vhodné kabely na výměnu vnitřní kabeláže
vhodné kabely na výměnu vnitřní kabeláže
Zdravím všechny, kteří si nějakým způsobem tunili své miláčky (reprosoustavy) a chci se zeptat jakou kabeláž použili v případě výměny vnitřního propojení kabelů. Repro dynaudio jsem již vylepšil výměnou kondenzátorů ve výhybce za kvalitnější a prozatím jsem ponechal kabeláž původní jelikož se mi zdála poměrně slušná. Je to cca 2,5mm dvojlinka v průhledném obalu. Průměr by stačil, ale vrtá mi hlavou zda by se kvalitnější kabeláž, i když je to krátká vzdálenost ( počítám na jednu bednu 2x0.5m) dále posunula zvuk. nečekám zýzraky, ale jestli se to vůbec při současné kabeláží vyplatí. Uvítám jakékoliv solidní návrhy, ale jen pokud možno vlastní zkušenost.Případně kontakt na nějakou slušnou metráž. Bylo by to jen 2m. Dík 

Re: vhodné kabely na výměnu vnitřní kabeláže
Určitě Van den Hul MCS1000 je to čisté stříbro, bez izolace, přímo vyvinuté za tímto účelem. Cena je cca 100 Euro/metr
http://www.vandenhul.com/p_D09AS.aspx
I když neuvádíš jaké jsou to reprobedny.
http://www.vandenhul.com/p_D09AS.aspx
I když neuvádíš jaké jsou to reprobedny.
Dynaudio contour 1.4, je to poměrně dost penízku za 2 m, ale díky za radu.
to možná ano, ale nic lepšího není
Já vím, že se doporučuje jako nejvhodnější repro kabel k Dy, ale pro vnitřní kabeláž nevím.Proč ho samotné Dynaudio nedává do svých repro. Vím, že tohle je takový sociální model, ale veřím, že v takových C1 bude to samé.
Renown:
možná není nic lepšího, ale na takový to upgrade je to dost.
Renown:
možná není nic lepšího, ale na takový to upgrade je to dost.
musím než jen souhlasit s renownem,
pokud se zdá drahé, tak vyzkoušet jiný model od Van den Hulu.
Pokud se Ocos neosvědčil, tak bych ho do beden necpal.
pokud se zdá drahé, tak vyzkoušet jiný model od Van den Hulu.
Pokud se Ocos neosvědčil, tak bych ho do beden necpal.
Rothaudio
Paolo
Víš , že jsem ty Ocosy co jsem měl jako reprokabely měnil za Tvé kabely. Neříkám, že Ocos je nevhodný , ale jako vnitřní kabeláž se mi zdají nepříliš vhodné. K těm VDH, kdyby ta cena co je za metr byla za dva tak bych pouvažoval, ale děkuji všem za reakce.
Víš , že jsem ty Ocosy co jsem měl jako reprokabely měnil za Tvé kabely. Neříkám, že Ocos je nevhodný , ale jako vnitřní kabeláž se mi zdají nepříliš vhodné. K těm VDH, kdyby ta cena co je za metr byla za dva tak bych pouvažoval, ale děkuji všem za reakce.
- což vůbec nic neznamenáRenown píše:Určitě Van den Hul MCS1000 je to čisté stříbro, bez izolace, přímo vyvinuté za tímto účelem.

Pavel Macura Audio
PMA : A jaké jiné kabely by si doporučil.
Můj názor je zaujatý.
Mám od starého pána, lecos a pro mne dobrý.
Mám od starého pána, lecos a pro mne dobrý.
Efičák
Ty jsi jak jsem vyčetl hodně gramofonový a VDH je v této oblasti hodně oblíben. Ale to neznamená, že jiná kabeláž není dobrá.
Ty jsi jak jsem vyčetl hodně gramofonový a VDH je v této oblasti hodně oblíben. Ale to neznamená, že jiná kabeláž není dobrá.
Osobně bych tu výměnu vnitřní kabeláže u C1.4 nepřeceňoval. jednak kvůli krátké délce kabelů a jednak, že bedny mají samy o sobě limity jinde, než v kabeláži.
Ten doporučený VDH je pouze samotný jeden vodič, a samozřejmě má izolaci, je to vidět z fotky, a je to uvedeno i ve specifikaci. Nevím k čemu by byl dobrý bez izolace.
Tedy je potřeba nejméně dva zkroutit aby vznikl použitelný reprokablík. Výsledná cena bude dokonce dvounásobná. Takto vznikne vedení, které je v uvedených délkách zcela jistě vhodné k výškovému měniči, k středobasovému to už bude málo(jen 2x 0.785 mm²). Tam by se musely použít aspoň 2x2 tyto vodiče.
Já osobně bych tu obyčejnou dvojlinku zaměnil za KIMBER 4 TC. Je pro tento účel vhodný jak svou kvalitou, tak cenou. Celé by to vyšlo na cca. patnáct set.
Tedy je potřeba nejméně dva zkroutit aby vznikl použitelný reprokablík. Výsledná cena bude dokonce dvounásobná. Takto vznikne vedení, které je v uvedených délkách zcela jistě vhodné k výškovému měniči, k středobasovému to už bude málo(jen 2x 0.785 mm²). Tam by se musely použít aspoň 2x2 tyto vodiče.
Já osobně bych tu obyčejnou dvojlinku zaměnil za KIMBER 4 TC. Je pro tento účel vhodný jak svou kvalitou, tak cenou. Celé by to vyšlo na cca. patnáct set.
Noble Audio - výroba a prodej
...jen takový malí červík do hlavy:
v SaV 10/1996 zpovídali několik majitelů a zvukařů z nahrávacích studií v ČR. Ve studiu P. Jandy řešil mistr zvukař otázku vhodných kabelů k monitorům (ty monitory stály 1 milion) vedoucích od zesilovače. Konzultoval to s fi. Dynaudio (Dynaacoustic), a jejich technik odpověděl, že postačí dostatečný průřez a bezkyslíkatá měď, nic víc.
Já si myslím, že drátovat bednu zevnitř kabelem ze stříbra je vyhazování peněz..., ostatně v názorech na kabely se kloním k názorům P. Dudka. Argumenty Fr. Krauta mi připadají chabé a neodůvodněné.
ale je to jen můj názor
v SaV 10/1996 zpovídali několik majitelů a zvukařů z nahrávacích studií v ČR. Ve studiu P. Jandy řešil mistr zvukař otázku vhodných kabelů k monitorům (ty monitory stály 1 milion) vedoucích od zesilovače. Konzultoval to s fi. Dynaudio (Dynaacoustic), a jejich technik odpověděl, že postačí dostatečný průřez a bezkyslíkatá měď, nic víc.
Já si myslím, že drátovat bednu zevnitř kabelem ze stříbra je vyhazování peněz..., ostatně v názorech na kabely se kloním k názorům P. Dudka. Argumenty Fr. Krauta mi připadají chabé a neodůvodněné.
ale je to jen můj názor