Vincent SV-232 + repro do 40tis
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Vincent SV-232 + repro do 40tis
Paul:
Jenže dalším rozměrem tohodle rozhodování je fakt, že pokud by od sloupků chtěl srovnatelnou agilnost, neutralitu, energii a drajv, jaký mají AC, musel by sáhnout výrazně výš než na sloupky za 30-40 tis. Kč.
Stejně tak pokud by od sloupků chtěl hloubku a energii basu a subbasu, kterou umí zprostředkovat sub za 30 tis., tak by taky musel sáhnou cenově výrazně výše...
A ano, sladění subu s regálama je otázka pečlivé a titěrné práce. Pokud by ale sub disponoval autokalibrací (např. Velodyne), je to výrazně snažší a výsledek doslova perfektní. Ale i bez kalibrace, za využití třeba návodu Boba Katze, se dá dosáhnou velmi slušný výsledek - jen to zabere výrazně víc času a zkoušení.
Jenže dalším rozměrem tohodle rozhodování je fakt, že pokud by od sloupků chtěl srovnatelnou agilnost, neutralitu, energii a drajv, jaký mají AC, musel by sáhnout výrazně výš než na sloupky za 30-40 tis. Kč.
Stejně tak pokud by od sloupků chtěl hloubku a energii basu a subbasu, kterou umí zprostředkovat sub za 30 tis., tak by taky musel sáhnou cenově výrazně výše...
A ano, sladění subu s regálama je otázka pečlivé a titěrné práce. Pokud by ale sub disponoval autokalibrací (např. Velodyne), je to výrazně snažší a výsledek doslova perfektní. Ale i bez kalibrace, za využití třeba návodu Boba Katze, se dá dosáhnou velmi slušný výsledek - jen to zabere výrazně víc času a zkoušení.
PitrsPraha-ok,souhlasím-možností je spousty.Je to vždy na něm,faktem je,že prostor 15m2 je dost malý a to by měl hlavně zvážit.Také to,jestli třeba časem nebude mít možnost větší místnosti či jiného umístění apod.Pokud vím,tak rozpočet je cca 30-40 tis. maximálně-původně byl ještě nižší.Tady už by byl trochu mimo cenově,myslím třeba ty AC a subík velodyne... 

Rozhodl jsem se vyposlechnout nejprve ty KEF XQ30, od "klávesnice" se mi docela líbí, recenze vyznívají veskrze pozitivně.....ten basák je sice menší než u kdejakých regálovek, ale snad bude fajný. No jsem na ně velice zvědavý...pak dám vědět.
Udělej si výlet do Hradce Králové, pan Brich je fanoušek Vincenta, poslechni co tam má a cestou se stavíš v Chrudimi v Excelii a budeš mít jasno.... 

Nad Elac si neuvažoval? ( http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/3 ... ory/3/ELAC ) Ich stĺpovky sú pomerne subtílne s velkým zvukom (samozrajme že záleží od konkrétneho modelu - majú v ponuke aj dosť velké hebedá). Vyššie modely pokial viem majú spodný basreflex (= mali by byť menšie problémy s umiestnením v miestnosti), ale na tie by si si musel za nové zjavne trochu priplatiť ( tu sú jedny z druhej ruky - http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 88-fs-247/ ).
Či si Elac sadne s Vincentom netuším.
Inak k téme stĺpy vs. regále - môj názor je že dobré regále toho dokážu vela, dokonca aj vo väčších priestoroch. ale zase keď si vezmeš cenu regálov + potrebné stojany, tak to si už pomaly na cene stĺpov a tie pokial nie sú ošidené, tak pri tvrdších žánroch môžu tie regále prehrať. Ale to sú len také obecné plky - ideálne je ak si budeš môcť sám niekolko variant vyskúšať (ideálne v tvojej akustike).
Či si Elac sadne s Vincentom netuším.
Inak k téme stĺpy vs. regále - môj názor je že dobré regále toho dokážu vela, dokonca aj vo väčších priestoroch. ale zase keď si vezmeš cenu regálov + potrebné stojany, tak to si už pomaly na cene stĺpov a tie pokial nie sú ošidené, tak pri tvrdších žánroch môžu tie regále prehrať. Ale to sú len také obecné plky - ideálne je ak si budeš môcť sám niekolko variant vyskúšať (ideálne v tvojej akustike).
no tak na těch hrboních mu bude hrát metal jak s prde....
něco kloudného hoši vybírejte.
levné a dobré,ta tvůj žánr jak ušité.
http://elektro.ex-bazar.cz/inz/prodam-n ... 47886.html
něco kloudného hoši vybírejte.
levné a dobré,ta tvůj žánr jak ušité.
http://elektro.ex-bazar.cz/inz/prodam-n ... 47886.html
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...ten inzerát je 2 roky starý...
Hradec je hooodně z ruky, ale nevylučuju ho..minimálně se poptám pana Bricha na vhondé kombinace.
kubas: díky za tip, ale chtěl bych menší sloupky a aby trochu vypadaly esteticky. S tím poslechem metalu to není zas tak horké, spíš je to všehochu't a čas od času nostalgicky projedu staré kapely z dob "puberty" . Na paskáči(AC) jsem u pana Holcnera poslouchal Nightwish,Megadeth a Metallica a mně to přišlo super
Ty Elacy se mi líbí hodně, 247 vypadají perfektně tj.menší sloupky, zadní bassreflex jde zaslepit....ty bych si rád vyposlechl.
kubas: díky za tip, ale chtěl bych menší sloupky a aby trochu vypadaly esteticky. S tím poslechem metalu to není zas tak horké, spíš je to všehochu't a čas od času nostalgicky projedu staré kapely z dob "puberty" . Na paskáči(AC) jsem u pana Holcnera poslouchal Nightwish,Megadeth a Metallica a mně to přišlo super

Ty Elacy se mi líbí hodně, 247 vypadají perfektně tj.menší sloupky, zadní bassreflex jde zaslepit....ty bych si rád vyposlechl.
tím inzerátem jsem myslel výrobce oslovit,jestli nemá ještě jedny někde zašité třeba.
Takže jsem pár dní poslouchal KEF XQ30. Oproti původním regálům MA Bronze nebe a dudy. Ještě aby ne, cenově někde jinde. Zpracování bylo na 1*. Na to jak jsou subtilní mě překvapily výbornýma basama. Také rozlišení jednotlivých nástrojů bylo skvělé, kdejaké drnknutí a cinknutí šlo dobře slyšet.
. Míň se mi líbilo jak byly směrové a v kombinaci s Vincentem docela ostré....teď si poslechnu onu opěvovanou kombinaci AC Leisure 3 + Vincent(doporučené jak p.Holcnerem tak p.Brichem)...pak pereferuju.

Emes:
1) jakou hudbu jsi na Kefech poslouchal?
2) zkoušels tu ostrost nějak upravit... ?
3) přes co jsi pouštěl hudbu/ s jakými kodeky/ v jaké bitrate?
Díky za odpovědi.
al
1) jakou hudbu jsi na Kefech poslouchal?
2) zkoušels tu ostrost nějak upravit... ?
3) přes co jsi pouštěl hudbu/ s jakými kodeky/ v jaké bitrate?
Díky za odpovědi.

al
Kup si AC M-103 a subík ti poradí p. Holcner.
myslím, že by se daly použít i Quadral Vulkan IV, V. Mají TML místo basreflexu, dají se postavit ke stěně, zahrají vše. Metal nebude znít jak z telefonu. Vincek je zvládne.
Já bych na 15ti metrovou poslechovku doporučil BVaudio SLIM3D, které jsem už navrhoval v příspěvku výše. Jde o solidní výrobek od seriózního výrobce s garantovanými parametry.
alaingr:
1) všehochuť - Queen, Madonna, Leonardo Cohen, Metallica
2) bez úprav
3) Cambridge Audio DacMagic, ASIO, Foobar, FLAC
Teď zkouším Leisure 3....a je to kus nádherné bedny
. Zvuk zatím nehodnotím...uvidíme.
1) všehochuť - Queen, Madonna, Leonardo Cohen, Metallica
2) bez úprav
3) Cambridge Audio DacMagic, ASIO, Foobar, FLAC
Teď zkouším Leisure 3....a je to kus nádherné bedny