Xavian Carisma

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Xavian Carisma

Příspěvek od bh69 »

Prosim o jakekoliv zkusenostia nazory na tuto reprosoustavu. Myslite ze je vhodna do mensiho pokoje (18m2) ? Slysel jsem Picolla, nehrala vubec spatne, Virtuosa taky. Predpokladam, ze Carisma bude stejne dobra, ale nebude ten basak u zeme a 2,5 pasmova koncepce v malem pokoji problemova ?

Mam moznost koupit za dobrou cenu, ale musim se rozhodnout hned a bez poslechu (stejne by ten poslech nebyl v podminkach maleho pokoje). Sli by jste do toho ? Posloucham hlavne akustickou hudbu, klasiku, jazz ..

nope
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian Carisma

Příspěvek od nope »

Někdo se na podobnou věc ptal již v jiném vlákně. Nevím ale ve kterém.
Myslím, že se Carisma v pohodě vejdou. Bude také záležet, jaký bude připojen zesilovač.
Na výstavě hrály s Hegel H 100 a i v té neupravené místnosti to hrálo naprosto fantasticky. V daném prostoru zaujaly více něž Virtuosy. A to tam podle mě Virtuosa hrála opravdu velice dobře. Nebylo co vytknout, ale když se to přehodilo na Carisma, všechno si perfektně sedlo. Virtuosa je na prostor již náročnější.
Carisma se na nízkých frekvencích již blíží Virtuose. Na zvuku je to znát. Dle mě ideální koupě za tu cenu. Pokud je možnost sehnat ještě laciněji (nevím sice o kolik) neváhal bych.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Diky moc, ja uz byl v podstate rozhodnuty, ale jeste jsem to konzultoval s kolegou tady z fora a tomu se nelibila koncepce 2.5 pasem, ze to v male mistnosti bude na basech zlobit a basy ze budou pomale ... Tak mne to vyplasilo, jestli se nechystam udelat blbost...
Na druhou stranu mi neni jasne proc by obecne 2.5 pasma mela mit pomale basy a byt v male mistnosti nezvladatelna ? Je pro to nejaky teoreticky duvod ? Prijde mi, ze to je jako dvoupasma, jen s trosku odlehcenym stredobasem a doplnena o kousek vetsim rozsahem dolu ? To mi spis prijde ze by problemy mohla delat 3 pasma kde by uz byl velky rozsah do jeste nizsich frekvenci ? I kdyz ono to stejne zavisi na modech pokoje a na umisteni ..
Navic posloucham obvykle hodne potichu a spis jsem mel na budkach problem chybejich basu {i kdyz teoreticky maji uveden rozsah od 46Hz)

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Jestli kupuješ bedny bez poslechu tak se účastníš velký loterie, obzvláště pokud uvádíš, že "Navic posloucham obvykle hodne potichu".
Probuď se ...

sekal

Příspěvek od sekal »

Souhlas, a u Xavian(ů) nutnost poslechu před koupí platí dvojnásob..

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Vem to, když je to za dobrou cenu, najde se jistě případně někdo, kdo je od Tebe případně zase koupí. Xavian má výhodu, že se dobře použitý prodá.
Konečně budeš mít i nějaké praktické zkušenosti, teorie máš myslím nastudováno zbytečně moc.
U Tebe je problém, že zbytečně studuješ nepodstatné teoretické parametry a poslech odmítáš. Nákup beden to třeba prolomí. Přál bych ti to.
Nevím proč by se neměla vejít do 18m2, vždyť je to malá bedýnka. Do 18m2 můžeš dát klidně středně velkou bednu .
Mě osobně přijde ta cena (ceníková) úlet, za to můžeš mít ATC SCM40.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Carisma mě nadchla na pražské výstavě. V naprosto neupravené akustice zahrála jako bejk a musím přiznat, že tohle poslouchání je přesně podle mýho gusta.
Plnokrevná barevná bavící muzika.
Život je krátký na nudné hifi.

Je tam ten jednopásmový rukopis co mám rád. Před současnýma dvoupásmama sem měl dvaapůl pásma Phonar P4 které v časopise popsal jistý Bohumil Péro. *palec*

I ony uměly zahrát čistotou dvoupásem s prodloužením dolů a taky byly prosty výrazných témbrů jednotlivých pásem, což dávalo ve výsledku zapomenout, že poslouchám "elektroakustické výrobky".
Prostě ten Ellingův hlas je jen jeden a nemá ozvěnu z obou repráků. Sax má jednoznačné tělo, až pak se může ozvat akustika ve studiu, odraz ode zdí do mikrofonu, nikoli sssss z výškáče.
Jenže on to neslyší každý, respektuji právo na vlastní cestu.

Carismy se mi moc líbí.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Budeš mít problém, aby ti daly jiskru, drive, energi při tichém poslechu. budeš těžce hladat zesilovač na tichý poslech.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

sostakovic píše:Budeš mít problém, aby ti daly jiskru, drive, energi při tichém poslechu. budeš těžce hladat zesilovač na tichý poslech.
jestli to tak opravdu je, tak bych jejich koupi jeste radeji zrusil ...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Výborná recenze. Líbí a to se podle mě ještě drží dost zpátky. Muzikalita .

BH69 je fajn přemýšlet před nákupem, klidně několik let. Snad kdybys používal svou hlavu a ne co si myslí šusťa. :idea:
Já si to prostě užívám, jen integráč mám běžné levné A-Bčko co rádo hlasitěji. Jak víc otevřu teplý knofelek, hudba se rozjasní, žestě zalesknou měniče ožijí...

S disciplínou na tichý poslech to je složité.
V prázdné místnosti v noci mi dotykový telefon ukazuje 36 dcB. Když jede počítač. vyleze hluk nad 40-ku a ve dne je klidem i 60dcB. Highend celkově moc potichu neumí. Spousta drahých aparátů pod střední hlasitost ztrácí drive.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Pro tichý poslech je ideální hodně citlivá bedna >90dB (1m) a áčkový zesilovač. Xavy jsem taky měl a na tichý poslech se mi to nelíbilo. Chtějí rozpumpovat aby to začalo hrát živě a dynamicky jinak to je mrtvý.
Třeba tohle mi přijde jako mnohem vhodnější volba:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 945-ti-6k/

to jsou skvělý bedny a velikostí do tvého pokoje tak akorát...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

eficak píše:
BH69 je fajn přemýšlet před nákupem, klidně několik let. Snad kdybys používal svou hlavu a ne co si myslí šusťa. :idea:
Spíš uši, samotná hlava si bez praktické zkušenosti získané zvukovým vjemem přijatým zvukovodem těžko udělá smysluplný závěr.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vytku o poslechu beru - ale na druhou stranu, kolik vas co ted radite jste tyhle bedny slyseli ?

Odpovědět