Momentálně mám starou TV LG 32LG6000 (určitě bude výhledově větší do okolo 150cm), pak RaspberryPI jako mediacentrum (připojená kabelem k NASu) a "settopbox" od kabelovky (Motorola VIP1003). Plánuju taky BR přehrávač, protože máme hromadu DVD s pohádkama a DVD už je prostě nesmysl kupovat.
Dostal jsem se za opravdu symbolickou cenu k těmto reprákům:
Yamaha NS-C120, NS-G25 a subwoofer YST-SW015.
Nyní otázka:
Jaký reciever koupit aby si to všechno povídalo? Představuju si to tak, že vše bude hrát automaticky z repráků a musí to být blbuvzdorné, aby to uměla zapnout i žena. Není hloupá, negramotná nebo tak, ale odmítá zmáčknout více jak jedno tlačítko

Protože se nám před 2 měsíci narodil prcek a jsme průměrná česká rodina, mám samozřejmě omezený rozpočet, takže hledám nějaké low-cost řešení. V zahraničí vyjdou recievery téměř na polovic, takže asi nakoupím tam (např. amazon.de), představoval bych si něco kolem 5 tis, s tím, že pokud se to opravdu vyplatí, jsem ochoten dát max 7tis. (už slyším ten smích až tady

Je mi jasné, že to není mnoho, ale nejsem nijak nadaný posluchač a prostě chci jen více než vestavné repro z TV a když už jsem se dostal k těm bednám, proč je nevyužít... Takže rady, počkej, přišetři a kup si henten za 20k si prosím nechte pro jiné. Věřím, že se i za ty peníze dá koupit něco "na takové to domácí žvýkání"...
Předem děkuji všem za tipy a trpělivost!
Otázky na okraj:
1) má smysl poohlížet se po starších kouscích?
2) pozná reciever z jakého zdroje (které HDMI, digital audio apod) mu jde signál a podle toho se na něj přepnout a přehrávat zvuk z něj? Pokud ano, jakou funkci v popisu hledat?
3) jak je to s těmi ohmy? Jedny bedny jsou 6ohm, druhé 4ohmy, přesto jsou z jednoho setu, poradí si s tím reciever?
5) jakými kabely to všechno propojit? HDMI je víceméně jasné, hlavně ať podporují CEC, ale audio? Vzdálenost repro od recieveru bude do 2m, SW 4m