Máš tam pravděpodobně přímo na desce interní zvukovku a ta má většinou výstup S/PDIF a optiku, nebo můžeš přes dnes tolik preferované USB s převodníkem na S/PDIF, AES/EBU, nebo přímo do DACu s USB vstupem. Těch možností je celá řada, z PC to nemusí jít nutně v analogu. Já taky PC používám jen jako zdroj 24/96 a převod D/A dělám někde jinde.THresil píše:....Co si mám konkrétně pod tím pojmem "z PC digitálně" představit?
XLR versus AES/EBU
Re: XLR versus AES/EBU
O nic nejde, ale moc ti nerozumím..THresil píše:Tak dokonce 2007/8 což je ještě horší...

Tak takýmto stylem to můžu vyvést i teď, mám Xonara a ten optiku má, i ju používám, ale já jsem spíš příznivcem analogu...
Takže když se to zjednodušší, tak buď vývod přes zvukovku nebo USB, víc možností neni, že? O USB možnosti vím, ale o jiných krom té zvukovky už ne...
Takže když se to zjednodušší, tak buď vývod přes zvukovku nebo USB, víc možností neni, že? O USB možnosti vím, ale o jiných krom té zvukovky už ne...
Jde mně o to, že já mám rád aktualizované ovladače, ASUS taky neaktualizuje moc často, ale alespoň jednou/dvakrát do roka se novější verze ovladače dočkám...sekal píše:O nic nejde, ale moc ti nerozumím..THresil píše:Tak dokonce 2007/8 což je ještě horší...Na mnou postovaném odkazu máš (kromě jiného) podporu od 32 a 64 bit. XPéček počínaje do 32 + 64 bit. Win 7 konče.. O tu zvukárnu jsem se shodou okolností svého času také zajímal a v diskutované souvislosti jsem nezaregistroval na netu žádný problém....
THresil píše:...Jde mně o to, že já mám rád aktualizované ovladače, ASUS taky neaktualizuje moc často, ale alespoň jednou/dvakrát do roka se novější verze ovladače dočkám...

Souhlasím, to samé je vidět třeba i u zesilovačů, ale asi kvůli tomu pocitu... 

Aleska :
Jj, aktualizace...
Zdá se, že pro THresila je to otázka života či smrti...
Jj, aktualizace...

Života a smrti vyloženě ne, ale přece jen si myslím, že na těch ovladačích po 3 až 4 letech jde udělat velké změny (k lepšímu), navíc když se pořád ta zvukovka prodává...sekal píše:Aleska :
Jj, aktualizace...Zdá se, že pro THresila je to otázka života či smrti...
Poslední aktualizace ovladačů je z 23.10.2009, tedy cca 1,5 roku stará.. A bavíme se zde o (pol.)prof. produktu, kde je i adekvátně vychytán SW, ne o nějakém běžném IT shitu...
P.S. Jaký máš vlastně OS ?
P.S. Jaký máš vlastně OS ?
Ano, ale né pro XP... A i tak je to dlouhá přestávka (si myslím). Já mám pořád primárně XP Professional 32 bitů...
Jestliže máš XP, tak nové ovladače (na ně) ani neočekávej - to by výrobci SW přišli na buben, kdyby se měli zabývat XP, dnes máme přece operačná systémy novější, rychlejší, prostě supr. Sice na nich některé programy nefungují, ale co by člověk dal za pokrok ?
Teď vážně: Máš-li XP a jseš s nimi spokojen, pak sežeň zvukovku Lynx One. Sice její výroba skončila v roce 2008 a nové drivery na ni tudíž nenajdeš, ale umí perfektně stereo a to ještě lépe než populární Julinka. Bohužel v analogu umí jen 24/44,1 ale perfektně, a možná že ji seženeš na Ebay za solidní cenu.
Teď vážně: Máš-li XP a jseš s nimi spokojen, pak sežeň zvukovku Lynx One. Sice její výroba skončila v roce 2008 a nové drivery na ni tudíž nenajdeš, ale umí perfektně stereo a to ještě lépe než populární Julinka. Bohužel v analogu umí jen 24/44,1 ale perfektně, a možná že ji seženeš na Ebay za solidní cenu.
Proč by měly být novější ovladače, když ty, co jsou, fungují bez problémů.
Proč by měly být novější ovladače, když ty, co jsou, fungují bez problémů.
Tak proč třeba ten ASUS vydává nové ovladače, že by kvůli tomu, že předchozí nefunguje??? Co je to za blbost!noaid píše:Proč by měly být novější ovladače, když ty, co jsou, fungují bez problémů.
Jedná se o to, že vychází nové verze programů apod. se kterými ten starý ovladač buď má problémy nebo neni schopen využít všech možností.
A ať mně nikdo nepřesvědčuje o tom, že na několik let starých ovladačích neni možné nic vylepšit! Navíc když se produkt stále prodává (v případě Juli jako kdyby zrovna vyšel na trh).
Aleska:
A u té Lynx One (vidím že ji máš i ty a i kdysi v jednom tématu jsme ji i nastínili) je možné používat symetrii? Právěže si tím nejsem jist, pokud ano, tak by to mohlo být zajímavé řešení...
A u té Lynx One (vidím že ji máš i ty a i kdysi v jednom tématu jsme ji i nastínili) je možné používat symetrii? Právěže si tím nejsem jist, pokud ano, tak by to mohlo být zajímavé řešení...