Výběr audia k tv do cca 10 000 v panelovém bytě.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Marion666
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr audia k tv do cca 10 000 v panelovém bytě.

Příspěvek od Marion666 »

Ramones píše:
22 lis 2022 11:27
Pokud můžu orodovat za všechny, kdo bydlí v bytovkách....nekupuj, prosím, nic se subwooferem.
Mnohdy to končí sousedskými spory, byť si uzivatel myslí, že ho má potichu.
Soused si to nemyslí....před duněním neuteče.
Horší už je pouze klavír o patro výše, či níže :-)
Abych se přiznala, tak tady sousedi neberou respekt na nikoho. Párty večer, diskotéka každý víkend vedle nás apd. Ovšem respektovala bych čas a to je, že do 22:00 bych to měla dle svého uvážení. Já upřímně nemusím, když to moc řve. Vím, že lze podat žalobu na sousedy a nemusím s nimi nic řešit a ty pokuty jsou celkem zajímavé a zbytečné. Ted panelák je dělaný z papíru :/.

Tady jsou experti, co večer zapínají pračku. Takže chci nějaký kompromis ohledně steroe, že je to lepší, že to hraje, a že jsem nevyhodila 10 000 jen kvůli tomu, že to hraje o trochu lépe. Na prodejně jsem slyšela pár soundbarů, ale tam je obrovský prostor a nic moc. Jako něco bylo zajímavé, ale zase ne tolik, abych tam nechala ty peníze.

Prostě něco na poslouchání, tak abych viděla výsledek. A ano vždy to mohu do 14 dn ívrátit. Někde i dokonce do měsíce či jsou akce, jako Amazon, že u některého zboží do 30 ledna.

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion666 »

audafreak píše:
22 lis 2022 13:00
Kdysi, když jsem neměl SW a byl jsem mladší, bouchali na topení.
Dnes mám SW, hraje to každý večer, do 22-23 hodin, titíž si nijak nestěžují.
Čím to je?
Samozřejmě jde o hlasitost, ne o SW. Mluvím samozřejmě o klasickém paneláku, ne cihly nebo něco jiného.
Chápu tady taky bouchají, ale zrovna ti, co dělají bordel :). To je potom k zbli***

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Posedlost hlasitou muzikou (espešly rock a metal) jednou odezní jak posluchač
zestárne a zpravidla - dá si pokoj...můj první zesil Transiwatt TW40 dával 2x 20W sinus a to se mi zdálo přespříliš, ozvučil i menší tělocvičnu či posluchárnu, dneska není výjimkou výkon 2x 80W ba i víc, předimenzováno (taky jinak řečeno "overkill"). Tak si vyber člověče. (vytlumení poslechové místnosti, strop a stěny pomůže ale jenom trochu, panely akulit a akuplat)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

vysoky vykon zesilovace vubec neimplikuje ze posluchac bude poslouchat stylem krev z usi...
mam 2x250/8 a posloucham pomerne potichu

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

lechos píše:
22 lis 2022 13:48
Ramones píše:
22 lis 2022 11:27
Horší už je pouze klavír o patro výše, či níže :-)
a co bicí (perkusní) souprava v bytě? to je teprv občanské soužití
a do 22h nezmůžete nic. domovní řád to hovoří jasně :(
Promiňte že se vměšuji, ale to není tak úplně pravda...domovní řád rozhodně nemůže být v rozporu s jakýmkoliv právním předpisem platným v ČR a to ani okrajově. ;) Tady bych doporučoval nahlédnout do znění Zákona o ochraně veřejného zdraví 258/2000 Sb., § 30, odst. 1,2 a pak se určitě poradit s příslušnou součástí Krajské hygienické stanice. Pouze ona může rozhodnout v tomto sporu, žádný jiný správní orgán.

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

U počítače sleduju filmy Mam zesilovač S.M.S.L SA300 - jde koupit na amazonu nebo alliexpresu cena cca 3000 a k tomu bedničky Project Speaker Box 5. zesilovač má vlastní DAC a výstup na repro a Subwoofer. Mám k němu i Sub (Elac 3010), ale jde to bez něj.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Puvodni dotaz znel na ozvuceni k tv, ne monitory pro blizky poslech, jak je v nekolika prispevcich zde doporucujete. Takze bych navrhoval spise systémy, které toto splňují lepe.

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

Máš pravdu, že k počítači to používám, jako monitory. Ale ty bedničky nejsou určeny primárně jako monitory pro blízký poslech, jsou schopné ozvučit celou místnost 5x4 v rozumné hlasitosti, navíc nezabírají moc místa. Za 10 000 moc vymýšlet nemůžeš pokud nechceš bazarovky. Tohle téma v odpovědích bude vždycky 100 lidí 100 chutí :)

LKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LKO »

Doporucuji jit cestou soundbaru, mrknout na recenze, poslechnout si je. Neni to zadne hifi, ale na zakladni poslech, pripadne background je to dobre, navic filmy budou zvukove uplne nekde jinde oproti ozvuceni tv. Soundbar ma taky vyhodu, ze je celkem skladny. I tak rozpocet muze byt nizky, slusne znejici soundbary mohou byt i kolem 20, 30k.

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion666 »

macek11 píše:
25 lis 2022 09:31
Máš pravdu, že k počítači to používám, jako monitory. Ale ty bedničky nejsou určeny primárně jako monitory pro blízký poslech, jsou schopné ozvučit celou místnost 5x4 v rozumné hlasitosti, navíc nezabírají moc místa. Za 10 000 moc vymýšlet nemůžeš pokud nechceš bazarovky. Tohle téma v odpovědích bude vždycky 100 lidí 100 chutí :)
K tv repráky za 10 000 mi i tak příjdou moc. Je to, jako kdyby v tv neby žádný zvuk, ale je je tam passivní soundbar. A jak už jsem psala, tak pokud repráky za 1500 dokážou slušně hrát, tak předpokládám, že repráky za 5000 a více tisíc budou hrát o mnohem lépe.

To znamená, že nepotřebuji vyhazovat desítky tisíc, abych si poslechla hudbu. Já upřímně byla v nějakých hudebninách, kde mi ukazovali drahé reproduktory, a že by to bylo něco extra ? No nevím :). Takže nejspíš prostě vezmu nějaké náhodné vyzkouším a vrátím.

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion666 »

LKO píše:
26 lis 2022 16:43
Doporucuji jit cestou soundbaru, mrknout na recenze, poslechnout si je. Neni to zadne hifi, ale na zakladni poslech, pripadne background je to dobre, navic filmy budou zvukove uplne nekde jinde oproti ozvuceni tv. Soundbar ma taky vyhodu, ze je celkem skladny. I tak rozpocet muze byt nizky, slusne znejici soundbary mohou byt i kolem 20, 30k.
Ono bohužel ne všechno, co chci je v obchodě. A v obchodě mají většinou ty nejprodávanější, kdy recenze nejsou úplně přijatelné.

Můj rozpočet je max 10 000 původně byl 5000,- . Něco random vyberu a uvidím.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

" A v obchodě mají většinou ty nejprodávanější, kdy recenze nejsou úplně přijatelné."

Kamarád zrovna nedávno řešit také ozvučení k televizi. Koupil nejaký levný soundbar, vrátil to, že hraje hrozně, vyměnil za jiný, vrátil, že taky hraje hrozně. Pak si místo sounbaru vzal levné malé aktivní sloupky z ALZA - zase za pět peněz - a je spokojený jak blecha.
Upřímně, když jsem to slyšel, tak jsem nechápal, jak něco takového může někdo akceptovat.
Chci tím říct, že na recenze uživatelů se tak docela spolehnout nedá. Každý od toho totiž čeká neco úplně jiného - někdo chce jen, aby to pořádně dunělo, když vybuchují ve filmu auta, někdo chce mít srozumitelné dialogy a všichni chtějí nejlépe obojí.

Myslím, že za 10tisíc si můžeš nějaký ten soundbar nechat poslat domů na vyzkoušení a případně vrátit.

Odpovědět