Vincent SV-232 + repro do 40tis

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
emes16
Kontaktovat uživatele:

Vincent SV-232 + repro do 40tis

Příspěvek od emes16 »

Zdravím místní odborníky,

jak již předmět napovídá, sháním reproduktory k zesilovači Vincent a chtěl bych požádat o tipy kterým směrem jít, případně doporučit nějaké kandidáty.Jelikož v tom ležím už několik měsíců, jde mi z toho hlava mírně kolem..nevím tudíž jestli regálovky nebo sloupy :roll:
Rozlousknout by to mohla místnost, která je do 15m2 a žánr který poslouchám - je to všehochuť od Metallicy až po Nohavicu, Olympic, Queen, Leonardo Cohen, Billy Talent....jelikož jsem vyrůstl na heavy metalu, tak posledni dobou vzpomínám a procházím si svoje sbírky. Reproduktory mohou být klidně bazarové, ale nějakým starým vintage bych se raději vyhnul - z důvodu designu, aby přítelkyně nebrblala, že je to v obývacím pokoji jak pěst na oko. Také přední bassreflex by byl vítán, jelikož repro bude u zdi.

Na Vincentovi jsem slyšel pouze(a moc se mi líbily) regály Aurum Cantus V2M, hrály skvěle :!: Ale nevím jestli budou vhodné na tvrdší muziku(i když Nighwish na nic nebyl špatný)

Je mi jasné, že bude nejlíp navštívit studio a slyšet to, spíš chci požádat o obecně dobré kombinace Vincent + repro splňující výše zmíněná kriteria.

předem díky!

kubas
Kontaktovat uživatele:

Re: Vincent SV-232 + repro do 40tis

Příspěvek od kubas »

na tu tvou muziku levnější tonsil ALTUS 300.nebo krapet drahší:
http://www.aq.cz/obchod/aq-labrador-lin ... mk-ii-224/
u těch AQ vyzkoušený starší verze, žlutý i střed.
http://www.srovname.cz/aq-labrador-26/s ... /k.1845417

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Na Heavy Metal jsou vhodné 3p sloupy (a místo na ně) a na pohodovou akustickou muziku písničkářů zase 2p regály.
A o 2.1 jsi neuvažoval ?

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

s posledního odkazu ani jedny, je to sám hučák.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

kubas: To jsou neuvěřitelný kecy. Ani Wharfedaly, ani Acoustic Energy nejsou "hučáky", zejména pak ve srovnání s tebou doporučovanými odpadky z AQ.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Práskni se do palice.Bys zblbnul, poslouchat přes to metal!!!
Obrázek
U AQ píši jen tenhle typ.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

kubas-také si myslím,že ty warfy a některé výše uvedené bedny můžou být zcela jistě "velké" na místnost cca 15 m2 a ještě akusticky neupravenou,ale do větších (normálních) prostor to opravdu zase takový hučáky nebudou.Ale ty Tonsil budou ještě horší a já osobně jsem neslyšel řádné AQ hrát pořádně.Je pravda,že mám zkušenosti spíše se staršími modely...ale dva kolegové si nedávno nové bedny od AQ pořídili a po čase "šly z baráku".
-spíše bych do této velikosti doporučil menší sloupovky,rozhodně asi ne egálovky-přeci jen na rock a metal to musí mít trochu drajv.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

To uvedené měření bych nebral zas až tak vážně. V recenzi, u které je toto měření uvedeno, se píše, že se 159ky zvukově hodí do místností 40+m2. A měření proběhlo v místnosti 25m2. Takže ten hrb může mít na svědomí klidně nějaký mód místnosti.

Řídil bych se proto hlavně vlastním poslechem ideálně v prostředí, kde budou bedny umístěny. Dnes už není problém si techniku půjčit domů na vyzkoušení.

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

diky za uvedené tipy...u většiny doporučovaných sloupů mám ale pochybnosti, zda by nebyly na tu moji místnost přiliš velké. Jak říká Paul, menší sloupky snad.
Vůbec se nebráním kombinaci regál plus subík, aby metal měl grády. Jednu dobu jsem to měl dokonce zapojené(uzavřený B&W ASW600) s MA Bronze regálama a docela se mi to líbilo.

Ale ani bez subíku jsem nijak extra nepociťoval absenci basů...

Zeptám si jinak..v čem by byly malé sloupky lepší než např. AC Leisure 3 + subík :?:

Ještě jsem narazil v hifibazaru narazil na KEF XQ30 a v inzerci http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... aruka-dph/

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

emes16 píše:v čem by byly malé sloupky lepší než např. AC Leisure 3 + subík
Malé sloupky v jaké ceně? 30-40 tis.? Za předpokladu, že by subík byl kvalitativně na úrovni AC a byl by pečlivě nastavený, pak podle mého názoru v ničem.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

emes16: Tři roky jsem žil s AE Radiance3 jsou to poměrně malé bedny a nejít výš pravděpodobně bych na nich ještě hrál (poslouchám metal a o nějakém "hučení" nemůže být řeč - pokud ovšem kubas myslel repro *2thumbsup* ) http://www.excelia-hifi.cz/acoustic-ene ... nce-3.html

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

emes16-šel bych raději cestou samotných repro.Přeci jen "sladění" subíku se zbytkem bývá dosti ošidné.A hlavně za trochu slušný subík musíš vysolit slušnou částku,aby to hrálo a jen nedunělo.Když ty prachy za příp. subík přidáš k částce na bedny,tak si myslím,že za tu cenu už musíš něco poměrně slušného vybrat.Ale jak je psáno výše-zapůjčit a vyzkoušet doma je nejlepší řešení...takto je to jen v teor. rovině.A nebo min. jezdit po studiích a poslouchat...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

PítrsPraha: To měření bych nebral vážně už proto, že tam píší, že prostor má vliv zejména na výšky. Tím se u mne autor a měřič zcela diskreditoval.

Odpovědět