vhodné kabely na výměnu vnitřní kabeláže
Re: vhodné kabely na výměnu vnitřní kabeláže
to NA :
ano, má lakovou izolaci
ano, má lakovou izolaci
tak nakonec i na smaltované dráty došlo...
100 Eur/m?
zkoušel jsem všechny průměry a jejich kombinace - ještě mnohem lepší než zkroucený 2 x Ø1,02mm je párová čtyřka 2 x 2 x Ø0,65 až 0,75mm. je s tím dost drbačka, ale pak ty bedny nepoznáš!!!
http://www.ges.cz/cz/cul-100-0-75-GES06914140.html - třeba.
lak polyuretan (medový odstín)
cena: 0,5 Eur/m
100 Eur/m?
zkoušel jsem všechny průměry a jejich kombinace - ještě mnohem lepší než zkroucený 2 x Ø1,02mm je párová čtyřka 2 x 2 x Ø0,65 až 0,75mm. je s tím dost drbačka, ale pak ty bedny nepoznáš!!!
http://www.ges.cz/cz/cul-100-0-75-GES06914140.html - třeba.
lak polyuretan (medový odstín)
cena: 0,5 Eur/m

Lakované stříbro, používá VDH MCS 150M, co mám v ramínku.
Pak vedu signál postříbřeným VDH 310 do Audio Research Phono 5 a tímtéž kabelem do zesilovače.
A super.
Z CDP CA 340 Azur s Siriem II., představeným na Analogové Akademii 2009, propojuji RCA Pro-Ject Conect it SI line. Což je plně stříbrný stíněný kabel VDH.
Velmi se mi líbí ten projev a dynamika.
Původní měděný kabel do sluchátek Denon 7000, je nepoužitelný.
Ačkoli to výrobce neřeší a doporučuje levnou měď, stejně jako Dynaudio do studia, nahradil ho pletenec z postříbřené mědi taky koupený v GES.
Dynamika, přesnost, čistota.
Pak vedu signál postříbřeným VDH 310 do Audio Research Phono 5 a tímtéž kabelem do zesilovače.
A super.
Z CDP CA 340 Azur s Siriem II., představeným na Analogové Akademii 2009, propojuji RCA Pro-Ject Conect it SI line. Což je plně stříbrný stíněný kabel VDH.
Velmi se mi líbí ten projev a dynamika.
Původní měděný kabel do sluchátek Denon 7000, je nepoužitelný.
Ačkoli to výrobce neřeší a doporučuje levnou měď, stejně jako Dynaudio do studia, nahradil ho pletenec z postříbřené mědi taky koupený v GES.
Dynamika, přesnost, čistota.
tak jsem si početl.PMA píše:- což vůbec nic neznamenáRenown píše:Určitě Van den Hul MCS1000 je to čisté stříbro, bez izolace, přímo vyvinuté za tímto účelem.. Osobně linkové kabely VDH opravdu nemusím.
mně se moc líbí CCD. Cross Crystal Distortion.
CCD!!!
bomba.
navíc nulová!!!
netopýři už jsou pasé - jaká to slast, neslyšet tření krystalických mřížek...
to hlavní je přesně shrnuto, ale řečeno mezi řečí:
1/ přínos toho dielektrika je v tom, že je tak tenké a odolné. (kdybys solid-core zabalil do tlustého pvc, může být 101% čisté a bude to stát za prd)
2/ důležité je to kvalitní zkroucení + - + - : neboli párová čtyřka. (kdybys dráty nechal jen tak povlávat, viz závorka výše)
3/ a důležité je vést tuhle kabeláž skrze celý systém, tj. od signálních kabelů až dovnitř do beden.
pak se, CCD neCCD, dostaví ono: smoothness you never heard before: extremely detailed and spacious without any aggressivity.
i s drátem z GESu...
Děkuji všem za postřehy a vlastní nápady. Vím jak říká Zdeny, že tyto bedny mají své limity a těmito pár centimetry nemohu čekat nějaký větší posun, ale to jsem ani nezamýšlel. Jen jsem myslel, že by to kapku mohlo pomoci , když výměna kondenzátoru také něco přinesla. Uvažoval jsem také o Kimber 4TC, který svou konstrukcí a teflonovou izolací by mohl vyhovět a dost možná, že se na to vykašlu. Jen mě to lákalo a jsem rád, že jste se zapojili v takovém množství v což jsem ani nečekal. 

mám z toho špatný pocit.
podle mě bys to vyzkoušet měl.
já tomu kabelu fandím. navíc Van Den Hul by drát, který nic nepřináší, asi stěží vyhlašoval za svou vlajkovou loď.
jde jen o to, že ten přínos bude betonový (a vyrovnají se mu snad jen ploché konstrukce alá Nordost), pokud s tím prodrátuješ celý systém, tak jak se to na té stránce píše...
a to by podle tvých vlastních slov už byla příliš velká investice na nejistý výsledek.
takže bych to zkusil, být tebou, nejdřív s tou levnou mědí - dostaneš se minimálně na 90% toho, co ti může nabídnout VDH.
(= smoothness you never heard before: extremely detailed and spacious without any aggressivity.)
a za málo.
a až to uslyšíš, budeš mít jasno.
a možná toho pak koupíš 100m......................................................................................................
podle mě bys to vyzkoušet měl.
já tomu kabelu fandím. navíc Van Den Hul by drát, který nic nepřináší, asi stěží vyhlašoval za svou vlajkovou loď.
jde jen o to, že ten přínos bude betonový (a vyrovnají se mu snad jen ploché konstrukce alá Nordost), pokud s tím prodrátuješ celý systém, tak jak se to na té stránce píše...
a to by podle tvých vlastních slov už byla příliš velká investice na nejistý výsledek.
takže bych to zkusil, být tebou, nejdřív s tou levnou mědí - dostaneš se minimálně na 90% toho, co ti může nabídnout VDH.
(= smoothness you never heard before: extremely detailed and spacious without any aggressivity.)
a za málo.
a až to uslyšíš, budeš mít jasno.
a možná toho pak koupíš 100m......................................................................................................
rozuměj: ještě před pár lety by VDH byli s tímto za magory. letěly hadice tlusté jako ruka. nicméně co se objevili Crystal Cable, mezi audiofily se karta začíná obracet...
(vzpomínám na debatu o dřevěných špalcích na jiném fóru: byly tam hezké obrázky systému. reprokabely byly podložené nějakými keramickými sokly. prohlubeň na kabel byla poměrně velká - - - a v ní drátek jako ke zvonku...
)
p.s.: kabel nepřenáší hudební nástroje. tenhle maličký elektron nepřenáší maličký kousek basové kytary, tenhle další atd.
jde o parametry a jejich vzájemnou kombinaci. kapacita, indukčnost atd.
vivat solid-core!!! vivat párová čtyřka!!!

(vzpomínám na debatu o dřevěných špalcích na jiném fóru: byly tam hezké obrázky systému. reprokabely byly podložené nějakými keramickými sokly. prohlubeň na kabel byla poměrně velká - - - a v ní drátek jako ke zvonku...

p.s.: kabel nepřenáší hudební nástroje. tenhle maličký elektron nepřenáší maličký kousek basové kytary, tenhle další atd.
jde o parametry a jejich vzájemnou kombinaci. kapacita, indukčnost atd.
vivat solid-core!!! vivat párová čtyřka!!!

dadaft má pravdu.
Nepodceňuj smalťáky. Pokud to chceš vyzkoušet, stojí to pár kaček a výsledek Tě může překvapit. Taky si pamatuji dobu, kdy si tady nad dadaftovými smalťáky většina klepala na čelo a ... dnes renomované firmy přichází s lakovanou izolací... Cena je ale někde jinde. Skoro bych věřil, že ten smaltovaný spletenec Ti přinese ne 90%, ale 99% toho co stříbrný VDH. Jo, a natáhni to až k zesilovači, nemá cenu pár cm v bedně a za tím 3m tlustých hadic.

Přes řeku do stínu stromů.
díky všem za postřehy. Budu uvažovat. Teď jsem objednal metráž na síťový kabel. Ten bude mát větší přínos. Vyzkoušeno na půjčeném VDH Mainstream.
drzel bych jsem se Dadafta... ikdyz bych to trochu jeste vylepsil...
Tak se ukaž s tím vylepšením. 

vis vsude se to hemzi jen lobujicimi firmama a pokud to neni firma se supratupra znackou treba "Abibas" nebo "truewire" tak je to out...
.. proste se s tebou nikdo nebude bavit, neni to zmerene, je to vlastnorucne vyrobene atd... neni to seriozni firma tak je to zmetek - tak to vidim.
kdybych ti rekl, ze tento kabel je skvely a udelej to a ono.. ver ze po tom skoci firmy a udelaji takovy kabel nasadi cenu cca 50.000 a budou se tu chlubit ze je to super kabel... ano by byl a vyrobni naklady toho kabelu by byli cca 2.000 ... nechci podporovat darmozrouty.
je to o konstrukci kabelu a jak psal Dadaft i smaltovany drat muze hrat skvele, -pouze a jen vedet jak jej upravit a prodat... (ikdyz ten smalt no asi nebude skvely...)
nic proti s kolegou jsme nasli kabel na reprokabel za smesnych par kacek za metr a pouzili na levne koncovky... ale pozlacene a nikdo by asi neveril ze porazila tato tenka obycejna dvojlinka 1.5mm !!! stribrene odstinene Oelbachy tluste jako palec - jedna zila (v cene 15.000 za 2x 2.5m (kolegy)) co byli kdysi vyhlasene jako skvele v casaku audio..... (dany levny kabel zde nikde nebyl zverejnen - nikdo o nem nepsal)
i ja neveril...
je to o konstrukci a rict to tu cely postup je vylozene prodani vyrobniho tajemstvi... ani vy se od firem nedozvite jaky kabel pouzivaji... pac si na dany kabel nechaji davat vlastni znacku nebo bez a daji si logo jinak...
.. proste se s tebou nikdo nebude bavit, neni to zmerene, je to vlastnorucne vyrobene atd... neni to seriozni firma tak je to zmetek - tak to vidim.
kdybych ti rekl, ze tento kabel je skvely a udelej to a ono.. ver ze po tom skoci firmy a udelaji takovy kabel nasadi cenu cca 50.000 a budou se tu chlubit ze je to super kabel... ano by byl a vyrobni naklady toho kabelu by byli cca 2.000 ... nechci podporovat darmozrouty.
je to o konstrukci kabelu a jak psal Dadaft i smaltovany drat muze hrat skvele, -pouze a jen vedet jak jej upravit a prodat... (ikdyz ten smalt no asi nebude skvely...)
nic proti s kolegou jsme nasli kabel na reprokabel za smesnych par kacek za metr a pouzili na levne koncovky... ale pozlacene a nikdo by asi neveril ze porazila tato tenka obycejna dvojlinka 1.5mm !!! stribrene odstinene Oelbachy tluste jako palec - jedna zila (v cene 15.000 za 2x 2.5m (kolegy)) co byli kdysi vyhlasene jako skvele v casaku audio..... (dany levny kabel zde nikde nebyl zverejnen - nikdo o nem nepsal)
i ja neveril...
je to o konstrukci a rict to tu cely postup je vylozene prodani vyrobniho tajemstvi... ani vy se od firem nedozvite jaky kabel pouzivaji... pac si na dany kabel nechaji davat vlastni znacku nebo bez a daji si logo jinak...
jinak informativne ten 1.5mm reprokabel vysel na smesnych 150kc za 4m + koncovky po 60kc za kus + oplet aj.cca 200kc... bez prace na konstrukci kabelu
takze postacilo by jen ten kabel a udelat danou konstrukci pak neni problem to nastrihat a propojit v reprobedne... od terminalu k vyhybce a k reprakum.
jinak ten kabel jsem kdysi vyradil ze byl nevhodny pro signalovy...zvlastni ze na repru Mission753 nebo na Kefach (z lampace) hudba dostala jiny prostor naprosto neagresivni zvuk,ciste mluvene slovo.... proste, clovek neveril jak to ovlivnilo. (mistnost ma specialne udelanou na hudbu a filmy - dobre vytlumenou k poslechu)
nejsem konstrukterem toho kabelu.. je koleguv a jaksi zde ani jinde neprispiva... je to takovy uzavreny clovek co nepise a ani se neprojevuje..
jak pisu ci rikam co prijdu k nemu tak tlemim... samozrejmne nase poznatky si sdelujeme a vylepsujeme.
takze postacilo by jen ten kabel a udelat danou konstrukci pak neni problem to nastrihat a propojit v reprobedne... od terminalu k vyhybce a k reprakum.
jinak ten kabel jsem kdysi vyradil ze byl nevhodny pro signalovy...zvlastni ze na repru Mission753 nebo na Kefach (z lampace) hudba dostala jiny prostor naprosto neagresivni zvuk,ciste mluvene slovo.... proste, clovek neveril jak to ovlivnilo. (mistnost ma specialne udelanou na hudbu a filmy - dobre vytlumenou k poslechu)
nejsem konstrukterem toho kabelu.. je koleguv a jaksi zde ani jinde neprispiva... je to takovy uzavreny clovek co nepise a ani se neprojevuje..
jak pisu ci rikam co prijdu k nemu tak tlemim... samozrejmne nase poznatky si sdelujeme a vylepsujeme.
Ano Asket.
Taky jsem si všim, že Ti co ví a umí, nepíšou.
Já sám mnohokrát změnil názor o 180° a pak znovu zpět.
Z čisté mědi solid core, k pletenému postříbřenému lanku, do ultra čistého stříbra bez dotyku izolace jen ve vzduchu a zase zpět, k lanku v mědi z datového kabelu Siemens.
Pro mne je to o uměleckém dojmu.
Aby mě hudba nesrala.
Je-li momentální volba uspokojivá, není co řešit.
Shoduju se s movitějšími a vyposlouchanějšími kolegy, že "pravda je drahá".
Skutečně monitorově pravdivý zvuk, vyžaduje tu nejlepší akustiku pokoje.
JE-li špičková akustika, pak slyšíme zvukový názor konstruktérů audia.
Protože cokoli po cestě ze zdroje do akustiky, je z nějakého materiálu s nějakými vlastnostmi.
Vemte svůj drahý neutrální (dokonalý) zesilovač a zapojte ho do plné zátěže.
V Souboji Titánů na akci srovnávající DIY a značkové zesilovače v Rožnově, zapojil PMA několik zesilovačů do plné zátěže na osciloskop.
Vždy se dostavil zvuk: pískot-svist-bzukot.
Svůj zvuk má každý kabel samotný, tentýž kabel zní jinak zapletený, jiný do jiné výhybky, jiný do různých přístrojů, jiný ...
Vše je rovnice o mnoha neznámých: vkusu-akustice-technice.
Kabelem jde zvuk totálně zamatlat.
Kabelem jde zvuk vytáhnout o třídu i u levnějšího aparátu.
Jeden můj vzácný kamarád řekl, že nejlepší investici do audia (cena-výkon), udělal koupí hustého perského koberce.
Taky jsem si všim, že Ti co ví a umí, nepíšou.
Já sám mnohokrát změnil názor o 180° a pak znovu zpět.
Z čisté mědi solid core, k pletenému postříbřenému lanku, do ultra čistého stříbra bez dotyku izolace jen ve vzduchu a zase zpět, k lanku v mědi z datového kabelu Siemens.

Pro mne je to o uměleckém dojmu.
Aby mě hudba nesrala.

Je-li momentální volba uspokojivá, není co řešit.

Shoduju se s movitějšími a vyposlouchanějšími kolegy, že "pravda je drahá".
Skutečně monitorově pravdivý zvuk, vyžaduje tu nejlepší akustiku pokoje.
JE-li špičková akustika, pak slyšíme zvukový názor konstruktérů audia.
Protože cokoli po cestě ze zdroje do akustiky, je z nějakého materiálu s nějakými vlastnostmi.
Vemte svůj drahý neutrální (dokonalý) zesilovač a zapojte ho do plné zátěže.
V Souboji Titánů na akci srovnávající DIY a značkové zesilovače v Rožnově, zapojil PMA několik zesilovačů do plné zátěže na osciloskop.
Vždy se dostavil zvuk: pískot-svist-bzukot.
Svůj zvuk má každý kabel samotný, tentýž kabel zní jinak zapletený, jiný do jiné výhybky, jiný do různých přístrojů, jiný ...
Vše je rovnice o mnoha neznámých: vkusu-akustice-technice.
Kabelem jde zvuk totálně zamatlat.
Kabelem jde zvuk vytáhnout o třídu i u levnějšího aparátu.
Jeden můj vzácný kamarád řekl, že nejlepší investici do audia (cena-výkon), udělal koupí hustého perského koberce.
Asket
Souhlasím s Tebou, že se sem tam objeví něco dobrého, ale jelikož tomu chybí reklama, marketink a není to podepsáno značkou tak se k tomu přistupuje s určitým odstupem. Ale jak se takový nový výrobek má dostat mezi spotřebitele, když je smázne všudepřítomna reklama. Naštěstí se pak najdou tací, kteří neváhají obětovat své investice a tento předem odsouzený výrobek, který všichni pohaní jen na základě vzhledu, zapojení nebo jím něco neznámého a vyzkouší na VLASTNÍ uši. A ejhle. Ono to zase není takový průser. A je to vyrobeno v číně. Tím nechci na nic narážet. Dnes se tam vyrábí ledacos. I mé výrobky nesou na zádech tento nápis a jsou to Dánové. Kromě snad repro. No, ale to jsem odbočil. Psal si o nějakém kabelu na prodrátováni, ale vlastně si nic neprozradil. Pokud je to tajemství, nebo nechceš sklidit kritiku tak můžeš do SZ.
Souhlasím s Tebou, že se sem tam objeví něco dobrého, ale jelikož tomu chybí reklama, marketink a není to podepsáno značkou tak se k tomu přistupuje s určitým odstupem. Ale jak se takový nový výrobek má dostat mezi spotřebitele, když je smázne všudepřítomna reklama. Naštěstí se pak najdou tací, kteří neváhají obětovat své investice a tento předem odsouzený výrobek, který všichni pohaní jen na základě vzhledu, zapojení nebo jím něco neznámého a vyzkouší na VLASTNÍ uši. A ejhle. Ono to zase není takový průser. A je to vyrobeno v číně. Tím nechci na nic narážet. Dnes se tam vyrábí ledacos. I mé výrobky nesou na zádech tento nápis a jsou to Dánové. Kromě snad repro. No, ale to jsem odbočil. Psal si o nějakém kabelu na prodrátováni, ale vlastně si nic neprozradil. Pokud je to tajemství, nebo nechceš sklidit kritiku tak můžeš do SZ.