Výběr gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Brustmanek
Kontaktovat uživatele:

Výběr gramofonu

Příspěvek od Brustmanek »

Mám prosbu/dotaz. Zvažuji koupi gramofonu. V současnosti poslouchám hudbu ze 2 zdrojů: CD a FLAC. Mám receiver Technics SA-DA10 v kombinaci s reproduktory Heco Victa 700. Takže naprosto zásadní otázka. Má smysl kupovat gramofon za 10000 Kč? Posunu se z hlediska kvality zvuku oproti současnému stavu? Bohužel v mém okolí nikdo neposlouchá vinyl a nemám tedy možnost porovnání. Případně chci poprosit o tipy. Díky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr gramofonu

Příspěvek od lechos »

ne, 10 000 Kč je rozpočet - mírně řečeno - přestřelený, za polovic až 2/3 ceny je už slušnej plajer s možnosti volby pořádné přenosky (zde investice smysl má) a dizajnem Technics, aby to vypadalo civilizovaně (to je můj názor kde nechce ať nesouhlasí)

Brustmanek
Kontaktovat uživatele:

Tak zatím to vypadá na Pro-Ject RPM 1.3. Bohužel nemám možnost umístit gramofon vedle zesilovače. Bude 4,5 m daleko, takže 5 m kabel. Je to problém?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ano, je...gramo kabel má být co nejkratší optimálně tak 0.5m leda vybrat nějaký velmi kvalitní trochu může zlepšit situaci, pokud má Pro-ject vestavěný korekční předzesilovač pak je to méně kritické

Brustmanek
Kontaktovat uživatele:

bohužel blíže ho dát nemůžu. mám se tedy soustředit na výběr jiného gramofonu s předzesilovačem, nebo je řešením toto? : http://www.aq.cz/obchod/gramofonove-pre ... x-mm-1373/

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tahle černá skříňka, ovšem, trochu pomůže, přenos po dlouhém kabelu se mírně zlepší, ale pamatuj že korigovaný signál z gramce pak napíchneš na zesíku (receiveru) do vstupu CD, tape nebo tuner (mají stejnou citlivost a impedanci) jako že již je frekvenčně upraven a zesílen na vyšší úroveň

Brustmanek
Kontaktovat uživatele:

jde mi o to jestli to není úplný zvěrstvo a jestli to má cenu. nechci přecházet na vynil za každou cenu. neboli... volil bys radši tuhle skříňku nebo jiný gramofon se zabudovaným předzesilovačem, nebo to radši vzdal a zůstal u digitálu? dík.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ha, to je těžká otázka...mám vinyl i CD a poslouchám oba, zabudovaný v gramci předzesil vše zjednoduší ale značkový externí spešl korekčák bude mít lepší parametry, myslím si, volba je na tobě

Brustmanek
Kontaktovat uživatele:

no, tak koukám, že mně výběr ještě chvíli zabere :D. Začínám se tedy více zaměřovat na integrovaný zesilovač. Jaký máš názor na typ Pro-Ject Elemental Phono USB? Musím uznat, že design je super, ale to je asi málo. Dle ceny to asi žádná sláva nebude. Nebo ne?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

na ten model jsem se díval, zcela nový aparát může být rovnocenným partnerem k recívru Technics
co máš, na příležitostný poslech LP podle mě vyhoví bez rezervy, nebál bych se moc pořídit si
jo a USB port pro přímý rip vinylu na flešku, to se vždycky hodí

Chladnetka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chladnetka »

Zdravím, potřebovala bych poradit s výběrem gramofonu. Upozorňuji, že nejsem žádný expert, proto se obracím na vás. Chtěla bych gramofon tak do 8000.- (strop), nepočítám do toho repro. Nepotřebuju "vychytávky" typu USB apod. Mám vyhlídnuté značky Pro-ject, Audio-Technica, Lenco. Teď jsem ještě objevila tento: Pioneer PL-30-K - je dobrý nebo nebrat?
Děkuji za vaše cenné rady.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Chladnetka,
včera jsem viděl na hifionline:
Technics SL2000 Direct drive, chce za něj 9t.Neváhal bych, přidal si tisíc a šel pro něj.Prestože bazarový, mnohokrát lepší než asijské klony Technicsu( Lenco, Audiotechnika) Levné Pro-jecty mají obvykle méně basů , gramofony Musical Fidelity se též vyrábí u nás, jako Pro-ject.
Šťastnou ruku při výběru.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Technics SL2000 je plný manuál, zvažte to, chybí ten strojově přesný, elegantní auto return ramínka zpět na stojánek po dohrání desky...někdo to naopak vyhledává a upřednostňuje - absence rušivých hluků mechaniky
Pioneer PL30 K je plný automat s 1/2" přenoskou jednoduché šásko bez pitch control (jemná regulace otáček) a stroboskopu tak si vyber, člověče...no existují Technics spojující obě výhody

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Plasťák Technics sl 2000 sice DD, ale za 9000 :o (Pokud nebyl s Ortofon 2M Bronze). Měl jsem ho taky, prodal jsem ho za 2500 a to mi přišlo tak akorát. Byl po kompletní repasi a seříení. Sice manuál, ale hrál. A pokud nejsi technický typ a nesvedeš případné opravy, tak bych se vintage automatu vyhnul. Volil bych vintage gramofon manual s jemnou regulací otáček ale za oněch 8000 něco bytelnějšího než plastové modely.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

holka, mrkni na Tesla MC 600Q top level vlajková loď Tesla Litovel, plný automat, optosnímač okraje desky, auto repeat - opakované přehrávání, direct-drive (přímý pohon talíře) lepšího (pravděpodobně) není válcuje kdejaké japany křápy mittelklasse

Odpovědět