Xavian + Marantz

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian + Marantz

Příspěvek od jimmi »

marvinnrv píše:
07 led 2019 06:52
Tak myslím že na předváděčce, kde sama firma Xavian předvádí svoje bedny a v místnosti stojí sám pan majitel, tak tam asi nebudou soustavu připojovat na neadekvátní zesilovač ... nemyslíš
Sám pán majitel tlačí predať ku Xavian dalšie značky čo vždy zvukovo nesedia ale pán majitel ich tiež dováža a predáva (eventualne vyraba aj káble ) a prezentuje a tak ma eminentný zaujem aby to bolo zapojené tak ako to je. Marantz to ale vobec nebol.
Sám som to zažil nedávno na jesen na vlastné oči a uši že iný zosilnovač ( o ktorý som po 15 minutach posluch požiadal zapojiť lebo zvuk sa mi nepáčil) a bol ale o dosť drahší a výkonejší ale ked sa zapojil rozohral všetky Xaviany bez problemu. 8-)
Najviac sa mi páčili zvukovo https://www.xavian.cz/produkt/premio/

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ian-premio

a potom velký dojem aj zvukový aj estetický na mna urobili https://www.xavian.cz/produkt/calliope/

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... n-calliope

*palec*

Oboje v rámci zvuku a prevedenia ak sa vhodne doladia (zdroj+zosik +káble+priestor-akustika) patria naozaj do kategorie HIGH-END. *2thumbsup*
Naposledy upravil(a) jimmi dne 07 led 2019 09:52, celkem upraveno 1 x.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Pokud kupovat bedny v teto cenove kategorii,tak je cesta do Hostivice odkudkoli v ramci Čr naprosta povinnost. Částka zanedbatelna a párhodinový výlet oproti nekolikaletému poslechu.........

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Dasta: Ale tady přece vůbec nejde o žádné machrování, mám tady možná nejlevnější sestavu ze všech. Spíš jde o nepochopení toho, jak by rock a použité nástroje měly znít. A český patriotismus za každou cenu funguje opravdu velmi, ale velmi spolehlivě.

PítrsPraha: Není to jen podle basáku, ale podle dosažitelného zvukového tlaku, a to v plném rozsahu od spodních basů, ne někde od 100Hz výše. Pak to opravdu může začít připomínat rock.

Ale samozřejmě lze poslouchat zmenšený model rockové skladby třeba 1:4 a mít z toho radost, stejně jako u autíček. Nic proti tomu a každého volba, jen něčemu takovému neříkejme bedny vhodné pro rock.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

RedBaron
ale on nehledá jen bednu na rock. Chce poslouchat i jiné žánry. Navíc 20m neupravené místnosti s poslechovou vzdáleností 2m je další limit pro "velkou" bednu.
Možná jsem to přehlédl, máš někde fotku své poslechovky s JBL? Opravdu moc rád bych to viděl aby bylo jasné jak to máš pořešené když "velkou" bednu každému nabízíš jako jediné řešení.
Jinak nechci ti bořit sebevědomí ale i tvé JBL jsou také jen zmenšeninou koncertu AC/DC ze stadionu :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

RedBaron:
A o tom to je. Kazdy ma jina vychodiska, pozadavky, predstavy. A neda se rict, ze jedny konkretni jsou ty jedine spravne. Pro tebe je dulezity, aby to hralo co nejvic nahlas. Ale tohle ji hififorum a lidi tu ve vetsine resi predevsim JAK kvalitne to hraje. A hlasitost nerovna se automaticky kvalita (zvlast u JBL 250Ti).

Dovolim si tipnout, ze tu prevladaji lide, kteri resi hlavne kvalitu zvuku nad maximalni dosazitelnou hlasitosti. Navic tazatel nehleda bedny jen na co nejhlasitejsi rock. Proto je upozorneni na Xaviany na miste (jakkoliv treba me osobne taky uplne neuchvatily).

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Je to tak, prostě neexistuje zaplatitelná špičková reprosoustava bez kompromisů. Pro každého posluchače je jiná míra a kategorie akceptovatelnosti těchto kompromisů. Někdo staví basovou složku jako nejdůležitější kriteríum při výběru a jiný zase chce nezkreslené a rozlišené středy a výšky.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Jiri píše:Jinak nechci ti bořit sebevědomí ale i tvé JBL jsou také jen zmenšeninou koncertu AC/DC ze stadionu :)
Právě že dosahovaných 115dB SPL přímo odpovídá tlaku na AC/DC v kotli. A o tom to je :)

PítrsPraha: Myslím, že proti nějakým dvouapůlpásmovým kompromisům od Xavu jsou 250Ti naprosto nekompromisně navrhnutá čtyřpásma a hrají velmi kvalitně ještě v hlasitostech, kdy už u Xavů vylítá všechno z bedny ven a bude se z toho kouřit :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Patrne ctes rychleji nez jak rychle jsi schopen zpracovat prectenou informaci :-) .
Tedy znovu: tve JBL zminene Xaviany prervou. O tom neni sporu. Jsi tu patrne ale jediny, pro ktereho je tenhle jediny parametr jednoznacne urcujici pro vyber beden.

Slova o celkove nekompromisnosti jejich zvuku ale u cloveka, ktery resi i jina kriteria nez jen max hlasitost, vyvolaji s prominutim shovivavy usmev. Tem bednam chybi jemnost, rozliseni, detail... Kdysi to byli mi adepti. Hodne me lakala jejich schopnost zahrat nahlas, ale o tom (pro mne) hifi neni ;-) , jakkoliv si poustim nektery zanry rad nahlas. Zahrat nahlas (a blbe z hlediska kvality, jemnosti, rozliseni) jako na rockovem koncerte, totiz umi leccos...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A zaujalo ke tech 115 dB SPL. Jak konkretne a cim to bylo mereno?

U 8ohmovych beden s udavanou citlivosti 90 dB/W/m, ktera v reale bude o trochu nizsi, a se zesilovacem, ktery ma vykon v limitaci 230 W (8 Ohm) resp. nominalni 200 W, je to fyzikalni nesmysl.

Zanjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zanjan »

Zdravím pánové,

děkuji všem za postřehy a názory. Měli jsme doma Quadral Rhodium 90 a v místnosti bylo pro nás basu a basu. Tím jak byl bassreflex vzadu a těsně u zdi. Navíc nás po letech nás přestal bavit, ale naopak ze začátku to byla zábava!
Ano, říká se, že basa tvrdí muziku a souhlasím, ale nesmí přehlušit zbytek pásma což se zde dělo. Navíc nám není umožněno skrz místnost, sousedy, atd. hrát na koncertní hlasitost. Takže spíše hlasité mluvení, ale ještě to není řvaní:)
Chtěli jsme se posunout a zaměřit více na středy a hlasy, což se mi u Xavi zdálo fajn. Zkoušeli jsem třeba i KEF R 500 a 700, ale zdáli se nám ehm, takové moc čisté, nemuzikální, nudné. Dále třeba Aurum Cantus byl to pro nás hodně hutnej a težkej zvuk. Ale každý slyší jinak...

Co se týče hudby tak ano, máme rádi Rock, ale spíše jemnější( Pink Floyd, The Doors, Plant, Gilmour, ..) ale tato hudba u nás tvoří 30% nahrávek, ostatní jsou Jazz 40% a slečna modernu a filmovou hudbu 30 %. Jen pro informaci a doplnění.

Jinak nekupuji zajíce v pytli a je jasné, že si repro poslechnu a jak jsem i psal, některé už jsem slyšel či se chystám. Na výstavách je zvuk vždy jiný než doma a placebo efekt funguje vždy na obě strany. Těžko můžu všem říct, aby mi zapůjčili bedny a já si to doma v klidu poslechnu:))

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ale k vyrobci si vylet udelej,co kdyz te zvukove zaujme uplne jiný model xavianu,nez jsi mel vyhlednuty?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zanjan:
Pokud to mas takhke (s Quadral, KEF, AC), urcite si Xavy zajed poslechnout. Mohlo by to pro tebe byt to prave. Naopak nekriticky tlacene JBL jsou na presne opacnem konci toho, co hledas (rozliseni, barevnost, smysl pro hudbu ne pro zvuky).

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

quadraly jsou obecně nabasovanější, proto je jasné, že když se Rhodium 90 si zadnim basreflexem strčil ažke stěně do rohu, že to bylo předuněné. Tyhle bedny je třeba odtáhnout min 40cm od stěn.

Takže první kriterium pro tvoje nové bedny, pokud je budeš dávat tam kde si měl quadraly, je basreflex na přední straně ozvučnice.

Odpovědět