Presne ako píše drfish, dodám len že hľadanie rozdielov medzi AV receivermi v základnej triede je skoro úplne zbytočné, pretože viac menej dokážu to isté. Na 3D obraz sa vykašli, je to nepozerateľné a zbytočné, podľa môjho názoru sa to použilo len ako reklama na podporu predaja TV a AV komponentov, mám všetko 3D - absolútne nepoužívam.
Skús naozaj popozerať v používaných, v danej cene budú parametrami úplne inde ako nové, nedaj sa strhnúť podvedomím, ktoré hovorí, že nové je nové, z týchto plastových budiek raz zotrieš prach a už je tam škrabanček

.
Ja osobne som ukážkový príklad, že ak je človek rozhodnutý pre nákup nového a drahého, tak nepočúvne žiadnu dobre mienenú radu. Starší receiver vyššej triedy, zvládne všetko to čo nový a vo vyššej kvalite, stereo bude oveľa lepšie. Nakúpil som 5.1 repro a momentálne mám predné repro zapojené na stereo zosík, a používam, len center a zadné surround, pripojím to celé len ak sa chystám pozerať dobrý film, pri bežnom pozeraní telky zadné efekty vôbec nepotrebuješ.
Osobne u mňa tvorí hudba 70%, 10% filmy a 20%telka, podstata je v tom, že pozerať súčasné LCD, resp. Plazma, bez repro a AV receivera mi už spôsobuje problém, nakoľko som si zvykol na lepší zvuk a niekedy nerozumiem dialógom a zvukom ktoré vychádzajú z plochej obrazovky a do miestnosti sa premietajú odrazom od zadnej steny.
Keď som to kupoval, správal som sa ako d...l, modré svetielka a nápisy z reklám boli pre mňa dôležitejšie ako rady skúsenejších, a keby som bol mal rozum tak všetky vyhodené peniaze použijem na kúpu 2 kvalitných reproduktorov na stereo a stereo zosilňovača, osobne ak budem riešiť nový AV, kúpim starší v top triede. LX-90 Susano od pioneeru, stál nový 6000 eúr, vystavený nepoužívaný kus sa dal kúpiť za polovicu, takže asi tak to je s cenami AV recaiverov a polemikou nový verzus starší.
Pevné nervy pri kúpe a never reklame a rečiam predavačov