Xavian Carisma

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
zero
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian Carisma

Příspěvek od zero »

*offtopic* Efičáku, seš někdy dobře srandovní:
"je fajn přemýšlet před nákupem, klidně několik let."
...... právě přemýšlím, co si dám k obědu, ..... dám jednou na tebe - nebudu spěchat :mrgreen:

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Xavianů jsem slyšel hodně (dokonce jsem je i vlastnil) a vždy měly "svůj" zvuk. Pochybuji že Carisma budou mít jiný charakter, výrobce jako Barletta si hlídá aby jeho bedny vycházely z jedné filozofie zvuku. Prostě má jistou představu o zvuku a toho se drží - což je správné. Ne každému to však sedí - což je taky správné. Musíš zjistit co je správné pro Tebe, což je však možné pouze poslechem.
Jinak mám pocit že vtom hodně plaveš a vlastně vůbec nevíš co chceš. Nejdříve spekuluješ nad studiovými monitory a teď Xavian... To je jako dnes Ferrari, zítra terénní Mercedes G a pozítří třeba náklaďák :-)

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

to bh69: Neříkám, ať si je nekoupíš. Musíš ale počítat taky s variantou, že někdo prodává bedny ne proto, že jde výš, ale protože "nehrají potichu". Prostě se seber a jeď si je poslechnout. Když dáš za bedny několik desítek tisíc, tak několik stovek za benzín utáhneš taky. Jedině ty sám víš, co chceš mít doma, nemůže to za tebe rozhodovat někdo jinej ...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

vintage píše:Pro tichý poslech je ideální hodně citlivá bedna >90dB (1m) a áčkový zesilovač. Xavy jsem taky měl a na tichý poslech se mi to nelíbilo. Chtějí rozpumpovat aby to začalo hrát živě a dynamicky jinak to je mrtvý.
Třeba tohle mi přijde jako mnohem vhodnější volba:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 945-ti-6k/

to jsou skvělý bedny a velikostí do tvého pokoje tak akorát...
Tak ano, 5ti pásmo JBL je gut. Kolegáček je krmil slabým lampáčem Audiomat. Pak jim dal dělený Classe a jo. *thumbs up* Snad jen kovová kalota mi přišla víc slyšet.
Nové Xavy Picolla - Carisma umí potichu. Jinak souhlas, stará 125 se musela přikrmit.

BH69 .
Pro mne je nejlepší volba na ultra tichý poslech : papírák širokopásmo - horna a jedno/dvoučinný áčkový lampáč.
Rychlé jasné zábavné.
Sice se forte může zahlcovat, ale komořinka a lehcí filharmonici jsou vyjimečně vtahující. Se zpěvem je to jasné, středy na sebe upoutají pozornost tak...
Je otázkou vkusu každého soudruha, zda se mu to nepřejí a nesrovná to trošku vyhybkou.
Je to jen koníček, nesmíme to tak žrát. *sunglases*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

To není pětipásmo Efi - počet reproduktorů + BR neznamená vždy počet pásem :-) JBL ti6k jsou klasická třípasma 8-)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Tak jsem mel nakonec stesti a Carismy jsem prave slysel ve studiu, sice pry nebyly moc rozehrane, ale zase ne uplne cerstve privezene, takze snad uz byly usazeny. Napojene na delence NAD 165/275 a CDP Marantz 15 S2. Bylo to sice jen pul hodinky, misto obeda, ale neco jsem snad z toho poznal.

Napred pozitiva
- nemel jsem pocit, ze by to hralo potichu spatne - i na minimalni hlasitosti, kdy uz jsem spicoval usi a rusily mne vsechny okolni zvuky v pomerne tiche mistnosti to nebylo vyrazne spatne, na hlasitosti bezneho ticheho hovoru mi to prislo bez problemu (NAD nastaven na 7 hodin, vic uz se mi zdalo moc)
- eficak ma pravdu, ze to hraje krasne spojite, prechod mezi stredem a vyskama je jako z jenoho kusu
- libil se mi klavir, doma jsem nikdy neslysel treba mekky tupy dopad tlumeni (nevim jak se tomu spravne rika, nejsem hudebnik)
- vysky jsou neagresivni, cely projev mi prisel takovy teplejsi, "kulatejsi", ale neslo to jeste pres hranu k nejake zapatlanosti
- je slyset basovy zaklad

Co se mi nezdalo
- cistota vokalu - prislo mi, ze tam asi neni neco uplne v poradku, neco jako sykavky ale ne ty ostre ve vyskach, ale spis niz posazeny, takovy jako rezonovani, s vyssi hlasitosti se zvyraznovalo. Mozna i nahravkama, ale vsiml jsem si toho hned jak u Annay Cara neb Marty Topferove, tak treba u sborovych zpevu
- basy jsem cekal asi trochu pevnejsi, vic "zariznuty", s prokreslenejsi texturu, treba u barokni muziky, ale to je bez zaruky, mozna se pletu nebo jsem mel nerealisticky predstavy :-) jako problem bych to urcite nevidel

Takze jsem ted dost rozpacity - jestli se mi ty vokaly nezdaji, ale slysel jsem to hned a kdyz jsem to pri odchodu rikal majiteli studia, vedel o cem mluvim a potvrdil mi to. Maly pry Picolla jsou v tomhle smeru cistejsi (kdyz jsem je v lete na stejnych skladbach poslouchal, nevsiml jsem si podobneho problemu), takze to asi dela fakt ten pridanej basak ... Takze mozna ta 2.5 pasmova koncepce fakt pro "moji" muziu nebude to pravy a mel bych zustat u dvoupasem, pripadne doplnenych subwooferem, ktery nebude zasahovat do stredu a muzu ho pripadne uplne vypnout ..

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Jeste k tem vokalum - proverim to jeste doma, mozna je to jen problem nahravek, ktery jsem driv normalne tak nevnimal a ted pri hledani "much" jsem si toho vic vsimal. Pokud by to tak bylo, tak asi neni problem, na nizke hlasitosti to hraje a poslech byl jinak prijemny.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

bh69 píše:Jeste k tem vokalum - proverim to jeste doma
bylo to opravdu nahravkou

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Tak jen pro info - nakonec jsem to zrušil, dalsi navsteva studia mne presvedcila, ze to neni presne ten typ zvuku, ktery by mi sednul. Mel sice pozitiva (hlavne neagresivnost, neunavnost vyssich poloh), ale musim dat zapravdu, ze mi pak chybela vetsi transparentnost a cistota, resp. vzdusnost. To se projevilo hlavně, když jsem si pak pustil víc klasiky, konkretne skvele CD Cecilie Bartoli. Zvuk mi pak prisel az moc takovy "vseobjimajici" a měkký (nemci by rekli "vlněný"), ale ja bych radsi "stihlejsi", rychlejsi a presnejsi, lepsi textury a kontury i ve stredech a spodnim pasmu ...
Asi na to mel dost vliv i NAD, ktery to jeste zduraznil, ale zadny jiny vhodnejsi zesik tam k dispozici nebyl, tak jsem to nakonec nerisknul. Kupodivu se mi nakonec z trojice Picolla, Carisma a Virtuosa asi nejvic libila nejmensi Picolla, kde byl ke slyseni i pekny velky prostor.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Možná kdybys zkusil jiný zesilovač... Z toho co popisuješ vyplývá, že jedině na ty Piccoly ten Nad stačil, na oba vyšší modely to chtělo něco lepšího, aby ukázaly co v nich je.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vintage píše:Možná kdybys zkusil jiný zesilovač... Z toho co popisuješ vyplývá, že jedině na ty Piccoly ten Nad stačil, na oba vyšší modely to chtělo něco lepšího, aby ukázaly co v nich je.
je to mozny, mozna ani ne tak lepsiho jako proste jinyho .. i kdyz v lete jsem slysel Virtuosa na Hegelu 200 a taky mi to moc nesedelo, z podobnych duvodu ... takze je mozny, ze problem je taky v tom mem tichem poslechu

(jinak ty Picolla jsem slysel na obycejnem NADu 356bee, na 165+275 jsem si to prepojovat nenechal)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Možná by stačilo zapojit zesilovač s úplně jiným charakterem, možná tomu Nadu chyběla šťáva (Xavy jsou opravdu hodně žravý), kdo ví... Nicméně, pokud se si k Piccolám neměl výhrady, proč si nevzal je?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vintage píše:Nicméně, pokud se si k Piccolám neměl výhrady, proč si nevzal je?
jak jsem psal, Carismy byla prilezitost koupe za zajimavou cenu, jinak na to tak nespecham

Odpovědět