Výběr repro beden kolem 20 tis.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr repro beden kolem 20 tis.

Příspěvek od dadaft »

moc krásné sloupky, gratuluji

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr repro beden kolem 20 tis.

Příspěvek od dadaft »

Jereme --- protože sis vybral ty uzavřené sloupky, nedá mi to....... mám v tomhle směru pár zkušeností a jedna určitě stojí za zmínku.

Jsou to bedny dvou tváří. Naštěstí jsou obě přívětivé.

Když si přečteš tuhle recenzi na Primissimy a Gran Colonny,
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... an-colonna
tak si všimni, že přestože se recenzentům zvuk beden líbil i na slabších zesilovačích, až když Gran Colonny připojili na 250W monobloky Vincent, začalo to hrát opravdu skvěle.
Mám stejnou přímou osobní zkušenost -- bedny byly v principu ty samé, jen čisté 2 pásma, 18cm papír a 2,5cm hedvábí, uzavřenka, výška 900, čistý hranol (Note Commona - famózní bedny za málo peněz).
K nim jsem mohl připojit buď 2 x 60W Philips FA860, nebo 2 x 160W Pioneer 8800, přesné označení si nepamatuji, druhý nejvyšší ze Silver Line, trafo jako kráva, 8 tranzistorů na kanál, macek. Oba dva vynikající zesilovače (ten Philips jsem měl jako hlavní spoustu let).
S Philipsem to hrálo bez pochyby moc pěkně -- a vůbec to nemyslím nijak špatně nebo ironicky.
Ale s tím osvaleným Pioneerem to prostě stouplo na hi-fi level, o kterém všichni sníme -- Kristin Hersh seděla s kytarou 2,5 metru přede mnou a hrála a zpívala jako bohyně...
Cokoliv znělo skvěle.
A rozhodující byla opravdu jenom ta síla zesilovače - třeba na 3 pásmových uzavřenkách už mezi zesáky a zvukem takový rozdíl nebyl.

Takže si užívej, až se ty bedny rozehrajou, bude to prostě výborné.

Nicméně je ještě možnost dostat se za rozumný peníz o dost dál ve zvuku než s jistě dobrým NAD 350 (a mluvíme o posunu zcela nesrovnatelně výraznějším, než jakékoliv kouzlení s kabely, podložkami atd.)
Malé uzavřené sloupky britského stylu zkrátka potřebují "pevnou ruku", pak rozkvetou.
Kdybys eventuelně ke Xavian Gran Colonna sehnal z druhé ruky pořádný integráč, ideálně tak 2 x 150W/ch/8ohm, posuneš to opravdu dost vysoko. Podle mě (a nejen podle mě) jsou sloupky ve spojení s pořádným silným integráčem nejlevnější cestou k špičkovému zvuku (s jistými limity). Bedny tě stály 20, dodej 20 za Cambridge Audio A 851A, Arcam FMJ A38, nebo třeba Vincent 227 z druhé ruky, a nebudeš litovat...

Odpovědět