Výběr audia k tv do cca 10 000 v panelovém bytě.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Marion666
Kontaktovat uživatele:

Výběr audia k tv do cca 10 000 v panelovém bytě.

Příspěvek od Marion666 »

Dobrý den,

byla bych ráda, kdyby se tu našel někdo kdo by mi pomohl najít nějakou cestu k audiu do panelého bytu k tv LG 50UM7450PLA. Ložnice je malého čtvercového tvaru ( postel, 2 skříně konfereční stolek a stolek na tv) tv stojí na menší stolku proti posteli, kde se vejdou dva repráky spíš užší + subwoofer, někam bokem nebo soundbar či aktivní repráky.

Upřímně je mi jedno, co to bude zda soundbar, aktivní repráky, a nebo nějaké stero 2+1, ale co mi bylo tvrzeno, že jsem blázen, že chci repráky do 10 000,- . Původně jsem chtěla jen něco do 5000,-. Mám k pc repráky za 1500,- genius asi 12 let staré a není to žádný horor. Hledat a zkoumat po bazarech nějaké stereo a doufat, že dotyčný nelže apd se mi taky moc nechce. Sleduji hifibazar, ale zatím z nabídky mě nic nezaujalo. Chci to nejlépe do Vánoc. Byli jsme i v obchodech i v hudebninách, ale tam by prodali i vlastní babičku a ta neochota byla hrozná po telefonu nunu, ale v realu na mě koukali, jak, kdybych chtěla zázrak, nebo co.

Bydlíme v panelovém bytě, kde slyšíte i splachování, děti apd takže nějaké "ohulení" nepřipadá v úvahu max přes den do nějaké míry.
Mohu koupit i z Amazonu nemám s tím problém často je to tam o 30% levnější.
Je mi jedno zda to bude na wifi, blutooth, nebo kabelem. Tv podporuje vše.

Zaujalo mě tohle z diskuzí Klipsch Cinema 400.
ELAC Regálový reproduktor DEBUT B5.2
Značka Klipsch R-41M
AQ Soundtable - active speaker 2 tam jsem volal prý česká značka a tvrdil, že je to hodně kvalitní oproti jiným soundbarům..
AQ M 25 multimedia údajně taky dobrý výběr ohledně této značky, ale někdo zas tvrdí v diskuzích, že za tu cenu jsou lepší věci.
Potom značka Elec.
Denon DHT-S316
KEF Q150
Jamo S 803 jeden reprák 6000,- to už je ale přes limit a muselo by to být z nich nejlepší.
Edifier R1280T dost levné, ale to se mi jen líbí vzhlědově k tv asi nebude ideál :)

PS: Prosím držte se tématu a jen k tématu. Ten zvuk z tv není nejhorší, ale určitě se najde něco lepšího do 10 000,-
Nevadí mi stereo repráky ani kabely, ale zase laborovat nad převodníkama, zesilovačem apd se mi úplně nechce. Muselo by to být opravdu něco do 10 000 +- nějaká ta stovka. A ano je toho mraky stačí si vybrat koupit poslechnout a pak zase vrátit, ale třeba se podaří na první pokus.

Všem, co se budou držet diskuze velmi děkuji.

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr audia k tv do cca 10 000 v panelovém bytě.

Příspěvek od Marion666 »

Tohle mě taky zaujalo Klipsch ProMedia Heritage 2.1 BT

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Člen marty63 napsal:
Ahoj, podobnou věc jsem řešil taky a koupil jsem toto:
https://www.alza.cz/edifier-r1700bts-d6592016.htm
Pro mě vynikající zvuk a můžu ujistit, že SW rozhodně potřebovat nebudeš. Podle umístění bude nutné si pohrát s vyladěním basů a výšek. Můžu na tom poslouchat bez újmy na zdraví třeba deathmetal i klasiku i jaz, a to i potichu. Přesto je zvuk pořád nádherně důrazný a čitelný.
Zkus se ho zeptat napřímo. Jrd

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Já bych vyloženě k TV pořídil tohle. https://www.mall.cz/regalove-reprosoust ... or-4-hi-fi Funkce ARC nebo taky CEC umožňuje ovládat hlasitost jedním ovladačem od televizoru. Možnost připojení subwooferu. Až mi zhasne soundbar, tak do něčeho takového půjdu.

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion666 »

jarda-hifista píše:
21 lis 2022 11:39
Ahoj! Člen marty63 napsal:
Ahoj, podobnou věc jsem řešil taky a koupil jsem toto:
https://www.alza.cz/edifier-r1700bts-d6592016.htm
Pro mě vynikající zvuk a můžu ujistit, že SW rozhodně potřebovat nebudeš. Podle umístění bude nutné si pohrát s vyladěním basů a výšek. Můžu na tom poslouchat bez újmy na zdraví třeba deathmetal i klasiku i jaz, a to i potichu. Přesto je zvuk pořád nádherně důrazný a čitelný.
Zkus se ho zeptat napřímo. Jrd
Děkuji :)

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion666 »

NIN píše:
21 lis 2022 11:49
Já bych vyloženě k TV pořídil tohle. https://www.mall.cz/regalove-reprosoust ... or-4-hi-fi Funkce ARC nebo taky CEC umožňuje ovládat hlasitost jedním ovladačem od televizoru. Možnost připojení subwooferu. Až mi zhasne soundbar, tak do něčeho takového půjdu.

To taky nevypadá špatně a pro TV asi dostačující že ?

Marion666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion666 »

Otázka zda je to nejlepší volba z toho, co jsem poslala. Někdo tvrdil, že uz ta značka není, co byla. Někdo zase tvrdí, že je to lepší, jak všechny plastové soundbary do 10 000.

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_AQ »

Dobrý den,
doplňuji informace k produktu AQ Soundtable. Tato reprosoustava cílí na zákazníky, kteří hledají neutrální zvuk, přirozené podání lidského hlasu a hudebních nástrojů - tedy disciplíny, kde současné televize, stejně jako většina plastových soundbarů, pokulhávají. Velikost a provedení ozvučnice zároveň umožňují velmi dobré podání přesných basů i bez subwooferu. V zásadě se jedná o velmi podobný zvuk, kteří zákazníci znají z našich aktivních repro AQ M24, 25, 26.
Pokud to nemáte daleko, je možné si přijet poslechnout v našich prodejnách v Praze, Brně a Července.
Martin
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pokud můžu orodovat za všechny, kdo bydlí v bytovkách....nekupuj, prosím, nic se subwooferem.
Mnohdy to končí sousedskými spory, byť si uzivatel myslí, že ho má potichu.
Soused si to nemyslí....před duněním neuteče.
Horší už je pouze klavír o patro výše, či níže :-)

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Kdysi, když jsem neměl SW a byl jsem mladší, bouchali na topení.
Dnes mám SW, hraje to každý večer, do 22-23 hodin, titíž si nijak nestěžují.
Čím to je?
Samozřejmě jde o hlasitost, ne o SW. Mluvím samozřejmě o klasickém paneláku, ne cihly nebo něco jiného.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ramones píše:
22 lis 2022 11:27
Horší už je pouze klavír o patro výše, či níže :-)
a co bicí (perkusní) souprava v bytě? to je teprv občanské soužití
a do 22h nezmůžete nic. domovní řád to hovoří jasně :(

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Bici jsem nezazil, ale 2 klaviry ve 4patrovem dome bohuzel ano. Pod a nad.....
Pres chodbu mel zase soused zazitek, kdy kluk nad nima hral na lesni roh a jeho matka mu udavala rytmus..... klepanim vareckou na ustredni topeni....

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

audafreak píše:
22 lis 2022 13:00
Kdysi, když jsem neměl SW a byl jsem mladší, bouchali na topení.
Dnes mám SW, hraje to každý večer, do 22-23 hodin, titíž si nijak nestěžují.
Čím to je?
Samozřejmě jde o hlasitost, ne o SW. Mluvím samozřejmě o klasickém paneláku, ne cihly nebo něco jiného.
... Ne zcela. V 2.patre si pubertak pusti hiphop na bednach se sw u pc. Pres dvere na chodbu neni zvuk nijak hlasity, o dve patra vyse slysis vsude v byte jen do hlavy se vkradajici bmm, hmm, bmm. Nizke kmitocty maji metry dlouhe vlny a kdyz se jejich vrcholy setkaji u tebe, je to smula.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pak leda vyhodit el.jistič v rozváděči na chodbě a zdrhnout včas - než se
narušitel probere z překvapení ;)

Odpovědět