TV

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Asket
Kontaktovat uživatele:

Re: TV

Příspěvek od Asket »

asi nejlepsi reseni je oled... ten je drahej a nedostupnej... a dosti poruchovy...

mam doma starsi LG monitor (jsou dnes lepsi.. tehda byla novinka ve vsem...) s TV digi/analog tunerem 23" co na to rict... obraz o proti crt a plasme slaby, ale spotreba W je ok ma i optiku a pripojeni kde co...

s piskanim... nevidel ci neslysel jsem tichou tv... - coz me stve a blikani obrazu u plasem aj. me stve.. u lcd obraz je celkem staly.. u plasmy ne.
snad notas je asi nejtissi co jsem poznal... tezko radit ..
nutno prolezt obchody a poslechnout nekde kde je ticho..... pres den je to ok.. horsi v noci.. to piskani elektroniky me odrazuje (vetsina lidi jej neslysi ci nevnima)...
tento muj monas ma tez podsviceni... ale da se vypnout...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X000000UUQ

no ja uvazuji o foto ramecku co ma nejake vstupy... nic krome sony nevidim a ten je silene drahy...

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

Okrem toho, že ak budete mať šťastie a narazíte na kus, ktorý nepíska, alebo nebzučí, tak je veľa zákazníkov, ktorí si tento jav nevšimnú, nevnímajú ho ako rušivý, alebo ho skrátka svojím sluchom nepočujú. Poznám veľa známych, ktorým to nevadí, ale nie hifistov. Tým to bude vadiť určite, ten tlak do uší sa stane veľmi rušivý až neznesiteľný a TV radšej vypnete.
Local diming je dobrá vec, funkčná na modeloch s plným podsvietením LED. Ledky zhášajú v blokoch, nie každá samostatne. Počet blokov rastie s cenou TV. Rušivý efekt tejto funkcie nastáva, keď sa na obrazovku pozeráte v tme, zblízka z bočných uhlov, alebo odspodu. Vtedy vidíte okolo svetlých objektov na tmavej obrazovke nejakú žiaru práve rozosvieteného bloku LED. Pri pozeraní priamo, kedy je stred obrazovky vo výške očí, čo je základná podmienka na sledovanie LCD, tak vtedy tento efekt nevidno a tmavé plochy sú čierne. Dokonale čierne.
OLED je zatiaľ považovaný za luxus a ceny sú vysoké v pomere ku veľkosti obrazovky. Pred pár rokmi sa o tejto technológii písalo, že výroba panelov bude lacná a nenáročná, viď fórum na TV Freak. Nevýhodou je rýchle starnutie panelov, preto súčasné ceny za túto technológiu sú privysoké.
Ďalším kritériom pri výbere môže byť tiež zdroj signálu. Ak máte káblovku a signál je nejako rušený, tak nový TV vám tieto nedostatky na väčšej obrazovke oproti nejakej 72cm CRT obrazovke zvýrazní. Daň za veľkosť.
Preto každý si musí sám určiť, koľko je ochotný dať za nový TV a ku ktorej technológii sa prikloní. Ku rozhodovaniu najlepšie poslúži návšteva u známych, ktorí už takýto novší TV majú,
v domácich podmienkach najlepšie uvidíte, ktorá technológia, značka a model sa vám zapáči. Nevyberajte len podľa toho, ako sa vám páčia v obchode. Tam sú veľké rozdiely v nastavení obrazu.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

To pískání bych přičetl nekvalitními komponentami made in china. Hlavně kondenzátorům. Ty můžou v některých případech vydávat vysoké freknvence na hranici slyšitelnosti.
Starý monitor mi takhle pískal (naštěstí slabě), za tři roky odešel do věčných lovišť, ale já ho nenechal. Zašel jsem za kolegou elektrikářem, objednali jsme nové kondíky, přepájeli je a monitor vzkřísen z mrtvých dále slouží otci v kanclu.

Už mám pomalu těch dodosamů pokrk. Dicky to je tak na hraně funkčnosti a krátké životnosti...
(DOdělej si DOma SAM)

Hmm jako local dimming jsem považoval podsvícení po jednom bodě, ale zdá se, že se to opět od televize k televizi liší... záleží pak na jeho jemnosti.

OLED... to je kapitola sama pro sebe. Nízká životnost modrých "buněk" je odrazující (5let?). Plány byly, že OLED panel půjde jednoduše vyměnit za nový. Vyndáte ho jako papír a zasunete nový do staré chasi. To chci vidět...

Nejlepší technologie je LED ale s RGB diodami. Na to by snad neměla ani plazma.
Další alternativa je SED, což je v podstatě CRT... ano to staré CRT akorát s tím rozdílem, že nepoužívá jedno fotonové dělo, ale na každý bod jedno miniaturní.
Bohužel Canon zastavil vývoj, protože nebyl schopen dosáhnout rozumných nákladů výroby.

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

To Bunik:
podľa mňa to pískanie a bzučanie spôsobujú rôzne nekvalitne vyrobené cievky a tlmivky a hlavne keď je zdroj v rámci šetrenia nákladov vyrobený na hrane a pri nevhodnom súbehu súčiastok nestíha.
Ešte existuje jedna technológia, ale tieto TV sú takisto drahé a hlavne ťažké, nie sú určené na zavesenie na stenu. Sú to laserové TV.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Aah lasor. Toho jsou taky více druhů. :P

Mitsubishi používý červený laser na podsvícení LCD. Modrá a zelená se pak dotváží přez Azurový LCD filtr.
Na Amazonu jsou prý za 5 klacků (v dolarech).

Jinak Laser TV funguje jako staré CRT, akorát nepoužívá magnety k "ohýbání" paprsku ale luminofor zůstává. Řekl bych, že prostě skombinovali starou telku s laserovou tiskárnou. :D

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Docela se mi libi PANASONIC TX-L32DT30E, pry ma vyborny obraz. Jen ta cena je jako u vsech aktualnich modelu hodne vysoka na tak malou uhlopricku a podporu 3D zatim povazuju za zbytecnou (porad mi to prijde jako hlavne modni zalezitost a filmy, ktere zatim v 3D existuji mne zrovna nelakaji .. a navic mam obavu, ze to bude hodne unavne pro oci i hlavu). Skoda, ze nedelaji levnejsi model bez 3D ale se stejnou kvalitou obrazu.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

uprimne nemyslim si ze by to bylo ala china soucastkama...
at zapnes telku jeste za hitlera nebo tu ruskou na podvozku s taznym... ci nejmodernejsi a nejsdrazsi model vzdy bude vytvaret pazvuky.....
To co ja pisu o piskani je slysitelne v nocnich hodinach pac zvukove to mam na 1 dilku (0dilek je ticho) takze v obyvaku slysim kde co i souseda co sleduje v tv...(zvukove)... ten pazvuk me dosti odrazuje.. radeji pak vypinam tv...
respektive malo sleduji tv tak max. cca 1-2x tydne (nejaka ta komedie, motorky - jinak nic.. neznam reklamy, jine filmy, moderatory, herce, zpevaky...)

Neznam nic co by nevytvarelo pazvuky a je to elektricke... snad jen SD karty a flashe, mobil, budik, ovladaci prvky.
me vadi dokonce i UPSka ackoliv neni zapojena v druhe siti se zesikem... tak ji mam vyplou.... Zesik je ultra tichy... ale v noci kdyz dam hlavu na nej -tak je neco slabe slyset... ale pri oddaleni je ticho...

snad by vyresilo vyrvat obrazovku a nejak poposunout vice dopredu..... a veskerou elektroniku nechat hluboko za zdi....
podsviceni obrazu... me desne vadi vecer... mam radsi tlumenejsi barvy ne vypalovacku oci... i na notasu tlumim svitivost... mam rad bilou, ale mam rad take sve oci.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Asket - ani nevis jak ti rozumim ..

Odpovědět