TV
TV
Sice off topic,ale chci sehnat nějakou telku okolo 20tis.,a nevyznam se v nich,chci dobrý obraz,nahrávání , přehrávání přes externí hard disc,ovládání přes smart tel,ethernet,úhlopříčku 40",líbi se mi Samsung,Panasonic...,máte někdo nějaký tip?
Re: TV
vybiral jsem minuly mesic malou tv 32", aby prehravala pres usbecko filmy a skoncil jsem u nove ledkove LG za 15 tacu. prehraje i hd video v mkv, ts, avi a z ntfs (vetsina nacte jen fat32) se spravnou ceskou diakritikou u titulku. u kontejneru .mpg zobrazuje bohuzel blby pomer stran, ostatni kontejnery maji spravny pomer. dale neprehraje dts, pouze ac3 a pcm. z hudebnich souboru umi mp3 a wma, wavy ani flacy se v browsru neobjevily.
jestli jde o obraz, tak plazma Panasonic (hlavně ne LED/LCD) ... mám doma oboje a plazma technologie je ve srovnání s LCD jako srovnání sterea za 50-100 a domácím kinem za 20 
ještě se doprodává loňský model VT20 (ten mám doma) ... a teď už je za opravdu směšnou cenu

ještě se doprodává loňský model VT20 (ten mám doma) ... a teď už je za opravdu směšnou cenu
Jak píše xronos když obraz tak jedině plazmu špičkové jsou pioneer nebo philips a než kupovat lcd popřípadě led z důvodu nepřehráváni formátu je lepší zainvestovat nějaký ten peníz do multimedialního centra cca 2000-3000kč Na obrazu se výsledná investice vrátí.Jinak pověry o spotřebě plazmy jsou místy milné a možná že srovnatelné s lcd televizory.Přeji mnoho štěstí při nákupu
Z akého dôvodu preferujete plazmu, resp. v čom konkrétne je lepšia?
A je to rozpoznateľné i zo miesta sledovania TV, alebo len z blízkosti pár cm?
LCD Samsung C650 a okrem nepríjemného ovládania mi ešte vadí, že bliká ak má stiahnutý jas.
A vlastne tiež pri prechode medzi tmavými a jasnými scénami sa svetelnosť nemení rovnomerne.
Pozoroval niekto niečo podobné?
A je to rozpoznateľné i zo miesta sledovania TV, alebo len z blízkosti pár cm?
LCD Samsung C650 a okrem nepríjemného ovládania mi ešte vadí, že bliká ak má stiahnutý jas.
A vlastne tiež pri prechode medzi tmavými a jasnými scénami sa svetelnosť nemení rovnomerne.
Pozoroval niekto niečo podobné?
Mně třeba na plasmě vadí podání černé barvy, která není černá a je do určitého barevného tónu, chybí tomu kontrast a "tma". LEDky jsou na tom dle mého subjektivního pohledu značně lépe. LG placky v provedení LCD byly docela zajímavě poruchové oproti jiným značkám. Zkrátka u mě jednoznačně vítězí LEDka od Samsungu. LCD provedení bych již nebral, LED zobrazení je vizuelně mnohem lepší, testováno jak na nízkokvalitním DVB-T, tak i Blue-Ray záznamu.
Plasmu od Samsungu, konkrétně typ Samsung PS50C6900, mám doma od počátku tohoto roku. Její koupi předcházelo studování materiálů a návštěva kamenných prodejců, abych si udělal jakýsi obraz o možnostech trhu a nabídce televizí v daném segmentu cenové kategorie. Takže za internetových cca 27.000,- Kč mám 127cm 3D televizi s jedněmi 3D brýlemi. Za tuto cenu (nevím jak je tomu dnes, po půl roce) nebylo možno v této kategorii koupit žádnou LCD ani LEDku, která by byla alespoň trochu konkurence schopná. Buď malé rozměry, nebo výprodejové kusy.
2 MilanTuma tak nevím, jak to vidíš ty, ale když v noci zhasnu a odpojím od Tv zdroj signálu (satelit), tak dle obrazovky v podstatě nezjistím, že je zaplá. Ale možná to cítíš jinak
Plasmová televize (cituji z http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=25855):
Vlastnosti - podstatou plazmové televize jsou malé skleněné doky, které jsou naplněné směsí vzácných plynů neonu a xenonu, které při styku s elektrickým proudem vytváří tzv. plazmu, která rozzáří barevné fluorescenční reflektory. Z nich se skládá samotný televizní obraz. Díky této reakci může plazmová televize jednotlivé obrazy velice rychle měnit. Krátkou odezvou se nejen zlepšuje plynulost pohybu, ale také kontrast pohyblivých scén. Princip plazmy umožňuje úplně zhasnout jednotlivé buňky displeje. Výsledkem je dokonalá čerň v obraze. Nikdy nic neprosvítá.
Ale což, výběr stejně je jen a pouze na Patmannovi, protože debaty LCD vs Plasma strhávají mraky hádek mezi jednotlivými přívrženci daných řešení (viz např. http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1188.0), tak jako třeba digizes vs analog tady
. A vždy se najde nějaký chytrolín, který ví vše nejlépe...
2 MilanTuma tak nevím, jak to vidíš ty, ale když v noci zhasnu a odpojím od Tv zdroj signálu (satelit), tak dle obrazovky v podstatě nezjistím, že je zaplá. Ale možná to cítíš jinak
Plasmová televize (cituji z http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=25855):
Vlastnosti - podstatou plazmové televize jsou malé skleněné doky, které jsou naplněné směsí vzácných plynů neonu a xenonu, které při styku s elektrickým proudem vytváří tzv. plazmu, která rozzáří barevné fluorescenční reflektory. Z nich se skládá samotný televizní obraz. Díky této reakci může plazmová televize jednotlivé obrazy velice rychle měnit. Krátkou odezvou se nejen zlepšuje plynulost pohybu, ale také kontrast pohyblivých scén. Princip plazmy umožňuje úplně zhasnout jednotlivé buňky displeje. Výsledkem je dokonalá čerň v obraze. Nikdy nic neprosvítá.
Ale což, výběr stejně je jen a pouze na Patmannovi, protože debaty LCD vs Plasma strhávají mraky hádek mezi jednotlivými přívrženci daných řešení (viz např. http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1188.0), tak jako třeba digizes vs analog tady

Ak plazmu, tak len Panasonic. Po zániku výroby u Pioneeru vraj prešli ich vývojári k Panasonicu. Obrazovo v pomere k cene sú z trojice výrobcov na tom najlepšie. Len ma mrzí, že šetria na kvalitných súčiastkách. TV som bol nútený kupovať na konci minulého roku a tiež som si pri tom užil svoje. Bol som rozhodnutý pre 42´Panasonic G20. Objednal som v Datarte, doviezli ju, po vyskúšaní som ju musel vrátiť z dôvodu nepríjemného bzučania. Doviezli mi druhý kus, ten bzučal o niečo menej, ale stále pre mňa rušivo. Toto je o tých kvalitných súčiastkách. Tretí kus tohto modelu mi už odmietli doviezť, tak som bol nútený vymyslieť niečo iné. Po dlhom štúdiu dostupných info na fórach a návštevách predajní som nakoniec kúpil LED od LG 42LE-8500. Zatiaľ som veľmi spokojný, dúfam, že to aj tak zostane. Aj keď som nikdy neuvažoval, že si kúpim LCD TV, pretože pozerám hlavne šport, tak táto TV so športom nemá žiadny problém. Len som si oproti Panasonicu musel priplatiť ešte ďalšiu štvrtinu jeho ceny.
Tomu nerozumím, máš tolik negativních zkušenosti s plasmou Panasonic, že jsi skončil u LG a přesto - cituju: "Ak plazmu, tak len Panasonic"? Tvůj příspěvek prostě nechápu! Jsem sám?

Ta diskuze na digizone forum mi něco připomíná.
Podobnost se zdejším fórem čistě náhodná

No myslím že v oblasti tv je to asi jak v oblasti audio každému sedí něco jiného. Panasonic jsou dobré tv ale v mých očích jasně vyhrává pioneer např jeden se ted prodává na aukru PIONEER, PDP-LX5090 a tohle je tv kterou když člověk uvidí ta se zamiluje (osobní zkušenost) bohužel pioneer tyto tv už neprodukuje což je velká škoda.
to CharlieCh: To slovíčko "ak" je rozhodujúce, alebo ešte lepšie by bolo "ak už". Negatívnu skúsenosť s Panasonikmi mám len kvôli bzučaniu a tým pádom sa to týka tej kvality použitých súčiastok. Predtým som mal HD ready, myslím že to bol typ PX80 a ten bol úplne ticho. Skús porovnať obraz Samsungu a Panasoniku v domácich podmienkach. Uvidíš ten rozdiel. A niektoré Samsungy majú tiež podobný neduh, nebzučia, ale vydávajú až pištiaci zvuk.
Koľko výrobcov plaziem poznáš? Výber nie je veľký, asi traja + Pioneer a najlepšie (okrem drahého Pioneeru) obrazovo vychádza Panasonic.
Ešte spomeniem nevýhody LG LE-8500. Tou je lesklý panel a pri nevhodnom umiestnení vznikajú odrazy pozadia. Treba zatiahnuť. Druhou chybou je, že pri ovládaní treba ovládačom mieriť na pravý dolný okraj TV.
Koľko výrobcov plaziem poznáš? Výber nie je veľký, asi traja + Pioneer a najlepšie (okrem drahého Pioneeru) obrazovo vychádza Panasonic.
Ešte spomeniem nevýhody LG LE-8500. Tou je lesklý panel a pri nevhodnom umiestnení vznikajú odrazy pozadia. Treba zatiahnuť. Druhou chybou je, že pri ovládaní treba ovládačom mieriť na pravý dolný okraj TV.
Pánové, nepleťte si LCD a LED TV.MilanTuma píše:Mně třeba na plasmě vadí podání černé barvy, která není černá a je do určitého barevného tónu, chybí tomu kontrast a "tma". LEDky jsou na tom dle mého subjektivního pohledu značně lépe. LG placky v provedení LCD byly docela zajímavě poruchové oproti jiným značkám. Zkrátka u mě jednoznačně vítězí LEDka od Samsungu. LCD provedení bych již nebral, LED zobrazení je vizuelně mnohem lepší, testováno jak na nízkokvalitním DVB-T, tak i Blue-Ray záznamu.

A teď pozor, je třeba rozlišit jak jsou LED TV posdvícené.
Buď jsou diody rozmístěné po okraji, což nepřináší skoro žádný rozdíl oproti starším "zářivkám" a nebo po celé ploše. Taky skoro žádný rozdíl, možná lepší rovnoměrnost podscícení.
Co je ale nejzajímavější je technologie Local Dimming. Ta přináší největší výhody led. Každý LCD pixel je podsvícen jednou diodou, která reaguje na světlo scény. Teprve zde se dá čekat výraznější zlepšení obrazu. Má to ale i háček. Svítící diody osvětlujou i ty nerozsvěcené. Vytváří to takový efekt záře (blooming) u kontrastních hran.
Staré neduhy LCD pořád zůstávají. Hlavně u TN panelů, které ať rychlejší mají opřád omezený počet barev. Elektronika si zbytek domýšlí. IPS panely se už naštěstí začínají používat více.
Odezvu (rozmazání v ohybu) se snaží výrobci zamazat blikajícím podsvícením. Proto se nám herze od dob CRT vrátily do parametrů.
Mnohem lepší technologie už jsou, ale firmy furt těží ze starých výrobních linek....

Skutecne pro kazdy bod dioda ? co jsem cetl tak i kdyz je podsviceni lokalni tak tech oblasti je podstatne min. A dost casto jsou s tou zmenou podsviceni i problemy - obraz "dycha".Bunik píše:MilanTuma píše:Co je ale nejzajímavější je technologie Local Dimming. Ta přináší největší výhody led. Každý LCD pixel je podsvícen jednou diodou, která reaguje na světlo scény. Teprve zde se dá čekat výraznější zlepšení obrazu. Má to ale i háček. Svítící diody osvětlujou i ty nerozsvěcené. Vytváří to takový efekt záře (blooming) u kontrastních hran.
Taky bych potreboval koupit LCD (chci to i jako monitor pro HTPC pro ovladani prehravani muziky) v rozmeru 32" (prip. 37"). Nepotrebuju tam zadny ptakoviny typu Skype nebo USB nahravani (ktere se pak stejne neda prenest na PC), ale zajima mne ciste jen kvalita obrazu (zvuk budu stejne mit pres velke repro) a rozumna spotreba. Protoze rodice maji LCD Panasonic uz par let a nehraje spatne, uvazoval jsem o D25, ale v nekolika zahranicnich recenzich ho dost hani, tak nevim .. Samsung nechci, nemam k nim duveru zejmena z hlediska spolehlivosti (stiznosti na piskani, v obchode jsem videl vystavene dva kusy s barevnymi pruhy pres panel, cahry s ruznymi panely ve stejnem typu atd.), tak nevim co jinyho vzit ...