Výběr sluchátek
Výběr sluchátek
Ahoj,
Potřebuji poradit s výběrem sluchátek na domácí poslech. Poslouchám ze sluchátkového výstupu Rotelu RA03 pouze metal a hard rock (AC/DC, Deep Purple, Judas Priest, Overkill atd.). Do teď jsem poslouchal na Phillips SBC HP195 a byl jsem vcelku spokojen, jen basu mohlo být trochu víc. Phillipsy, ale dosloužily a je potřeba zakoupit něco nového. Teď si půjčuji od syna Sennheiser PX100 a ty už jsou na mě přebasované až moc. Takže zvukově hledám něco spíše neutrálního. Přednost má uzavřená konstrukce (manželka), ale mohou být i polootevřená. Sennheisery jí neruší. Cena do 3000,- maximálně 4000,- Kč. Všem předem děkuji za rady.
P.S. Jestli se daj v Praze sluchátka poslechnout rád si tam zajedu. Headphones Brno už je pro mě moc daleko.
Jirka
Potřebuji poradit s výběrem sluchátek na domácí poslech. Poslouchám ze sluchátkového výstupu Rotelu RA03 pouze metal a hard rock (AC/DC, Deep Purple, Judas Priest, Overkill atd.). Do teď jsem poslouchal na Phillips SBC HP195 a byl jsem vcelku spokojen, jen basu mohlo být trochu víc. Phillipsy, ale dosloužily a je potřeba zakoupit něco nového. Teď si půjčuji od syna Sennheiser PX100 a ty už jsou na mě přebasované až moc. Takže zvukově hledám něco spíše neutrálního. Přednost má uzavřená konstrukce (manželka), ale mohou být i polootevřená. Sennheisery jí neruší. Cena do 3000,- maximálně 4000,- Kč. Všem předem děkuji za rady.
P.S. Jestli se daj v Praze sluchátka poslechnout rád si tam zajedu. Headphones Brno už je pro mě moc daleko.
Jirka
Re: Výběr sluchátek
Jezdit není nutno - http://www.sluchatka.net/zapujceni/Jacha píše:..P.S. Jestli se daj v Praze sluchátka poslechnout rád si tam zajedu. Headphones Brno už je pro mě moc daleko..
Výběr zůžen na AKG K240 MK2, AKG K271 MK2, Beyerdynamic DT 770 PRO, Sennheiser HD 380 PRO. Ověřuji možnost zapůjčení AKG. U Beyerdynamics to není problém.
Moje preferované značky již vyjmenované byly snad všechny: Sennheisser, Koss, AKG, sem-tam lepší Philips, SONY, kdysi dávno AIWA z Tuzexu (pamětníci starých časů vzpomenou). Je výhodné když budou mít vlastní točítko volume/balance, nemusíš pak štelovat zesík. Propoj kablík min. 2 m, žádný přenos rádiem. Chce to ovšem na zkoušku poslechnout vícero párů a vlastní oblíbený zdroj muziky, vybrat optimální. Značkové prodejny tohle umožní a je to snažší než někam tahat repro boxy.
osobně bych v této cenové hladině a mezi uzavřenými konstrukcemi vůbec neváhal a šel bych pro Audio Technica ATH-M50 (http://www.audigo.cz/Sluchatka/Profesio ... 50-9934596) Na doma nebo do práce nejlepší možná volba!
Jinak zrovna tento obchod (audigo.cz) má v Praze celkem nově otevřený kamenný obchod s širokým výběrem sluchátek k vyzkoušení na místě! Takže určitě zajdi tam
Jinak zrovna tento obchod (audigo.cz) má v Praze celkem nově otevřený kamenný obchod s širokým výběrem sluchátek k vyzkoušení na místě! Takže určitě zajdi tam

Tak už jsou doma AKG K271 MK2. Zatím rozehrávám nebo si zvykám? Každopádně první dojmy jsou víc než dobré. Basu kterého jsem se nejvíc bál je pro mé uši akorát a zvuková izolace dovnitř i ven je perfektní. Na hlavě sedí rovněž perfektně. Zatím registruji trochu větší přítlak než jsem byl zvyklí. Věřím, že ten časem trochu povolí. Každopádně proti Phillipsům posun o kus dál, ale to se dalo čekat.
Všem děkuji za rady.
Jirka
Všem děkuji za rady.
Jirka
Prítlak by mal ísť znížiť posunutím dolnej zarážky vyššie na tom páre drátov.
Blahopřeji Jirkovi k dobrému nákupu.
Přeju skvělý zvuk a zážitky. Jelikož je tento topic v podstatě uzavřen a já bych chtěl podobný teď otevřít, odvážil jsem se sem nacpat. Snad to není nic proti ničemu.
Mám doma Sennheiser HD515. Jsou asi tři roky staré, hrají mi hůř než repro, což mne mrzí. Nemám ovšem sluchátkový zesilovač, jedu z výstupu z receiveru. Řekl jsem si, že uvolním částku 8-10 tisíc na "okolí nerušivý poslech". Jak jsem zmínil v topicu "hifi a ženy", má drahá má po čtyřech hodinách poslechu mé hudby obvykle ztrácí smysl života
, takže musí přijít střídání...musím se stáhnout do soukromí.
Favority mám Sennheiser HD650 nebo AKG701. Ovšem, pokud je koupím, nezbyde mi nepochybně na sluchátkový zesík. Zajedu si je do audiga poslechnout, jelikož mi Senny zvukem vyhovují, tak to asi vyhrají, ale nechám se ještě překvapit. Otázka, kterou řeším, je význam sluch. zesilovače. Mohu-li řekněme použít sl.výstup u receiveru za 100 litrů, nebo od přehrávače za 30, má smysl kupovat základní sl. zesilovač do 5 tisíc?
Předpokládám, že přestup z 515 na 650ky bude daleko výraznějším posunem, než kdybych koupil teď kvalitní sl.zesík k těm stávajícím 515kám. Ze zdejšího fóra totiž hlas zaznívá, jakoby ani nežil ten, kdo sl. zesík nemá
, a že bez něj to nehraje, tak jsem z toho poněkud zmaten.
Díky za případné rady, zmatený drfish

Mám doma Sennheiser HD515. Jsou asi tři roky staré, hrají mi hůř než repro, což mne mrzí. Nemám ovšem sluchátkový zesilovač, jedu z výstupu z receiveru. Řekl jsem si, že uvolním částku 8-10 tisíc na "okolí nerušivý poslech". Jak jsem zmínil v topicu "hifi a ženy", má drahá má po čtyřech hodinách poslechu mé hudby obvykle ztrácí smysl života

Favority mám Sennheiser HD650 nebo AKG701. Ovšem, pokud je koupím, nezbyde mi nepochybně na sluchátkový zesík. Zajedu si je do audiga poslechnout, jelikož mi Senny zvukem vyhovují, tak to asi vyhrají, ale nechám se ještě překvapit. Otázka, kterou řeším, je význam sluch. zesilovače. Mohu-li řekněme použít sl.výstup u receiveru za 100 litrů, nebo od přehrávače za 30, má smysl kupovat základní sl. zesilovač do 5 tisíc?

Předpokládám, že přestup z 515 na 650ky bude daleko výraznějším posunem, než kdybych koupil teď kvalitní sl.zesík k těm stávajícím 515kám. Ze zdejšího fóra totiž hlas zaznívá, jakoby ani nežil ten, kdo sl. zesík nemá

Díky za případné rady, zmatený drfish
Proboha „Rybo“neplas!
1.Poslechni a zakup sluchatka se zvukem tvym usim nejvice lahodicimu.
2.Pripoj je na doma jiz cekajici kandidaty a po bedlivem posechu v klidu rozhodni, zda vydaj za separatni zesilovac sluchatkovy skutecne nezbytny jest.
3.Pokud nezbytny nebude, vydej usetrene penize za muziku, lehke zenstiny ci soudek lahodneho vina.
(Poradi priorit si samozrejme muzes urcit sam.
)

1.Poslechni a zakup sluchatka se zvukem tvym usim nejvice lahodicimu.
2.Pripoj je na doma jiz cekajici kandidaty a po bedlivem posechu v klidu rozhodni, zda vydaj za separatni zesilovac sluchatkovy skutecne nezbytny jest.
3.Pokud nezbytny nebude, vydej usetrene penize za muziku, lehke zenstiny ci soudek lahodneho vina.

(Poradi priorit si samozrejme muzes urcit sam.

Nebo návštěvu koncertu. Já sluchátka na domácí poslech nemám, nijak mi to nevadí, mám jen kossy porta pro nějakou edici k výročí, ale ty mám pečlivě zavřené v krabici. Měl jsem v minulosti Lenca z Tuzexu, ale měl jsem pocit, že mě nějak "omezují" a i bez sluchátek dokážu žít. Chápu, že pro "klid doma" jsou dobrá, ale jak píše Prospero dej na vlastní uši.
Já už se bez sluchátek neobejdu. A vzhledem k tomu, že je musím mít na hlavě čím dál častěji
, je čas pokročit výš. Jenom mi nešlo prostě do hlavy, že by to nešlo bez toho sl.zesíku no... 

Hrozně moc záleží co to je zrovna za receiver či přehrávač. Co jsem slyšel pár výstupů na Cd přehrávačích, tak většinou naprostá hrůza. U receiveru je to pak úplně naslepo, někde se tím zaobíraj a může být kvalitní, ale většinou je to spíš mega základní obvod, co je v čínských zesících za 500 Kč. Určitě bych zkusil nějaký základní sluchátkáč, třeba BVaudio.drfish píše:Otázka, kterou řeším, je význam sluch. zesilovače. Mohu-li řekněme použít sl.výstup u receiveru za 100 litrů, nebo od přehrávače za 30, má smysl kupovat základní sl. zesilovač do 5 tisíc?![]()
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Souhlasím s Bínou. Dále bych doporučoval zařadit do hledáčku i model HD600 (Sennheiser), který považuji za neutrálnější než HD650..
k tomu receiveru:
já měl ještě v nedávné době Yamahu RX 757 a ta měla výstup hodně špatný (daleko horší než stará vypalovačka CD Pioneer za 12 tis. co jsem měl). Tím Onkyem TX-NR5000 se to velmi výrazně zlepšilo (na stejnech sluchátkách), takže jsem přestal na ty sluchátka pořád nadávat a začal si je užívat
. Vzhledem k tomu kvalitativnímu skoku tedy doufám, že koupím jen nová sluchátka a vystačím
I když až je pak někde u někoho na zkoušku píchnu do sluchátkáče, zase mi to třeba navodí schýzu a stejně si ten zesáček nakonec koupím 
já měl ještě v nedávné době Yamahu RX 757 a ta měla výstup hodně špatný (daleko horší než stará vypalovačka CD Pioneer za 12 tis. co jsem měl). Tím Onkyem TX-NR5000 se to velmi výrazně zlepšilo (na stejnech sluchátkách), takže jsem přestal na ty sluchátka pořád nadávat a začal si je užívat