Výběr recieveru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr recieveru

Příspěvek od drfish »

Zdar, projdi si ještě tyto vlákna, je tam myslím to podstatné co by ti mohlo pomoct:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... er#p115727
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... er#p112745
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =6&t=12448

1. Pokud vím, tak impedance se u receiverů nastavuje v menu pro každý pár.....nehledě k tomu, že když dáš nastavení na 4 ohmy, tak je to ok. Víc ohmů u repro mít můžeš.
2. Já mám přípojku na net a ani jsem ji nepřipojil. Asi na internetová rádia a firmware aktualizaci. Záleží, co chceš vlastně poslouchat. Pro mne je to na nic, protože chci kvalitní reprodukci a ne mp3 rádio.
3. Z mých pár přátel, kteří mají 3D, se na něj nikdo nedívá, všichni to zkusili a jednou za rok si to pak pustí na ukázku známým. Nicméně na tuto otázku odpovědět neumím. ;)

Připomínám jedno zásadní- nekupuj nové, když nemusíš- koupíš dneska špičkový receiver za stejný peníz jako podprůměrný nový... *2thumbsup*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Presne ako píše drfish, dodám len že hľadanie rozdielov medzi AV receivermi v základnej triede je skoro úplne zbytočné, pretože viac menej dokážu to isté. Na 3D obraz sa vykašli, je to nepozerateľné a zbytočné, podľa môjho názoru sa to použilo len ako reklama na podporu predaja TV a AV komponentov, mám všetko 3D - absolútne nepoužívam.
Skús naozaj popozerať v používaných, v danej cene budú parametrami úplne inde ako nové, nedaj sa strhnúť podvedomím, ktoré hovorí, že nové je nové, z týchto plastových budiek raz zotrieš prach a už je tam škrabanček :D.
Ja osobne som ukážkový príklad, že ak je človek rozhodnutý pre nákup nového a drahého, tak nepočúvne žiadnu dobre mienenú radu. Starší receiver vyššej triedy, zvládne všetko to čo nový a vo vyššej kvalite, stereo bude oveľa lepšie. Nakúpil som 5.1 repro a momentálne mám predné repro zapojené na stereo zosík, a používam, len center a zadné surround, pripojím to celé len ak sa chystám pozerať dobrý film, pri bežnom pozeraní telky zadné efekty vôbec nepotrebuješ.
Osobne u mňa tvorí hudba 70%, 10% filmy a 20%telka, podstata je v tom, že pozerať súčasné LCD, resp. Plazma, bez repro a AV receivera mi už spôsobuje problém, nakoľko som si zvykol na lepší zvuk a niekedy nerozumiem dialógom a zvukom ktoré vychádzajú z plochej obrazovky a do miestnosti sa premietajú odrazom od zadnej steny.
Keď som to kupoval, správal som sa ako d...l, modré svetielka a nápisy z reklám boli pre mňa dôležitejšie ako rady skúsenejších, a keby som bol mal rozum tak všetky vyhodené peniaze použijem na kúpu 2 kvalitných reproduktorov na stereo a stereo zosilňovača, osobne ak budem riešiť nový AV, kúpim starší v top triede. LX-90 Susano od pioneeru, stál nový 6000 eúr, vystavený nepoužívaný kus sa dal kúpiť za polovicu, takže asi tak to je s cenami AV recaiverov a polemikou nový verzus starší.
Pevné nervy pri kúpe a never reklame a rečiam predavačov :D

vagascan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagascan »

Vdaka za rady.. tie som si precital hned.. a nechal ulezat v hlave... Prve co ma zarazilo, neviem preco som to aj cakal, ale neva... ze AV reciever nevie prehrat aj video z USB... no nevadi ;)
Kite.. pises pekne .. mudro.. ale o cenach ktore radovo v tisickach.... co by som riesil s inym budgetom. Pozeral som aj po starych.. ale co mi vadi.. mozno sa mylim, ze je to zle.. nemaju poniektore HDMI vystupy....
A usetrenych par desiatok euri pri kupe niecoho odruky mi nestoji za pripadne problemy pri skrytych vadach.
A teraz kamen urazu...
vybrat si nieco... Ktoru yamahu do 300 e by ste mi odporucili?? Je vazne uplne jedno ci YAMAHA HTR-2866 alebo RX-V475 alebo YAMAHA HTR-4066 ??? Som uz z toho uplny jelen :(
Ak LAN nestreamuje video tak ho vobec nepotrebujem - lebo nevyuzijem.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Teraz napíšem niečo od veci :D, keď som ho zbadal až ma trhlo, je nad tvoj limit, nie je to Yamaha, ale aspoň pre zaujímavosť si ho pozri. Predpokladám, že predávajúci ti ho predvedie. http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -vsx-lx60/, až mi je divné, že tam stále je a nikto ho nezobral, ak by som riešil AV ja, už ho mám doma, ale už sa dokážem ovládať.

vagascan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagascan »

No..masina je to peckova!! Tochu nadlimit..... :( a k tomu ani nepotiahne moje repro - ma Impedance at Output Level 6Ω.. tj dalsie investicie *headbang*

vagascan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagascan »

No... repro idem kupovat nove... co som nasiel AV recievery, podporuju 4 ohmy.. ale len na predne...... nestoji mi zato odpalit repro alebo reciever... do silno uzkeho vyberu postupili 2 recievery:

http://www.alza.sk/yamaha-rx-v375-cerny-d407655.htm
http://www.alza.sk/yamaha-htr-3066-cerny-d407656.htm

Podla parametrov su nachlp rovnake.... viete niekto co je na nich rozdielne??

repro pojdu tieto:

http://www.shoppie.sk/yamaha-ns-pb150-black/d-130438/

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

AV prijímač Yamaha RX-V375 vám sprostredkuje fantastický svet domácej zábavy so špičkovým zvukom, zaistí perfektné prednes z hudobných CD, diskov Blu-ray i prenosných prehrávačov, ako by steny vašej izby zmizli a vy ste boli v stredu svojho vlastného obrovského kinosály!

Klidně bych do té Yamahy šel, jako vstup do světa domácího kina to bude důstojný hráč. Navíc jsi už stejně rozhodnutý a poradit si nenecháš.
Skryté vady bych právě očekával u těchto nejlevnějších produktů za 200 eur a ne u modelů Pioneer za 40 tisíc. Za 400 eur lze koupit místo Škody 120 pěkného (ač jetého) "bavoráka" na celý život. Konektivita je snadno řešitelná, HDMI není nijak nezbytné. Navíc ta Yamaha je podle specifikací taky šestiohmová.
Tak ať to hraje! *thumbs up*

JohanCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohanCZE »

Zdavim,
chvilku jsem váhal sem napsat, abych nebyl ukamenován zaživa. Ale jinak to jako laik nevyřeším - takže sorry, pokud něco bude úplně blbě. Jsem v tomto "oboru" úplně out.
Měl jsem doma Sony Colosseum a nějaké 5.1. Pár stěhování a mám doma pár repro a nefunkční věž :-)

Tudíž přišel čas na AV receiver a zde prosím o radu. 60% TV a film, 40% hudba všech žánrů.

Mám TV - Samsung LE 32C650L ( HDMI in, optika ven ) O2 - set top box ( přes HDMI do tv, má optický výstup pro zvuk ) a sbírku repro:
4x Sloupové jsou Sony SS-E681V 8 ohmu, max. power 160W, rozsah 50-20 000 Hz, s bass reflexem, 3way speaker, zadní a center 8 Ohmu a 35W každý.
Aktvní subwoofer (JM Lab Cub2 Active Subwoofer - rozsah 40-150Hz)

Viděl bych to na propojení O2 - set top box optikou s AVR, do TV HDMI obrazem, nebo do TV jen HDMI a z tv optikou do AVR - nevím, co bude lepší.
Do AVR bezdrátově z PC zvuk přes HDMI vstup.

Má volba: ojetiny : Yamaha HTR 3064 nebo DENON AVR-1610
nové: Pioneer VSX-323-K nebo YAMAHA HTR-3066 ( YAMAHA RX-V375 )

Jak bude čas, 2x přední sloupové repro a stereo zesilvač, ale tam už plánuji investici 2x 10t kč. ale to dám pak do jiné sekce - jen aby bylo jasno, proč neplánuji lepší AVR. na těch pár filmů je to asi zbytečné. Až bude stereo bude asi i pěkný CD player.

Děkuji za rady

Johan

JohanCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohanCZE »

Včera jsem se předrozhodl pro Yamahu HTR-3066 novou. (nakonec jsem zvažoval mezi DENON AVR-2308, ONKYO HT-R508)

Pořád jsem se domníval, že na propojení TV, Set-top boxu a dálkově PC (na Flac uložený na HDD) potřebuji AVR. Ale bylo mi řečeno, že i stereo receiver je schopen posbírat různé signály (tv, set top box, cd a pc) a hrát to pěkně.
Je to pravda?
Nebylo by potom lepší vše někomu věnovat, koupit stereo receiver 8t kč, bedny za 10-15t kč a mít klid?

Johan

Prosím o radu, během příštího týdne bych to rád nakoupil a na konci května si něco pustil. Jinak než do sluchátek :-)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Jde o to, že stereo receiver nebude mít asi digitální vstup. Všechno už bys do něj musel napojovat analogově. Pokud nepotřebuješ rádio, pak už můžeš rovnou koupit stereo zesilovač...http://www.alza.cz/yamaha-a-s300-cerny-d502679.htm ;)

JohanCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohanCZE »

jj, AV receiver - do něj loupnu optikou O2 set top box / z toho HDMI do TV/, z televize tam nic nepošlu, max. nějakou optiku do AVR při přehrávání filmu z flashky, než zprovozním přenos s PC dálkově.

- radio netřeba

Dík

JohanCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohanCZE »

Ach jo, ted jsem našel v bazaru Harman Kardon AVR 158 - a ten se mi líbí víc designově ... nebude to horší volba?
A co Denon AVR 1611 - ale to bych asi raději tu Yamahu HTR-3066

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Znáš Murphyho zákony ? Dneska výhodně koupíš, pozítří objeviš levnější a lepší, za týden už nebaví...atakdále. Ne, jednou dojdeš k poznatku že rádiobudík z bazaru rovněž hraje a stačí to. Vlastní zkušenost. Ale nic, kupujte a zkoušejte, jinak by nebylo hi-fi fóra.

JohanCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohanCZE »

No za Yamahu dám 6, to HK je pul roku staré stejná cena +- ... jen řešim co bude lepší "zvuk a kvalita" až budu řešit stereo zesík k tomu, bude to větší laborace :-) /nebo to dopadne jak říká kamarád. celé to prodáš vo.e a koupíš stereo za 25 s budeš šťastnej - sousedi už tolik ne/

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

JohanCZE píše:/nebo to dopadne jak říká kamarád. celé to prodáš vo.e a koupíš stereo za 25 s budeš šťastnej - sousedi už tolik ne/
Kamarád má naprostou pravdu - vlastní zkušenost.

Odpovědět