Výběr BD přehrávače
Výběr BD přehrávače
Zdravím hifíky. Tohle je můj první dotaz zde. Celkově jsem tady toho dost načetl, ale přesto bych měl konkrétní dotaz.
Prvně malé představení:
Šel jsem na to trochu obklikou než asi ostatní, ale prvně jsem alespoň částečně řešil akustiku místnosti (v rámci možností obývacího pokoje, tak abych umístil repro souměrně k rozměrům pokoje, umístění repro do prostoru apod., obývák zabydlen -- koberce, závěsy, nábytek, trámový strop - nevím jestli je dobře nebo špatně pro zvuk - domnívám se že je to přínos) Zde jsem snad dosáhl prozatím maxima.
A nyní se chci zaměřit na vylepšení zvuku nákupem BD, tak abych mohl v nějaké lepší kvalitě pouštět hudbu (ať už CD, DVD, příp. Mp3 FLAC..)
Sestava je zatím taková provizorní:
Bedny Klipsch RP 280f (musí zůstat)
zesik HK 970 (nemusí zůstat)
teď vše pouštím přes stařičký DVD player SONY. příp. stary CD player SONY
Jde mi o to pořešit jednou "krabičkou" zlepšení zvuku a celkově možnost zjednodušit pouštění všech možných formátů...
kvalitní BD player se mi jeví jako dobré řešení, nebráním se ale i jiným návrhům vzhledem k uvedené sestavě. Nemám úplně audiofilní ambice, prostě to tak nějak v rámci možností posunout kousek dál. Jinak jsem momentálně se zvukem poměrně spokojen - tak nějak momentálně cítím, že nejslabším článkem je to DVD. A že by tak mohlo dojít ke znatelnému zlepšení zvuku (pokud ne opravte mě budu jen rád když ušetřím)
Momentálně se mi líbí MARANTZ UD 7007 příp OPPO..
Vůbec, ale netuším jestli je to vzhledem k sestavě nesmysl a nejít nějakým jiným směrem.
Děkuji za různé návrhy.
Pokud je potřeba nějaké info doplnit dejte vědět budu moc rád.
Prvně malé představení:
Šel jsem na to trochu obklikou než asi ostatní, ale prvně jsem alespoň částečně řešil akustiku místnosti (v rámci možností obývacího pokoje, tak abych umístil repro souměrně k rozměrům pokoje, umístění repro do prostoru apod., obývák zabydlen -- koberce, závěsy, nábytek, trámový strop - nevím jestli je dobře nebo špatně pro zvuk - domnívám se že je to přínos) Zde jsem snad dosáhl prozatím maxima.
A nyní se chci zaměřit na vylepšení zvuku nákupem BD, tak abych mohl v nějaké lepší kvalitě pouštět hudbu (ať už CD, DVD, příp. Mp3 FLAC..)
Sestava je zatím taková provizorní:
Bedny Klipsch RP 280f (musí zůstat)
zesik HK 970 (nemusí zůstat)
teď vše pouštím přes stařičký DVD player SONY. příp. stary CD player SONY
Jde mi o to pořešit jednou "krabičkou" zlepšení zvuku a celkově možnost zjednodušit pouštění všech možných formátů...
kvalitní BD player se mi jeví jako dobré řešení, nebráním se ale i jiným návrhům vzhledem k uvedené sestavě. Nemám úplně audiofilní ambice, prostě to tak nějak v rámci možností posunout kousek dál. Jinak jsem momentálně se zvukem poměrně spokojen - tak nějak momentálně cítím, že nejslabším článkem je to DVD. A že by tak mohlo dojít ke znatelnému zlepšení zvuku (pokud ne opravte mě budu jen rád když ušetřím)
Momentálně se mi líbí MARANTZ UD 7007 příp OPPO..
Vůbec, ale netuším jestli je to vzhledem k sestavě nesmysl a nejít nějakým jiným směrem.
Děkuji za různé návrhy.
Pokud je potřeba nějaké info doplnit dejte vědět budu moc rád.
Re: Výběr BD přehrávače
Jen doplním, že jsem totální začátečník a nechám si poradit i ohledně propojení jednotlivých komponentů, tak aby bylo dosaženo v rámci možností nejlepšího výsledku.
Vzhledem k sestavě to blbost není,a pokud chceš takovej univerzální přehrávač tak do toho.Osobně to mám taky tak,film hudba,soubory,vše v jednom ale hudba jede mimo do externího převodníku,defakto z BDP použiji jen mechaniku.Myslím si že toto je lepší než kupovat drahej BDP.Zvolil jsem Yamaha BD-S681 který nestojí až tak moc,má CD mode který vypne veškeré nepotřebné obvody k přehrávání hudby a sníží rychlost mechaniky která je u BDP vyšší než u CDP.
Zdravím,pomohlo by,kdyby se nastinila max cena a zda novy nebo i bazar.
no max cena je zhruba cena toho Marantze tudíž asi 17 000,- A klidně i bazar jen musí splňovat, že přes to půjde skutečně pustit vše v pořadí od nejpoužívanějšího CD, DVD, mp3
Kombinace BR playeru a DAC se mi jeví daleko lepší varianta,než koupit jen přehrávač. U BR playeru se zaměřit na dobré čtení disků.
Na bazaru bych pořídil D/A převodník cca 10k a za zbytek novej BDP s nejnovějšími video/audio formáty. 

Na http://www.hifibazar.cz/ je nyni Marantz UD5007 za 9450kc. Je u toho zaruka a 10 dni na vraceni. K tomu jen DAC a je to.
Tak ten Marantz na tom bazaru nema optiku ani coax,takže tohle nebude vhodne v kombinaci s DAC.
Tak nějak se shodujete na externím DAC. Mám jen dotaz myslel jsem si, že v přístroji jako je třeba ten Marantz UD7007 už je slušný převodník obsažen v samotném přístroji.
Je to skutečně takový rozdíl (myšleno slyšitelný) mezi externím dac a dacem v nějakém "lepším" přehrávači?
Poznám to na své sestavě?
Děkuji
Je to skutečně takový rozdíl (myšleno slyšitelný) mezi externím dac a dacem v nějakém "lepším" přehrávači?
Poznám to na své sestavě?
Děkuji
Rozdíl je markantní,a slyšíš ho více či méně na závislosti sestavy.Čím lepší sestava tím větší rozdíl 

Zkusil bych ten DAC z hifionline a zapoj na tvůj stavajici CD player co maš (optiku snad bude mit). Jestli rozdíl neuslyšíš,tak budeš mít do budoucna ušetřeno dost prostředků na nakupování jiných " potřebných " věcí.