, že bude asi pro digitální televizi, tedy že budu muset asi koupit a instalovat ještě jednu a nasměrovat na vysílač rádia?
V bedýnkách se moc nevyznám ale sloupáky cca 1m třípásma bass-reflex zpravidla vyhoví, rozhodně ale nekupuj zajíce v pytli podle fotky na netu a fiktivních údajů, jenom praktická zkouška vybraných 3-4 párů na vlastním zesíku zdalipak si padnou do gustu, je to velká věda teda a vyplatí se vybrat optimum.